WEEKENDGUIDEN

WEEKENDGUIDEN

Denne weekend i Aarhus er spækket med gode ting og sager. Du kan blandt andet opleve tropelyskunstnere fra syden på seminar med Galleri Image, se dokumentarfilm i Øst for Paradis om at tage springet væk fra livets monotoni og høre alt fra tungsindig rock på TAPE til sommernostalgisk post-folk på Atlas.


TORSDAG

 

Looking_For_Exits_1014792z1

Basejumperen Ellen Brennan lever sit liv et sted mellem skyerne og de franske alpetoppe. // Foto: Laurent VF, Politiken


Looking for Exits på Øst for Paradis

Kl. 12.40. Mønt: 70 kr.

Foran hende breder himlen sig ud, højt over skybæltet. Hendes fødder flugter med kanten. Flere tusinde meters dyb åbner sig for hendes fødder. Så springer hun. Dokumentaren ‘Looking for Exits’ giver luft under vingerne til en latent menneskelig udlængsel, der sender elitesportsudøveren Ellen Brennan ud over bjergtinder med 240 km/t. Ellen Brennan betegner de steder, hun springer fra, som ‘exits.’ De fleste mennesker søger efter noget, men basejumperen Ellen Brennan opsøger de allermest flyvende og højtspændte spring væk fra det mondæne liv. ‘Looking for Exits’ er en smuk film om isolerede bjerglandskaber, lysten til at slippe væk og en fuldstændig kompromisløs kvinde.


Lyden af det danske sprog på Stakladen

Kl. 20. Mønt: 70 kr.

Denne torsdag aften hylder de to unge danske bands TÅRN og Franske Piger det danske sprog på Stakladen som en del af koncertrækken ÆØÅ. Koncerterne trækker tråde tilbage til historiens store, dansksprogede ordkunstnere – fra Halfdan Rasmussen til Malk de Koijn – og giver taletid til nye danske musiklyrikere på modersmålet. TÅRN er guitarpop et sted mellem amerikansk og nordisk indie og har lige udgivet debutalbummet ‘Ud Ad Mit Vindue’, mens Franske Piger er lyden af drømmepop og fynsk forårsforelskelse. 


FREDAG

 

10359492_10152789934122648_8886557452543664916_n1

Der er musikalsk og nostalgisk sommeraften på Atlas, når Cody spiller koncert fredag. // Foto: Codys facebookside


Udtrækningsfest for Kapsejladsen

Kl. 11. Mønt: Gratis.

Kapsejlads er en sagnomspunden begivenhed i Aarhus-regi, som du helst ikke må misse. På fredag er der Udtrækningsfest på Klubben, og som med alt andet i forbindelse med Kapsejladsen, er det både vildt sjovt og dødsens alvor. Til Udtrækningsfesten bliver der kæmpet om, hvem der skal dyste mod hinanden i kampen om det Gyldne Bækken. Der er samtidig god mulighed for at få en forsmag på øl, der bliver hældt ned på ganske få sekunder. Kom og varm op, så du er helt klar, når årets vigtigste ølstafet løber ad stabelen i Uni-parken den 6. maj.


TAPE: Tilebreaker, Shaolin Showdown, Broder & BLANKA

Kl. 19. Mønt: 50 kr.

TAPE er ubetinget det nyeste skud på spillestedsstammen i Aarhus. Koncertstedet i Mejlgade åbnede i februar og har siden forsøgt at skubbe til væggene i byens musikalske undergrund. Stilmæssigt breder TAPE vingerne ud og giver plads til både det kendte og det ukendte, og denne fredag aften er ingen undtagelse. Du kan høre alt fra elektronisk rock med canadiske BLANKA til tungsindig nedtursrock med Tile Breaker denne aften på Mejlgades lillesøsterspillested.  


Cody på Atlas

Kl. 20. Mønt: 150 kr.

At høre Cody er det samme som at høre nostalgi i musisk form. Det er lyden af bløde sommerdage, hvor skyerne hænger let på himlen, halvlukkede øjne og sæbebobler, der blander sig med insekternes summen. Det er musik, man både kan høre under åben himmel på Roskilde Festival og under Atlas’ tage. Du kan spole tiden tilbage til nostalgiens sommerdage, når Cody fredag aften spiller koncert på Atlas.


