HEJ

HEJ

PORTRÆT-SERIEN “HEJ”: VINK hilser på Emma og Ciara, som står bag projektet Urban Art Gallery, der åbnede sidste weekend og stadig kan opleves nede på havnen.

 

"Hej" Emma Louise Pedersen (v) og Ciara Caitlin Coogan (h) // Foto: Charlotte Thorlak

“Hej” Emma Louise Pedersen (v) og Ciara Caitlin Coogan (h) // Foto: Charlotte Thorlak

Hvad er jeres passion?
Som antropologistuderende, interesserer vi os meget for skabelsen af byliv – kulturelle events og arrangementer, der hiver folk ud af husene og skaber liv og atmosfærer mellem bygningerne.

Hvad kan I bedst lide ved Aarhus?
Aarhus har det hele på trods af sin mindre størrelse! Det er imponerende, at en by, med under en halv milion indbyggere, har en så fast tradition om mange kulturelle events – det kulturelle udvalg er stort, og samtidig er det let at komme fra den ene ende af byen til den anden. På den måde bærer Aarhus præg af at være en intim storby, hvor man ikke “bliver væk” på samme måde som i millionbyerne.

Hvad handler jeres projekt om?
Urban ART Gallery handler om at give århusianerne adgang til kunst i det offentlige rum – at gentænke galleriets form og placering, ved at hive kunsten ud på gaden. Samtidig handler det om at skabe liv i en spirende bydel, der om ganske få år spås til at blive en stor attraktion. Vi håber, at vi med vores projekt har skabt en anledning for folk til at gå på opdagelse på havnen, samtidig med at vi har præsenteret et unikt indblik i en række kunstneres process, når de maler.

Hvad håber I, at folk vil få ud af projektet?
Vi håber, at de får en uventet og spændende oplevelse ved at befinde sig på havnen omgivet af kunstværker. Urban ART Gallery kommer forhåbentlig til at trække folk, som normalt ikke kommer i området, ned på havnen – samtidig med at give de, som er vant til at færdes der, en lille overraskelse.

Projektet: Urban Art Gallery // Foto: Emma Louise Pedersen

Projektet: Urban Art Gallery // Foto: Emma Louise Pedersen

Hvem: Emma Louise Pedersen & Ciara Caitlin Coogan, begge kandidatstuderende på antropologi, AU
Hvad: Urban Art Gallery – Gadekunst på Aarhus havn
Hvor: Se kort nederst, tegnet af Astrid Lund-Pedersen
Hvornår: Resten af året, og der forlyder i øvrigt rygter om, at der måske kommer nyt til
Hvorfor: Fordi det er en helt anden kunstoplevelse end hvad man kan få på de store etablerede gallerier.
Links: Urban Art Gallery

kort

Skriv en kommentar