WEEKENDGUIDEN – UGE 53

WEEKENDGUIDEN – UGE 53

“Vi har brug for at tale sammen, også om ensomheden. Vi har brug for hinanden. Vi har brug for at få bekræftet, at vi betyder noget.” Dronningen har nok ikke anet, hvor retvisende netop disse ord i nytårstalen d. 31. december 2019 ville blive. Året 2020 har for mange været præget af isolation, ensomhed og usikkerhed, og den kommende weekend bliver også på virussens præmisser – nytårsaften eller ej. 

TORSDAG

FEJRING MED AFSTAND OG ANSVAR

Sted: Hjemme ved dig selv Kl. Hele dagen Mønt: Gratis

Nytårsaften i år bliver ikke, som den plejer. Der er meldt klare opfordringer ud fra myndighederne; vi skal være færre mennesker, og vi skal være mindre berusede. Forsamlingsforbuddet på 10 mennesker gælder også, når man står på Store Torv og vil se fyrværkeri, og der lukkes som vanligt for salg af alkohol fra kl. 22.
I stedet for at bruge nytårsaftensdag på at tage tilløb til årets sidste store brandert, kan du passende planlægge sjove og smittesikre aktiviteter til selskabet. Måske I skal quizze om året, der gik, eller gætte hvad 2021 bringer? Måske 2020 er året, hvor du skal se, og rent faktisk følge med i 90 års fødselsdag?

FREDAG

TAKE AWAY

Sted: Hvor end Kl. Hele dagen Mønt: Variabelt

Det er dagen derpå, den notorisk sløve og grå 1. januar. Måske du har lidt mindre ondt i håret, end du plejer, men det nye år skal alligvel sparkes i gang med en omgang lækker mad udefra! Det kunne være en brunch fra Restaurant Früd, tømmermændsburger ved Kødstadens Burger Joint eller pizza fra Il Mercantino. Støt dit lokale spisested, så vi også i 2021 har en bred madscene at handle fra!

NYTÅRSSKIHOP

Sted: DR1 Kl. 13.50-16.00 Mønt: Gratis (du har jo betalt licens)

Sportsåret skydes som sædvanligt i gang på skihopbanen i Garmisch-Partenkirchen. Smæk benene op og nyd synet af verdens bedste skihoppere flyve igennem luften i hæsblæsende fart.

LØRDAG

UDFORSK NATUREN RUNDT OM MIDTBYEN

Sted: Hasle Bakker, Årslev Engsø, Tranbjerg  Kl. Hele dagen Mønt: Gratis

New Year, new me! Et nyt års begyndelse er for mange anledning til nye mål og forsæt. Mens fitnesscentrene og sportsklubberne er lukkede, er det oplagt at søge udendørs for at få motioneret ambitionerne om frisk luft og mere bevægelse. Til det er der masser af skønne områder uden for Ringvejen. Se en oversigt her over opmærkede løberuter, der blandt andet tæller en rute i Hasle Bakker, Årslev Engsø, og en i Tranbjerg.

Forhåbentlig skal vi snart til koncert igen. Book billetterne, og kryds fingre for, at der ikke sker flere aflysninger // Foto: Klaus D

SØNDAG

GÅ PÅ OPDAGELSE I DET KOMMENDE ÅR

Sted: Internettet Kl. Hele dagen Mønt: Gratis

En ting vi har lært i 2020 er, at livet ikke kan planlægges. Koncerter, udstillinger og begivenheder er gang på gang blevet udskudt eller aflyst, og det kræver en optimistisk brille, hvis man skal drømme (nogenlunde realistisk) om kulturelle oplevelser det næste år frem. Det synes jeg alligevel, vi skal gøre!
Jeg har sat de to første, håbefulde krydser i kalenderen den 28. januar, hvor Brimheim+Reveal Party+Girlcrush spiller på Radar, og den 27. marts, hvor Zar Paulo spiller på Train.
Brug den forhåbentligt sidste dag i nedlukningen på planlægge et mere kulturelt 2021. Det kan du blandt andet gøre på Kulturportalen eller i kalenderen fra Aarhus Events

 

//Coverfoto: VINKaarhus

 

Skriv en kommentar