Weekendguiden – uge 7

Weekendguiden – uge 7

”Det er bare fordi at”… det snart er weekend og dermed tidspunktet for den ugentlige fejring i fritiden, friheden og frirummet. Vi kan ikke komme udenom det; Der er amoriner i luften! Og denne uges Weekendguide er igen smaskforelsket i Aarhus’ mange muligheder. Men da kærlighed gør blind, kan det være svært at orientere sig, og derfor har VINK samlet et lille udpluk af de mange skønheder, som Weekendguiden pynter sig med. Du kan eksempelvis lave dit eget zine, lade dig forføre af latinamerikansk jazz eller lade verdenen åbne sig i kraft af oliernes mange muligheder. God fornøjelse!

TORSDAG

På torsdag kan du sætte præg på dit eget zine ved at mixe og matche materialer og teknikker. //Billede: Facebook-begivenhed

SKRIV, TRYK ELLER TEGN TIL ZINE

Sted: Ungdomskulturhuset, Tage-Hansens gade 2, bygning 7 Kl.: 16.00 – 20.00 Mønt: Gratis.

På torsdag har du mulighed for at lave et katalog over dine drømme eller de steder, du kunne have været her i uge 7. Ungdomskulturhuset afholder nemlig en workshop, hvor du inviteres til at kreere dit eget mini-magasin – et såkaldt zine. Zine er et månedligt, tilbagevendende koncept – hos og af UKH – hvor deltagende får mulighed for at skabe sit eget, såvel som bidrage til husets kollektive magasin UKH Zine. Mød op, bliv en del af og bidrag til et kreativt rum, hvor teknikker, tips, tricks og materialer vil være frit tilgængelige for dine gode idéer.

NATKIRKEN – ET RUM FOR REFLEKSION 

Sted: Vor Frue Kirke, Frue Kirkeplads 3, 8000 Aarhus C Kl.: 20.00 – 23.00 Mønt: Gratis.

Hverdagen er ved at blive til weekend, og det kan være svært at omstille sig på fritidens mange muligheder. Når torsdag aften går på held, står døren til Vor Frue Kirke endnu åben. Natkirken skaber rammer med højt til loftet, og du inviteres indenfor til en tankestrøm, som du har mulighed for at sætte ord i en samtale med præsten. Programmet byder endvidere på refleksion i kryptkirken og musikalske indslag, se mere her.

FREDAG

Fredag aften inviterer til romantisk jazz på Pica Pica //Billede: Facebook-begivenhed

Det er bare fordi at…

Sted: ViGør, Jens Chr. Skous Vej 2, Aarhus Kl.: 13.00 – 15.00 Mønt: Gratis.

…Du nu på fredag kan komme til et oplæg hos ViGør, der afholder noget så alliterært, lækkert som en fredags forelæsning. Trods, at fredag, for nogle, er forebeholdt festligheder, kan du jo inden nattetimerne more dig over talesprogets finurligheder. Forelæsningen afholdes af Knud Lindholm Lau, som er er talelærer og kommunikationsrådgiver. Der vil være lidt til den søde tand såvel som koffeinbalancen, og har du lyst til selv at bage og bidrage med kage, er du velkommen til det.

Valentines, vin og tapas på Pica Pica

Sted: Pica Pica, Vester Allé 5, 8000 Aarhus C Kl.: 20.00 – 22.30 Mønt: Gratis

To lys på et bord, tre fortryllende ord – altså: vin, tapas og jazz. Såvel som samba og salsa er jazz sensuel, og musikken vil denne aften forkæle dine fimrehår. Find en plads i stearinlysets skær når Niels Mathiasen på sax og Claude Chichon på klaver og vokal komponerer et romantisk, latinamerikansk lydbillede til dine dagdrømme. Pica Pica lover med egne ord om en autentisk aften, hvor fejringen af kærligheden er i højsædet. Så find en du holder af, fang ham eller hende i en armkrog og tag jer tid til tapas og romantiske toner.

