En stille formiddag under Brabrands bøgetræer

En stille formiddag under Brabrands bøgetræer

Da vi tumler morgentrætte ind på festivalpladsen er her stille, selvom enkelte går rundt ved scenerne og gør klar til dagens strabadser. Omkring kl 10 samler der sig en lille gruppe under trækronerne nær Klubgrim-scenen. Nogle unge drenge får udleveret tørklæder til underlag af Malene, der denne formiddag guider os igennem 45 minutters yoga på GrimFest. Flere slutter sig til og hver især søvndrukne og tømmermændsramte giver vi os hen til lyden af Malenes stemme på den nu rolige festival plads, der for få timer siden var eksplosivt i live. Vi vågner langsomt, hilser på tømmermænd og mærker kroppen indefra. Der er en let og behagelig stemning mens vi hilser på solen og løsner alle led i kroppen. Lyden af klokker, der vibrerer gennem kroppen, afslutter seancen. Selv de af os, der kun har fået få timer på øjet er nu mere udhvilede og afslappede end før og klar til dagen.

Vi starter dagen med yoga i det grønne // Foto: Rebecca Kirkeby Blach Rossen

Poetry Slam i det grønne – en intim formiddag på GrimFest

Kl 11 er der Poetry Slam på klubscenen. HAPS (Hele Aarhus Poetry Slam) står bag projektet og selvom publikum stadig er lidt sløve i optrækket formår poeterne alligevel at vække os lidt og få os til at holde opmærksomheden. Der er mange slams om datinglivets udfordringer, om uforståelige og urimelige kvinder og om kønsrolleproblemer. De fire mandlige poeter digter på dansk, men Emma Holte giver den en omgang på engelsk, når hun digter om tinder-ghosting og om at være ærlig overfor børn. Max Mathiesen smider et digt afsted om en dæmonisk Inger Støjberg, men ellers er meget holdt til intimsfæren og selvom det til tider går hurtigt stilles der ikke alt for store krav til publikums intelligens. Det er måske meget fint på sådan en lørdag formiddag. Nikolaj Lind Holm tager sejren og vinder titlen som Danmarks Grimmeste Slammer.

HAPS stiller an med Poetry Slam på klubscenen denne lørdag formiddag // Foto: Rebecca Kirkeby Blach Rossen

En behagelig start i hjemlige omgivelser

Bagefter er der Stand Up og kl 13 kan man høre de tonerne fra dagens første musiknavn da Stig Trip stiller an på klubscenen. Med sine rolige, lækre guitarsamples falder han perfekt ind i stemningen mellem træerne denne tidlige eftermiddag, hvor folk så småt er begyndt at summe og live op. Den første øl drikkes, den første smøg ryges og vi hilser igen på dem vi mistede til dansen i de sene nattetimer. Ud af øjenkrogen kan man skimte enkelte, der får en svømmetur i poolen. Publikum er trætte men forventningsfulde og klar til en ny dag. Da tonerne fortager sig trækker vi mod gårdspladsen for at overvære den legendariske skatekonkurrence på rampen ved Bonzaiscenen.

Der er dømt lækker stemning og solskin til skatekonkurrencen på rampen ved Bonzaiscenen // Foto: Rebecca Kirkeby Blach Rossen

GrimFest har lidt af det hele og det bidrager alt sammen til stemningen og følelsen af Danmarks hyggeligste havefest. Denne formiddag er vi blevet taget imod og omfavnet af festivalen, og med en følelse af at høre hjemme lige her går vi en ny dag fyldt med musik i møde.

Skriv en kommentar