WEEKENDGUIDEN – UGE 9

WEEKENDGUIDEN – UGE 9

Weekenden er nær, og den er fyldt med sprød musik, masser af musik. Vinterjazz lukker ned, punken, kraut’en og støjen er i byen, og der er også lækker litteratur og gips på menuen. Læs med, og tag ud i byen, hvor der er rig mulighed for at lære noget nyt – og måske også for at overraske dine øregange med ny lyd og ny musik.

 

TORSDAG

// Foto: PR, Antikmuseet

Fernisering: Kopi/original

Sted: Antikmuseet. Kl.: 16.00-18.00. Mønt: Gratis.

Hvad er en original? Hvad er en kopi? Og hvordan afgør man, om et kunstværk er originalt? Antikmuseet inviterer torsdag til fernisering af deres nye udstilling KOPI/ORIGINAL. Udstillingen tager dig med tilbage til antikken og fortæller om kopier og skulpturafstøbninger fra dengang og frem: kopierne var en udbredt praksis i mange år, og er med til at stille spørgsmålstegn ved vores forestilling om kunsten og originalværkerne. Tjek det ud!

Kraut Remixed + Film: ”The Potential of Noise”

Sted: Radar. Kl.: 19.00-23.30. Mønt: 100 kr.

Tag med tilbage til 60’er-70’er-og-80’ernes Tyskland når SØS Gunver Ryberg og Cristian Vogel, som en del af Vinterjazz, fremfører personlige liveremix af krautrocklegender som Neu!, Harmonia og CAN baseret på producer Conny Planks originale optagelser fra perioden. Aftenens seje program åbnes med visningen af dokumentarfilmen The Potential of Noise (2018), der giver et unikt indblik i Conny Planks skelsættende virke. Pro tip: husk ørepropper.

TAPE: Dancer ⨳ Murrude

Sted: TAPE. Kl.: 20.00-01.00. Mønt: 60 kr.

Er en god omgang kraut ikke lige noget, der fanger din opmærksomhed, så overvej et smut forbi TAPE, hvor du kan opleve Dancer og Murrude. Dancer er et nyt aarhusiansk freejazz-projekt, der snart udgives på Mastermindrec., og Murrude er en eksperimental ambient duo fra Aarhus. Det lyder som opskriften på en fed aften og en mulighed for at udforske byens musikalske spændvidde. Kom afsted!

 

FREDAG

// Foto: PR, POPMACHÉ

Collection Remixed: Finissage og pop-up udstilling

Sted: Atelieret på ARoS. Kl. 15.00-20.00. Mønt: Gratis efter indgang.

Spoiler: Denne weekendguide-skribent er super biased og en del af projektet. Men, men men… Som afslutning på projektet COLLECTION REMIXED inviterer vi alle til en fejring af projektets afslutning og en fremvisning af projektets interaktive værkproduktion skabt af kunstner Feline Hjermind. POPMACHÉ byder indenfor til en øl, et fedt track og oplevelsen af projektets kunstneriske output.

Poesi på tværs – Victor Boy Lindholm & Asta Olivia Nordenhof

Sted: Studenterhuset. Kl.: 20.00-21.30. Mønt: 120 kr. (60 kr. for studerende).

Mød de to unge digtere Asta Olivia Nordenhof og Victor Boy Lindholm til oplæsning og en samtale om poesiens rolle, udvikling og relation til tidens ånd i de seneste år. Nordenhof illustrerer hudløs ærlighed i digtsamlingen Det nemme og det ensomme fra 2013, hvor håbløshed og desperation over samfundsmaskineriet blander sig med nærvær og intimitet. Lindholm arbejder især med internettets rolle, med klimakrisen og med samfundsdiagnostikker i GULD-trilogien, der består af de tre digtsamlinger No Hard Feelings, Guld, og Resort. Tjek det ud!

Midnatskoncert i Skt. Lukas: Sofie Birch x Francesca Burattelli x Staub/Lundtoft/Viemose

Sted: Skt. Lukas Kirke. Kl.: 22.00-02.00. Mønt: 110 kr. (95 kr. for studerende).