LØRDAG

Oplev, hvordan de forskellige kunstprojekter komplimenterer og kontrasterer hinanden, når tidligere elever fra Engelsholm højskole udstiller i Domen. //Billede: Facebook-begivenhed

Ærlighed, Kærlighed og Nærhed i Domen

Sted: Domen, Inge Lehmanns Gade, 8000 Aarhus Kl.: 17.00 – 20.30 Mønt: Gratis

Det er dagen ovenpå Valentines. Måske har du romantiske tømmermænd eller også er der endnu lidt lidenskab i luften? I din sanselige lørdagsrus kan du bevæge dig mod Domen, hvor tidligere elever fra Engelsholm Højskole kuraterer en udstilling. ENGELSHOLM VISIONS er et sammenflet af kunstværker, der auditivt såvel som visuelt tager udgangspunkt i temaerne: ærlighed, kærlighed og nærhed.

Always burning – A night of Storytelling

Sted: Godsbanen, Vogn1, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus Kl.: 19:30 – 22.00 Mønt: Gratis

I flere tusind år har fortællinger flettet generationer sammen, og overleveringen har dertil været af en vanvittig vigtig betydning. Stadig den dag i dag lægger vi glædeligt øre til hinandens erfaringer og muntres over humoristiske historier eller megapinlige minder. Fredagaften fyres der op for de farverige fortællinger, når internationale poeter, performere, spoken-word kunstnere m.v. inviterer til en omgang historiefortælling. Aftenen er endnu i kærlighedens tegn, men har du efterhånden kærlighedsklaustrofobi, så frygt ej, for arrangementet er under overskriften ’’Not Your Regular Love Story’’. Så slå ørene ud, læn dig godt tilbage (medbring egne snacks!) og oplev kærlighedens krummelurer gennem andres erfaringer. Arrangementet er på engelsk. Læs mere her.

SØNDAG

Lad søndagen summe i samspil med syntheziseren, når Århus Modular afholder Electric café. //Billede: Facebook-begivenhed

Snus og smag på en sanselig søndag

Sted: PureMovement Studio, Mejlgade 95, 3. sal, 8000 Aarhus C Kl.: 13:00 – 16.00 Mønt: Gratis, men tilmelding er nødvendig.

I Bylivsredaktionens julegaveanbefaling guidede Anna læserne gennem en nem og billig sæbeproduktion. Hendes 1 kg tunge smelt-og-hæld-op sæbe kom til at dufte af mynte og citron – og Anna er ikke den eneste, der er tilhænger af æteriske olier. På fredag inviterer mentor og olie-entusiast, Christine Eilvig, til en gratis workshop, hvor du kan dufte dig sund og glad. Undervejs introduceres til oliernes utallige funktioner, og måderne, hvorpå de kan forskønne dig indeni såvel som udenpå. Forbered dine smagsløg og skab passage i næseborene, for det bliver en søndag i selskab med sanserne. Der er begrænsede pladser, så skynd dig at tilmelde dig her!

Electric Café #2 – En modulering af menneske og lyd

Sted: A-huset, Institut for (X), Godsbanen, Aarhus Kl.: 16:00 – 18.00 Mønt: Gratis

Lad synthesizeren være soundtracket til din søndag aften, når Århus Modular afholder Electric café. Koncertkonceptet er nyopstartet og har til formål at skabe et kunstnerisk rum for eksperimenter med modulær musik. Synthesizeren er i centrum og via dennes nuancer af lyd, undersøger kunstnerne rummet såvel som relationen til publikum. Århus Modular skriver selv, at fokus er på forbindelsen mellem lyd og menneske, og at konceptet dertil er en ’’[…] afstandtagen til profit, korporativ eller anden kapitalistisk tankegang.’’ Duk op, støt op og oplev, hvordan modulær musikken kan massere sig ind i dit nervesystem. Arrangementet afholdes for anden gang og inviterer denne aften til tre elektroniske universer. Læs mere om konceptet og aftenens kunstnere  her.

//Coverbillede: VINKredaktionen

Skriv en kommentar