Mad & Venner
Mad

Mad & Venner

Der er ingen tjenere, ingen vært, ingen plan for aftenen. Det hele er op til dig!

Et nyt koncept har set dagens lys. Det handler ikke så meget om maden, som det handler om venner og ikke mindst en kriblende lyst til at erstatte den jyske noget-for-noget-mentalitet med pay-it-forward. Med andre ord: Det’ gratis. Der er kun 3 grundregler:

1. Du skal tilmelde dig pr. sms.
2. Du skal selv tage bestik og tallerken med.
3. Du skal være rar.

 

Mads fra M&V byder velkommen. // Alle billeder: Shahla Angela

Mads fra M&V byder velkommen. // Alle billeder: Shahla Angela

Mads Who?

Manden bag er Mads Hagbard Kristensen. Mange kender ham fra SalonSalon og Cafe Paradis. Mit møde med ham startede for år tilbage, da han var bartender på Cafe Gemmestedet og mixede de syrligste drinks med lange navne. Sidenhen fulgte jeg ham som digter, der kørte i bus gennem Europa og sendte Facebook-poesi tilbage til Danmark. Nu er han så flyttet hjem til Aarhus, for tiden er moden til forandring. Vi er klar til at komme ud af vores comfort-zone og komme hinanden ved!

Mad og Venner (3)

De første gæster hygger med ale og vin.

Kollagevæggen og ukendte venner

Da tiden nærmer sig middagsaftalen, bliver jeg pludselig skræmt over, at jeg ingen kender. Så jeg vælger blankt at ignorere den første regel, tager en veninde under armen og slentrer ned af Gl. Munkegade og finder M&V i et lokale ved siden af Gemmestedet. Der er dækket op med levende lys, og Mads har dekoreret det højloftede rum med sine egne inspirationskilder: Martine Rørbyes guldaldermaleri hænger side om side med Richard Winthers prikkede dame, og Søren Ulrich Thomsen har fået selskab af en hund med fine fornemmelser. De første gæster er ankommet og sidder i hvert deres hjørne og venter. De venter på Mads, venter på de andre gæster, venter på mad. Vi sætter os ved et bord med tre andre, og kort tid efter kommer Mads hen og fortæller os om konceptet. Han har gjort det før i sin lejlighed på Nørrebro i København, dengang han ikke kendte en sjæl. Det ene tog det andet, og pludselig var M&V stort og blev en fest blandt fremmede.

Som aftenen går, rykkes der rundt på pladserne.

Som aftenen går, rykkes der rundt på pladserne.

The more the merrier

Da alle er ankommet, fortæller Mads, at han har lavet maden inde på Gemmestedet. Han havde kun regnet med 15 mand, og nu er vi 30, men det skal nok gå. Alle er lidt generte, men efterhånden som vi kommer igennem de forskellige retter bestående af Okse/cognac-gryde, brombær/rodfrugtssalater og pæren med kål og blåskimmel, er vi mætte og glade. Resten af aftenen går med store tanker om Aarhus og livet og en cigaret eller to ude på Klostergade.

Hvis man selv skulle få lyst til at prøve, er der lige om lidt både Samtalesalon og vild Pastaaften.

HvemMad & Venner
Hvordan: Tilmelding sker gennem ‘Mad & Venner’ på Facebook og en hurtig sms.
Hvor: Lokalet til venstre for Cafe Gemmestedet
Hvorfor: Du lærer en masse søde mennesker at kende serveret med frække salater og dybe simreretter.
Mønt: Gratis! Drikkevarer koster fra 30 kr og opefter.

Skriv en kommentar