LØRDAG

 

12798849_759234574177649_8468013885603775027_n2

“Fotografierne handler ikke om et land, en by eller et sted, men udgør i stedet et emotionelt landkort, over de steder jeg har været.” – Mimi Cherono // Foto: Mimi Cherono


Rooftop Rueda på Godsbanen  

Kl. 13. Mønt: Gratis.

Rueda er en fælles salsadans. som danses i rundkredse, og Internatonal Rueda Flash Mob Day er en verdensomspændende begivenhed. Om du kender til Ruedas internationale flash mob-dag eller ej, er der fyret op for Rueda-dansen på Godsbanens skrå tag denne lørdag formiddag. Dans noget fællessalsa til lyden af cubanske toner, eller vær tilskuer til Godsbanens bud på den verdensomspændende latindans-begivenhed, hvis du ikke selv er den store salsadanser.


RAMA Festival 2016

Kl. 13. Mønt: Gratis.

I Musikhuset denne lørdag tager talentfulde unge musikere dig med rundt i alverdens genrer fra elektronisk musik, klassisk og jazz til rock og kompositionsmusik til RAMA Festival, som er Det Jyske Musikkonservatoriums festival. Du kan catche op på det fulde program her. Benyt chancen for at høre talent udfolde sig i et væld af forskellige udtryk.


Seminar: A Light in the Tropics 

Kl. 14. Mønt: Gratis.

I forbindelse med den kenyanske kunstner Mimi Cherono udstilling ‘Always, in Spite of Everything’ afholder Galleri Image et seminar på Kunstakademiet, der kredser om temaet tropelys. På seminaret kan du møde unge kunstnere fra syden, der bruger tropelyset i deres værker. Blandt andet fortæller kenyanske Cherono om sit fotografi, der indkapsler emner som identitet og immigration, mens den argentinske kurator Gabriela Salgado fortæller om idéer og fantasier associeret med fænomenet ‘det tropiske.’ I samme åndedrag kan du besøge udstillingen ‘Always, in Spite of Everything,’ som er analoge, fintfølende fotografier om Cheronos personlige forhold til steder, mennesker og minder.


Hiphop Jam på Gyngen 

Kl. 21:30. Mønt: 40 kr.

Da Klaskefar var fem år gammel, vandt Pede B MC’s Fight Night. Over tyve år senere vandt Klaskefar selv finalen i en pakket koncertsal. Denne aften byder Gyngen på et heftigt hiphop-lineup med Klaskefar i front, når han selv, NicholaiEn, Henrik Hass, Rudbæk & Fri-Tiden og marki snøre kommer på besøg. Du er garanteret skudsalver af rim, fantomisk freestyle, tunge beats, samfundskritik og glad sved på gulvet til en sand hiphopfest.   


 SØNDAG

 

Skærmbillede_2016-03-27_kl._22_.38_.27_1

På søndag har Pica Pica serveret vino og spansk tapas til aarhusianerne i et år. // Foto: Pica Picas facebookside


Art for refugees hos Café Venligboerne 

Kl. 10. Mønt: Gratis.

Søndag er en god dag til kaffe og kunst, og du kan få begge dele, når Café Venligboerne udstiller værker fra lokale kunstnere til ‘Art for refugees.’ Gør en god gerning og køb fin kunst. Pengene går ubeskåret til caféen, der er en non-profit kaffebar.


Pica Pica holder fødselsdag

Kl. 16. Mønt: Gratis.

På søndag fejrer Pica Pica, at et år med god vin og bobler i de hyggelige lokaler på vinbodegaen bag Voxhall er gået. Der er mange fine ting på menuen til Pica Picas fødselsdagsfejring: En forårssøndag, hjemmelavede sofagrupper, uformel stemning, lækre spanske tapas på tallerkenen og gyldne og røde dråber vino i glasset. Tillykke med fødselsdagen til den fine hane fra VINK.


Ha’ en rar weekend!

// Sara 

 

Coverfoto: Dennis Kristensen


Skriv en kommentar