Communions: Særprægede og smuk lyd

Communions: Særprægede og smuk lyd

SPOT 2017: Noget af det smukke ved festivaler – måske især SPOT, fordi der er så meget ny musik – er, at man kan opleve ny musik. Ved et tilfælde eller blot en lille smule nysgerrighed falder man over et band hvis musik, man bliver aldeles betaget af. Sådan oplevede jeg Communions på Voxhall.

 

Når man tager til koncerter er det typisk for at få en oplevelse. For at se om musikken nu også er god live. Den lange kø foran Voxhall til Communions var en god indikator på, at de fleste af SPOT-gæsterne havde samme tanke. Koncerternes længde på SPOT er korte, hvilket også betød, at bandet gik i gang med det samme. Det samme gjorde publikum – selv ude i hjørnerne var folk med. Et publikum, der i øvrigt var meget spredt både i forhold til alder og køn.

 

// Alle fotos: Lisa Larsen

 

Brit-pop og 80’er indflydelser

Communions har sin helt egen særprægede lyd. En lyd, der i nogle sange som eksempelvis It’s like Air, har elementer af den brit-pop bølge Manchester-bandet, Oasis, blandt andet bragte med sig. Udseendemæssigt ligner bandmedlemmerne også noget fra en tidslomme i 90’erne – på den fede måde. Rent lydmæssigt er de langt fra endsige. For når jeg hører numre såsom “Forget it’s a Dream” og “So Long Sun” bliver mine tanker ledt mod 80’er indflydelser i form af Cocteau Twins og Brian Eno.

 

Med andre ord har det her band en ret interessant og unikt sammensat lyd efter min mening.

 

 

Ødelagt guitarrem og klapsalver

Det føltes næsten som om, koncerten var næsten lige så hurtigt overstået, som den var påbegyndt. Den bød blandt andet på nogle af deres mest kendte hits og ikke mindst “Come On, I’m Waiting“. Bandet nåede også (meget hurtigt) at få sig præsenteret – ligeledes blev det hurtigt præsenteret, at det var guitaristens fødselsdag, hvilket frembragte store klapsalver fra publikum. Under fjerde sang røg forsangerens rem på guitaren, hvilket man ikke hørte det mindste til i sangen. Galant gik han ned på det ene knæ, fik fikset remmen og spillede videre gennem nummeret og videre til næste.

 

 

Anbefalelsesværdig lyd

En yderst vellykket koncert, der for én, der egentlig ikke kendte særligt meget til musikken, blev meget positivt overrasket. Jeg kan kun anbefale andre at tjekke det her band ud, og jeg tror, at man kommer til at høre mere til dem. Meget mere.

 

 

 

Skriv en kommentar