EN JAZZBAR KOMMER TIL BYEN

EN JAZZBAR KOMMER TIL BYEN

“Man prøver jo nogen gange lige at søge på sig selv på Google ikke? Og så var der sådan en Reddit-tråd, om hvad vi er. Altså de kunne også bare gå ind at spørge… Men jeg kan bedre lide, at det er Reddit. Det er cool.” Men hvad er det, internetguderne diskuterer? Er det en fugl? En fisk? Eller noget helt andet? Nej, det er såmænd bare en ny jazzbar. 

Hvad er den perfekte opskrift på en hyggelig aften? Hvis man spørger Casper Søgaard, barchef og medejer af den nye Erlings Jazz- & Ølbar, så er det en blanding af gode øl, lækker jazz og den helt rigtige stemning. Dette kan du opleve på torsdag den 1. november, når den nye jazzbar ved Nørreport åbner. Her er der festligheder fra klokken 15.00 og mange timer frem.

Interiøret på Erlings Jazz- & Ølbar er inspireret af 1930’erne og -40’erne // Alle fotos: Rebecca Kirkeby Blach Rossen

 

På Erlings Jazz- & Ølbar kan du forvente, at der er plads til at nørde – og også bare plads til at hænge ud med dine venner og få vendt verdenssituationen. Casper fremhæver, at det allervigtigste på Erlings Jazz- & Ølbar er den helt rette stemning. Det skal bare være skide hyggeligt – og for, at det kan være det, så mener han, at øl og jazz er de rigtige kort at trække frem.

 

Casper er, hvad man vil betegne som øl-entusiast eller øl-nørd, og fik for et par år siden vækket sin nysgerrighed gennem mødet med en syrlig øl. Det blev starten på det, som nu er endt som Erlings Jazz- & Ølbar. Og øl, det er der.

Mens vi taler bliver en bitter IPA serveret, og Casper fortæller om barens øludvalg, som vil udskiftes konstant på de 10 fadølshaner i baren. Hver gang en fustage er tom, så bliver det en anden øl, som erstatter den. Og som om det ikke skulle være nok, så vil der også være mulighed for at erhverve sig alskens forskellige flaskeøl i dagtimerne, hvor baren vil fungere som en bottleshop.

ALTID JAZZ. ALDRIG ANDET.

I Aarhus er der ikke længere en ren jazzbar, altså sådan en bar, hvor du aldrig kommer til at høre andet. Der er, som Casper nævner, et tomrum efter den hedengangne Bent J. Men det er heldigvis snart slut. For en rigtig jazzbar kommer igen til byen. “Det har altid været jazzen, som jeg har lyttet mest til” siger Casper og fortsætter: “Jeg ville bare rigtig gerne have en jazzbar. For jeg synes altid, at det er så hyggeligt, når der bliver spillet jazz”.

 

Jazzen er et ankerpunkt i barens koncept. Og der kommer altid til at være jazz i højtalerne, eller spillet på barens husklaver. Et klaver, som har stået i Caspers eget barndomshjem, men som nu har fået den helt rigtige plads. Det skal nu sende lyden af lækker jazz ud i den hyggelige bar, frem for at være træningsklaver i tider, hvor selv Lille Peter Edderkop kan være en udfordring.

Men jazz kan godt være en lidt skræmmende størrelse. Det kan være svært at komme ind på livet af jazz. Den er måske ikke kommet ind med modermælken i barndomshjemmet. Men selvom jazzen kan være en lidt svær størrelse, så kan den også bare være hyggelig og rar. Det er slet ikke så skræmmende. Det er ikke kun for akademikertyper med runde briller.

 

Jazz er god baggrundsmusik til en hyggelig aften i byen, men det er også musik, som kendere kan nørde ud til – og det behøver ikke nødvendigvis være enten eller, hvis man spørger Casper Søgaard. Og Erlings Jazz- & Ølbar bliver da heller ikke et spillested. Jazzen skal have sin ret, men på Erlings Jazz- og Ølbar er det i baggrunden. Den skal være lyden af og til dine hyggelige stunder med dine venner.

Så frygt ej. På Erlings Jazz- & Ølbar bliver jazzen taget ned på jorden – og tilbage ind i Aarhus’ barscene. “Vi er ikke et smart sted. Det skal bare være hyggeligt” siger Casper så passende. Og i sidste ende har Casper egentlig bare lavet den bar, som han helst selv ved sidde på en fredag aften. Det tegner da også til, at Erlings Jazz- og Ølbar er sådan en bar, som undertegnede meget vel kunne bruge en fredag eller to på.

 

Erlings Jazz- og Ølbar åbner torsdag den 1. november 2018 kl. 15.00. Tjek eventet her!

— Og hvis du lige skal have en forsmag på stemningen – og måske øve dig lidt på det der med jazz – så kan du lytte til Tangerine med Coleman Hawkins og Ben Webster. For det er netop det jazznummer, som giver den følelse, som man skal have, når man er på Erlings Jazz og Ølbar.


Vi ses på Erlings!

 

// Anne

 

Skriv en kommentar