Taste Mi

Taste Mi

Taste Mi er ikke kun Aarhus’ nye café, men ligeså århusianernes mulighed for at smage de vietnamesiske sandwichs, Banh Mi, som består af fransk baguette og asiatiske råvarer.

 Det første, der fangede vores opmærksomhed, da vi trådte ind på Taste Mi, var den rolige og afslappende stemning, der synes at være. Dette er på trods af stedets rå og industrielle design, der tildels har sin inspiration i den nordiske minimalisme og det autentiske Vietnam. Banh Mi er nemlig traditionelt streetfood i Vietnam, hvor kokke står med deres små vogne i gaderne. Taste Mi søger at genskabe denne autentiske stemning ved det rå og slidte udtryk. Den nordiske minimalisme spiller ind i selve caféens indretning og opsætning, hvor der ikke er store tunge gardiner eller mange finurlige gadgets.

Med duften af Banh Mi, i cafeen, er der funky musik i baggrunden, og man bliver mødt med en stor åbenhed af kokken bag caféen, Dung Van. Taste Mi virker street og smart på den cool måde!

Banh Mi fås i tre forskellige varianter: en med marineret svinekød, en med kylling og en med veggiepålæg. Alle er med vietnamesisk kimchi, koriander, soya og hjemmelavet mayonnaise. Ved siden af de vietnamesiske sandwichs laves der vietnamesisk kaffe og lemonade. Alt er lavet med friske og gode, solide råvarer.

Ved vores besøg var vi heldige at få lov til at smage alle tre sandwichs og de specielle drikkevarer, og vi har kun rosende ord om stedets specialiteter.

Den franske baguette var sprød og lækker og stod i god kontrast til sandwichens indhold, som bød på mange eksotiske smage på én og samme tid. Det var, som om vi blev taget en tur til Asien allerede ved første bid. Særligt sandwichen med svinekød ramte pletskud i vores smagsløg; det friske hjemmeskårne svinekød var mild i smagen, mens soyaen, korianderne og den hjemmelavede mayo tilsatte sandwichen et ekstra pift af sødme og ikke mindst den ’asiatiske’ smag. Det er helt klart en smag, som ikke kan fremkaldes hjemme i vores egne køkkener.

De tilhørende drikkevarer, vi smagte, var kun med til at fremme den søde asiatiske smag. Den vietnametiske lemonade, der er lavet på sukkervand og friskpresset lime, smagte frisk og nærende, til forskel fra vores saftevand herhjemme. En limonade som helt klart kan anbefales – heldigvis fås den også som take away.

Det sjove ved Taste Mis koncept er, at de vil gøre traditionel vietnamesisk sandwichs til moderne og hipt mad i Danmark, hvilket vi synes lykkes. Dette skyldes ikke mindst Dungs egen passion omkring Banh Mi, og at caféens sandwichs er lavet ud fra Dungs mors opskrifter – det er, som om maden bliver lidt mere autentisk, fordi Dungs mor selv er vietnameser.

Hvis du har lyst til at smage noget nyt, udvikle dine smagsløg og opleve det autentiske Vietnam, vil vi klart anbefale at slå et smut forbi Taste Mi.
NB: Hvis du vil undgå kundestorm, skal du komme inden kl. 13.

Besøgt af Gruenbaum og Benjamin Schultz

Hvor: Nørre Alle 100, 8000 Aarhus C.

Hvornår: Alle ugens dage 11.30-20, undtagen onsdag hvor der er lukket.

Hvorfor: Udvide dine smagsløg og opleve det autentiske Vietnam på en cool måde.

Mønt: Bahn Mi sandwichs: 40 kr., iskaffe og lemonade: 28 kr.

 


facebook

Skriv en kommentar

Mit navn er Rune, og jeg er ejer af Det Bedre Selskab. Hos Det Bedre Selskab arbejder vi med online markedsføring. Som firmanavnet antyder, er vi... kreative til at finde på navne. Vores kreativitet, ærlighed og tillid til menneskeheden er med til at gøre os unikke.