Året er 2016, jeg sidder med en ny mikrofon til mit kamera i et øvelokale. Min (bedste)ven Lasse er ved at lave nogle opvarmningsøvelser med sin bas. Inden for ganske kort tid skal hans daværende band indspille et nummer, som jeg skal lave en video til.

Lydene fra Lasses bas er underlige, dybe og lettere melankolske men med noget underligt smukt i sig. Jeg griber min mikrofon, forbinder den til min iPhone og placerer begge ved Lasses forstærker. Jeg husker ikke, hvornår det sker, men pludselig står Lasse og jeg i øvelokalet og jammer.

 

Der går noget tid, og pludselig står jeg med en periode, hvor der er langt mellem filmprojekterne… Jeg hader de perioder! Projektet skal igang. Jeg begynder at gå rundt i Aarhus om natten. Mine yndlingsspots er industrihavnen og Jægergaardsgade 154.

En aften kommer jeg forbi et åbent vindue nede ved Jægergaardsgade. Jeg hører et forsigtigt guitarspil penetrere en konstant rumlen fra det omkringliggende industriområde. Jeg bliver fascineret og hiver min mikrofon frem… Desværre er jeg lidt for hurtig og opdager ikke, at mikrofonen ikke er ordentligt tilsluttet min optager. Jeg kommer hjem, med hvad der ligner en fejlslagen optagelse.

 

Der går lang tid. En dag beslutter jeg mig for, at jeg har nok og begynder klippeprocessen. Den stopper, da jeg ikke har nogen historie i mine optagelser… Det irriterer mig. Det kommer til at tage mig over et år at finde ud af, at jeg ikke behøver en historie. Projektet burde kunne klare sig udelukkende med stemning.

 

November 2018. Jeg beslutter mig for, at nu skal det færdiggøres – historie eller ej. Jeg vil bruge VINK til at offentliggøre projektet, da jeg føler, at VINK er den eneste platform, der accepterer projektet. Jeg vil således se, om projektet kan fungere som et surrealistisk projekt, der KUN fokuserer på stemning. Og her er det… Det glemte projekt.

Video: Jonas Kjærsgaard, Musik: Lasse Nyhus Nielsen