Samsara

Samsara

Hvis du endnu ikke har nået at se filmen Samsara, er det nu, du skal pudse de hvide æbler, indstille dit kompas eller GPS og begive dig øst for paradis.

 

Alle slides fra Samsara

Alle slides fra Samsara

Du er et mærkeligt, eksotisk væsen
Samsara lyder som et mærkeligt, eksotisk begreb fra Østen, og det er det også. Især for de fleste engangskarnationer, der kommer til at tænke på Østens forestillinger om reinkarnation. Samsara er også for dem. Begrebet kan oversættes til livshjulet og henviser til livets kontinuerlige flow mellem fødsel, liv, død og genfødsel. Filmen zoomer ud og ind og portrætterer os som mærkelige, eksotiske væsner. Uanset hvem og med hvilken Gud eller logik, vi har besluttet at tro, vi er.

vinkimgfileSJgijYVrTiqdFfurXHZr

 

Sorg og zen
Filmen fra 2011 af Ron Fricke og Mark Magidson er filmet på 70 mm film, og bugner med teknisk superioritet, der gør, at æstetikken er mindblowing. Optagelserne er resultatet af et femårigt visuelt projekt i 25 lande, der sætter fokus på det traditionelle over for det moderne, naturvidundere over for naturkatastrofer, kvinder over for dukkevaginaer, åndrighed og minimalisme over for plastik og overforbrug og ikke mindst menneskelighed over for umenneskelighed. Modsætningerne binder sig til den samme torso som forskellige lemmer og deler vores art i ambivalens. Der fortælles gennem åndedragsberøvende billedsekvenser akkompagneret af sanseforstærkende musik a la Buddha Bar uden vokal. På én gang føles filmen som knivstik og akupunktur i hjertet. Som sorg og zen.
vinkimgfileQZNzlOyWtxcGNdncuEgE

 

Hvad: Filmen Samsara
Hvor: Øst for Paradis, Paradisgade 7-9, 8000 Aarhus C.
Hvornår: Den kører i hvert fald ugen ud, og den skal helst opleves i biografen. Se program.
Hvorfor: Måske årets vigtigste film.
Mønt: 80 kr. Studierabat på 10 kr. man-tors.
Links: Samsaras officielle site, læs om biografen ØFP her

Skriv en kommentar