WEEKENDGUIDEN – UGE 50

WEEKENDGUIDEN – UGE 50

Tredje weekend i december nærmer sig, og julen føles måske, som om den har stået på i en evighed. Weekendguiden giver dig hermed en liste med hyggelige events som et lille afbræk fra juleriet.

Tordag

Formiddagspremiere på Øst for Paradis. // Foto: Facebookbegivenhed

Demokratiet i en krisetid? – Foredrag og debat 

Sted: Dokk1. Kl. 17-18:30. Mønt: Gratis. 

Er demokratiet i krise i en tid præget af Trump, højreradikalisering, anti-establishment bevægelser og sociale medier? Svend-Erik Skaaning, professor i demokratisering og en af forfatterne til bogen Demokrati i en krisetid trækker tråde fra mellemkrigstidens Europa og op til i dag i sit foredrag på Dokk1. Foredraget efterfølges af debat.

Formiddagspremiere: Cold War & Christian IV – den sidste rejse

Sted: Øst for Paradis. Kl. 10:30-13:30. Mønt: 95 kr. 

Øst for Paradis inviterer til dobbelt formiddagspremiere med kaffe og croissanter. Biografen viser både Cold War, en skæbnesvanger kærlighedshistorie i 1950’ernes kold krigsramte Europa, samt Christian IV – den sidste rejse, en fortælling om den døende konges sidste rejse og vilje.

Fredag

Forestillingen Brænding – De nye #1 på Aarhus Teater. // Foto: Facebookbegivenhed.

Teater: Brænding – De nye #1

Sted: Aarhus Teater. Kl. 19:30-21:30. Mønt: 60/95 kr. 

Forestillingen Brænding – De nye #1 er blevet til i samarbejde mellem seks kommende dramatikere fra Den Danske Scenekunstskole. Stykket behandler forurening på forskellig vis, når de seks iscenesætter og fortolker emnet i denne fælles forestilling. På scenen er skuespillerelever fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus. Stykket har premiere d. 14. december, og spiller til og med 22. december.

Teater: Sammensværgelse 

Sted: Teater Svalegangen. Kl. 19:30-20:55. Mønt: 195 kr. (halv pris for studerende)

Sammensværgelse tager konspiration, tvivl og tillid under kærlig behandling i denne forestilling på Teater Svalegangen. I stykket følger vi en kvinde, som efter tabet af sin søn i stigende grad bliver besat af de konspirationsteorier, hun ellers til daglig forsker i. Forestillingen kører fra d. 8. december til og med 15. december (NB: lørdag spiller stykket kl. 16:00-17:25).

Lørdag

Fernisering “Peter Birk Solo 4.0” på Galleri GRISK. // Foto: Facebookbegivenhed

Kunst: Peter Birk Fernisering x GRISK Lab 

Sted: GRISK Lab, Carl Blochs Gade 37. Kl. 14-20:00. Mønt: Gratis. 

Kom med til fernisering på Peter Birks udstilling “Peter Birk Solo 4.0”, en række værker inspireret af Birks rejser, på Galleri GRISK. Foruden ferniseringen åbnes der for første gang til det kreative iværksætterhus GRISK LAB.

Musik: Koncert med Luftens Helte 

Sted: Hermans i Tivoli. Kl. 20-22:45. Mønt: 200 kr. 

Kom med til et brag af en lørdag aften, når disneybandet Luftens Helte spiller julekoncert på Hermans. Der vil være musik for enhver barnlig, nostalgisk sjæl, når der bydes op til dans med hits fra de klassiske tegnefilm og frem til i dag.

Søndag

EVIF Kunstudstilling. // Foto: Facebookbegivenhed

EVIF Kunstudstilling 

Sted: Aarhus Klaverakademi. Kl. 14-18. Mønt: Gratis. 

Kunstudstillingen EVIF (En verden i forandring) byder på en række forskellige kunstformer. Her kan du opleve illustrationer (Emilia Obel), lyrik (Fie Carøe-Frisenette, Deya-Mia Dumont Walshe) og musik (Lukas Obel, James Jones, Adam Sønderby), der alle arbejder med dette tema. Udstillingen er organiseret af Galleri Aemulus.

Tømmermændsslams juleafslutning

Sted: Café Under Masken. Kl. 19-21. Mønt: Gratis. 

Kom med til årets sidste tømmermændsslam på Café Under Masken, hvor HAPS (Hele Aarhus’ Poetry Slam) afholder Jule Poetry Banko. Det bliver en fest, og der vil være sidegevinster til vinderne, samt masser af snaps.

Skriv en kommentar