Løve’s Bog- og VinCafé

Løve’s Bog- og VinCafé

Man fristes til at kalde Løve’s Bog- og VinCafé for Astrid Lindgrens café. For sådan begyndte det. Kenny Jess Brandt fik læst Brødrene Løvehjerte højt i en ung alder, og så måtte han simpelthen lave en bogcafé. Et forsimplet, men ikke helt forkert billede af tilblivelsen.

Caféen står som et stykke Aarhus-kultur i den frugtbare gade Nørregade, ved siden af Anettes Sandwich – og en spytklat fra den gamle bodega Vores Sted. Den kaster om sig med smilende cafébetjening, prydet med gamle stole der knirker, og så er det en boghandel, der hjertens gerne vil sælge dig god litteratur. På hylderne finder du blandt andet en dybdeborende biografi af Kierkegaard, adskillige nobelprisvindere og naturligvis ejerens egen bog, Viktor Horsovsky, som han fik udgivet for nogle år tilbage på Klim-forlaget. Der er bøger til alle aldre, temperamenter og begavelser. Bøger med mord. Bøger der gør dig klogere på forhold. Bøger om en muldvarp, der fik lort i dens hoved og bøger om overvejelsen over selvmordets anatomi.

På væggene finder du stærke litterære citater som: ”Den der elsker mest er den underlegne og må lide.” – citat af Thomas Mann, og på toilettet kan du komme af med ”det overskydende” til følgende citat af Coetzee: ”Man lever mest intenst, mens man falder. En sandhed der knuger hjertet!”

Du slipper altså ikke for ordets magt i en café, hvor du trods alvoren kan synke ting, der går lettere ned, såsom croissanter og god kage og Tapas. Og der møder dig masser af latter og løs snak, så respekten for dybde og kultur er tilstede i rummet.

Det mørke blandes med det lyse i denne anderledes Aarhuscafé med de fine olivengrønne skilte i vinduet, og den bliver så pokkers indbydende på grund af kontrasterne. Den er gammel og alligevel så utrolig moderne. Den er indbydende og vil alligevel prikke til dig med kant og rode lidt.  

Det er et kultursted, hvor du kan opleve poetklub Aarhus brede sine vinger ud, og forfattersøndage med f.eks. Hans Otto Jørgensen eller Erling Jepsen, debatsaloner, bogklub og fortællecafé. Der er jazz, singersongwriter, rock – og en gang imellem en tiltalende stilhed. Kom ind i en café, hvor Jens Blendstrup har slået en saltomortale for galskaben, hvor der er et hav af læseeksemplarer og gode vine, hvor der er et gammelt, rustent fuglebur på dametoilettet fuld af korkpropper.

Hvor du kommer tilbage igen. Og igen. Og…

Besøgt af: Allan Lillelund Andersen

Hvor: På Nørregade en spytklat fra Vores Sted. Nørregade 32 . 8000 Århus C . Tlf.: 27 83 16 33.

Hvornår: Åbningstider: Mandag-Fredag 9-24 . Lørdag 10-24 . Søndag 10-17

Hvorfor: Fordi kaffen bliver serveret med et fængslende forfattercitat og søde medarbejdere.

Mønt: Du betaler kun for det, du drikker og spiser, eller hvis du køber en bog. At snuse til caféen er ganske gratis!

 


Løve\\\’s Bog- og VinCafé 27 83 16 33 email

website

Skriv en kommentar

Mit navn er Rune, og jeg er ejer af Det Bedre Selskab. Hos Det Bedre Selskab arbejder vi med online markedsføring. Som firmanavnet antyder, er vi... kreative til at finde på navne. Vores kreativitet, ærlighed og tillid til menneskeheden er med til at gøre os unikke.