Som en del af dette års Vinterjazz, der efterhånden er ved at lakke mod enden, inviterer koncertforeningen Sun Ship og spillestedet Radar indenfor i den smukke Skt. Lukas Kirke til en magisk og meditativ midnatskoncert med et sygt skarpt lineup. Sofie Birch skaber en organisk og fredfyldt liveoplevelse, der er ligeså improviseret som den er struktureret. Francesca Burattelli arbejder i et eksperimenterende spændingsfelt mellem pop- og orkestralmusik med et tvist af traditionel syditaliensk sangtradition. Staubt/Lundtoft/Viemose er normalt en del af indiepopbandet Lowly, der for tiden går sin sejrsgang over det meste af Europa. Denne aften kan du opleve dem i en fuldstændig improviseret opsætning, hvor natten, rummet og publikum får lov til at være meddefinerende. Og det bliver garanteret mega sejt! Vi ses.

 

LØRDAG

// Foto: PR, Løse Plader

Shortplay Festival // Aarhus 2020

Sted: Scenekunsthus Aarhus. Kl.: 14.00-02.00. Mønt: Gratis.

Denne weekend byder den seje teater- og scenekunstplatform Scenekunsthus Aarhus indenfor til SHORTPLAY FESTIVAL: AARHUS. Her hylder de det skrevne ord, de nyskabende koncepter og særlige stemningsøjeblikke. I en række udvalgte korte forestillinger mødes skuespillere og scenekunstnere på tværs af genrer, funktioner og grupper. Både dramatik, monologer, performanceinstallationer, dukketeater, masketeater, børneteater, musikforestillinger og alt andet mellem himmel og jord er velkomment på scenen. Tjek det ud!

Partners: Friends & Family!

Sted: TAPE. Kl.: 20.00-03.00. Mønt: 60 kr. (100 kr. for to dage)

Det aarhusianske kasette- og vinyl-label Partners fejrer deres tiende udgivelse med et sejt to-dages musikevent på TAPE. Partners fokuserer på samarbejde mellem to eller flere artister, hvilket også afspejles på den seneste samlingsudgivelse, som også kan erhverves denne aften. Du kan blandt andet opleve seje acts som Yearling, Tuuun, Calum Gunn med videre. Det bliver fedt!

Løse Plader præsenterer: The Preachers x Loose Ends x Scatups

Sted: Sway. Kl.: 20.00-05.00. Mønt: Gratis.

Pladeselskabet Løse Plader præsenterer deres første koncert på Sway denne lørdag. Tjek det ud når The Preachers sender sej støjet garagesyrerock din vej – Loose Ends spreder støjet, melodisk post-punk – Scatups kører tung post-punk og DJ Flintstone spiller fed rock/punk/indie efter koncerterne.

 

SØNDAG

Foto: PR, Karmen Rõivassepp Quartet

Buffalosko, skulderpuder og trompetbukser – modeshow

Sted: Dokk1. Kl.: 12.30-14.30. Mønt: Gratis

Har du nogensinde overvejet, hvorfor miniskørtet var så populært i 60’erne? Eller hvorfor batik og trompetbukser var den store dille i 70’erne? Hvorfor de fleste jakker havde skulderpuder i 80’erne, og hvorfor så mange gik i buffalosko i 90’erne? Lær meget mere om modetendenser og trends, når Frederikke Heick, cand.mag. i etnologi, er værtinde for et fantastisk modeshow og gennemgår de største modetendenser gennem historien og baggrunden for deres popularitet og eksistens. Sejt og spændende!

Karmen Rõivassepp Quartet feat. Benjamin Himpel

Sted: Erlings Jazz- og ølbar. Kl.: 20.00-23.00. Mønt: 80 kr.

Tip: Begrænsede pladser, så kom i god tid for at være sikker på en plads. Karmen Rõivassepp Quartet er en sej aarhusbaseret jazzkvartet, der spiller moderne jazz med en sofistikeret melodisk og harmonisk tilgang til musikken. Det lyder nærmest som den perfekte søndagsmusik. Jeg ville smutte forbi.// Coverbillede: VINKredaktionen

Vi ses derude!

God weekend!

 

 

Skriv en kommentar