WEEKENDGUIDEN – UGE 10

WEEKENDGUIDEN – UGE 10

Ugen er ankommet med sin weekend! Ugen med årets første forårsdage! Den første fulde marts-weekend, som samtidig kan blære sig med at hoste årets kvindekampdag! Det kan jo synes helt ceremonielt. Med denne weekend kommer udover feministiske fejringer også filosofiske fornemmelser og musikalske momenter. Sidst men ikke mindst kaster Århundredets Festival sit lys på weekenden med årtusindskiftet som omdrejningspunkt.

Torsdag

Vær med til at lave seje kollager på Godsbanen // Foto: Facebook begivenhed

Århundredets Festival: Filosofibar

Sted: Studenterhus Aarhus. Kl.: 15.00-16.00. Mønt: Gratis.

Hvis du på denne torsdag ikke har udfordret hjernecellerne nok eller bare lige trænger til at udvide din filosofiske horisont, så hop forbi filosofibaren. Her kan du få indspark af filosoffen, psykologen og analytikeren, Saman Atter Motlagh, som vil fortælle dig om den kontroversielle slovenske filosof, Zizeks, tanker om den verden, vi lever i, herunder sammenhængen mellem ideologier og skraldespande.

Håndarbejde og håndbajere

Sted: Godsbanen. Kl.: 16.30-18.00. Mønt: 150 kr.

Håndarbejde og håndbajere er en klub, som ifølge dem selv godt kan lide stearinlys, jazz-plader, håndbajere, alt imens de fifler med lidt kreative projekter. Denne torsdag har de inviteret til kollage-workshop, hvor man kan lære fede teknikker af to fede kunstnere til at lave et fedt kunstværk ud af gamle blade, bøger og frimærkesamlinger!

Improv Theater Night

Sted: Fairbar. Kl.: 19.00-21.00. Mønt: Gratis.

Teatergruppen, Giggle me this, besøger denne aften Fairbar til en omgang improviseret teater. Det er fuldkommen gratis og fuldkommen først-til-mølle-princippet.

Fredag

// Foto: Facebook begivenhed

Kønne ansigter og sludrepludre-kvinder 

Sted: Kvindemuseet. Kl.: 15.30-17.00. Mønt: 140 kr.

Hvor langt er vi nået med ligestillingen, hvordan har den udviklet sig siden 90’erne, og hvad kæmper vi egentlig for i dag? Denne fredag eftermiddag inviterer Kvindemusset på samtalesalon, hvor du vil få nogle gode bud herpå af kvinder med baggrunde i henholdsvis forfatterskab og filosofi.

Feminist fredagsbar

Sted: Mellemfolkeligt Samvirke. Kl.: 16.00-23.00. Mønt: Gratis.

Måske du er blevet inspireret og kommet i stødet efter at have været til samtalesalonen omkring ligestilling, og måske du er i festlig stemning af den årsag, at det er forårsfredag. Kom til fredagsbar på Mellemfolk, hvor feminismen hyldes med historier, musik, film, quiz og koncert af Sofie Jacobi! Et sprudlende, hyggeligt og fællesskabende program, som er jævnt fordelt udover eftermiddagen og aftenen.

Århundredets Festival: What if? En snak om migration

Sted: Dokk1. Kl.: 19.00-21.00. Mønt: 75-150 kr.

Hvis du ikke har fået nok af weekendens filosofiske inputs, så kom til denne essay-fremvisning, hvor en række personligheder filosoferer og reflekterer over, hvad der egentlig ville ske, hvis migration blev tilladt verden over.

 Lørdag

// Foto: Facebook begivenhed

Banner workshop

Sted: Mellemfolkeligt Samvirke. Kl.: 14.00-17.00. Mønt: Gratis.

Det er simpelthen for hyggeligt på Mellemfolkeligt Samvirke til ikke at lægge et besøg forbi to dage i streg. Denne lørdag eftermiddag har du mulighed for at lade dine vibes fra gårsdagens fejring blive transformeret til cool bannere, som du kan tage med dig ud på march i morgen på Kvindernes Kampdag.

Turkise Spotlights // TUHAF

Sted: Det Turkise Telt, Institut for X. Kl.: 16.00-19.00. Mønt: Gratis.

Dette er et nyt koncept som har til formål at sætte spotlight på musik fra Roots&Hybrid festivalen, som byder sig senere på foråret. I dag rulles projektorlyset over på syrerock bandet, TUHAF. Programmet byder på opvarmning med artist talk, syrerock-historie, lyttecafe og bar. Måske du lokkes til at købe billet til TUHAF-koncerten kl. 20.00 og få en fest på dansegulvet til funky, psykedeliske rytmer.

Fødselsdagsfest på Cafe Paradis

Sted: Cafe Paradis. Kl.: 20.00-05.00. Mønt: Gratis.

Paradis fylder 7 år! Det skal fejres med reception, billige bajsere og bobler, live-sax og dans!

Søndag

March! // Foto: Facebook begivenhed

Hyg og byg: Fuglekasser og insekthoteller

Sted: Aarhus Friskole, Viby. Kl.: 11.00-14.00. Mønt: Gratis.

Danmarks Naturfredningsforening Aarhus Ung sætter rammerne for, at du kan komme og blære dig med dine håndværker-skills og udvise din kærlighed for jorden. Tag dem med hjem og/eller donér dine kreationer til Aarhus kommune.

Århundredets Festival: Smartphonen ændrer dit liv 

Sted: Grisk og Innovation Lab, Carl Blochs Gade. Kl.: 11.30-14.00. Mønt: 80-160 kr.

Dette arrangement vil undervise dig i, hvordan smartphonen påvirker din hjerne, og hvordan den måske kan afhjælpe din nattesøvn – tro det eller ej! Der vil være en masse forskelligt på programmet – herunder en demonstration af, hvordan vi kan programmere vores søvn. I pausen vil der være sandwich og mulighed for at afprøve den nyeste søvn-teknologi.

Ligestillingsmarch 2020: Feministiske Fremtider

Sted: Kvindemuseet. Kl.: 13.00-14.00. Mønt: Gratis.

Weekend-tematikkens klimaks når du her til marchen for ligestilling og mangfoldighed. De første tyve minutter inden selve marchen vil lokale aktivister sige et par hjerteord og give deres bud på, hvad feministiske fremtider indebærer. Hiv dit hjemmelavede banner frem fra i går og få den indre sol frem sammen med en masse kammerater! Hvis du er helt vild i varmen, åbner Kvindemusset allerede dørene kl. 10.00, hvor der bl.a. vil være oplæg om udsatte kvinder og det kønsopdelte arbejdsmarked. Efter marchen vil der ligeledes være oplæg, koncert og mulighed for at købe aftensmad. Dagen er rig!

Skriv en kommentar