cropped-VINK-logo-sort.png

Julen nærmer sig, der er småkageduft i luften og børn, der har lys i øjnene. Ja, julen er en hyggelig tid, men bare fordi det er december, er det jo ikke ens betydende med, at man ikke kan lave noget, der ikke er julerelateret. Weekenden nærmer sig, og det er tid til at lægge julestressen på hylden. Her er Nannas gode råd til, hvad du kan udfylde din weekend med, som vil få de kolde og korte dage til at føles varmere og længere. 

 

TORSDAG 

Storetorv Aarhus. //Foto: Vink aarhus

 

URBAN NIGHT I STUDENTERHUSET

Sted: Studenterhuset Kl: 20:30  Mønt: forsalg 30/50 kr (medlem/alm.), i døren 50/70 kr (medlem/alm.) 

Urban Night i studenterhuset bliver en aften fyldt med urban musik. Du kan opleve 5 Aarhus-artister  på scenen. Blandt andre artister som Blacc El, Vic’ Is Eye og Navida. Sæt eksamenslæsningen og julestressen på pause og tril op til Studenterhuset, hvor du kan svinge stængerne til nogle tunge hiphop beats og en masse dyb lyrik.

 

 JAM NIGHT PÅ FATTER ESKIL

Sted: Fatter Eskil  Kl: 20  Mønt: Gratis

Fatter Eskil er stedet at tage hen, hvis man er klar på at opleve live jam! Er du selv musiker eller er du bare glad for livemusik? Så kan du f.eks. tage dit eget instrument med og jamme på scenen med andre musikglade mennesker. Du kan også vælge at læne dig tilbage og drikke en kold øl til en studievenlig pris.

 

YOGA I REGNBUEFABRIKKEN

Sted: Ørvadsvej 25a, 8220 Brabrand  Kl: 19  Mønt: Donation

Hvis du ikke lige er til fest og farver på en torsdag, så kunne det være at du er til ro og farver på en torsdag? Tiden er nemlig inde til at få afbalanceret dit chakrasystem. Man kan hurtigt blive stresset af et studieliv og arbejde! Så du fortjener en god omgang Hatha Yoga ude i Regnbuefabrikken. Tag din veninde med og cykel langs den smukke Brabrand Sø. Eller hop på 11’eren mod Brabrand. Nyd én times Yoga med Josefine. Hun underviser både dynamiske sekvenser med muskulære elementer. Der er plads til at fordybe sig i forskellige yoga-stillinger! Namaste.

 

FREDAG

Farverigt Rådhus i Aarhus. // Foto: VINK Aarhus

 

Y2K Party (00’er fest)

Sted: Headquarters  Kl: 23  Mønt: Gratis

Justin Timberlake, Timbaland, Britney Spears og Beyoncé kommer til at blive spillet på højtryk til 00’er festen på Headquarters. Det er musik, som for os i 20’erne bringer minder frem fra teenageårene. Den gode gymnasietid, akavede momenter, vilde ferier og gode byture. Hvis du ikke har planer den aften, så hop i din little-black-dress and get movin’!

 

Øst For Paradis

Sted: Øst For Paradis  Kl: Hele aftenen  Mønt: 105 kr

Er du ikke lige i festhumør denne fredag, og vil du hellere spise bland-selv-slik og se en god film? Så smut i Aarhus’ hyggeligste biograf Øst For Paradis. Du kan blandt andet se Mens Vi Lever, Med Krop & Sjæl og Lumiére. Tag din veninde eller kammerat under armen og læn jer tilbage. Og hvis I nu alligevel gerne vil have at aftenen forstætter i festens tegn, efter I har set filmen, så kan I bare nøjes med at gå et par etager op på Café Paradis og få nogle kolde drinks!

 

SOUL SHINE/SECOND-HAND & VINTAGE

Sted: Graven 24, baggården. Kl: 10  Mønt: Gratis

Er du til vintage old-school 80’er-90’er-stilen, som trender lige nu? Så er Soul Shine et besøg værd på denne fredag. De har alt fra tasker, overalls, adidas-sneakers til farverige kimonoer. Mangler du en flyverdragt, ligesom den din mor gik med i 80’erne? Så kan du med garanti finde noget lignende derinde. Du kan også vælge at gå ind i deres hyggelige baglokale og nyde en varm latté og en småkage.

 

LØRDAG 

SwerVainMiYaGi. // Fotografer: Paw Friis & Kristian Molte

 

SwerVainMiYaGi

Sted: Godsbanen (B-Huset)  Kl: 23  Mønt: Gratis

Er du til hiphop-rytmer og new-school sound? Så er B-Huset på Godsbanen det rette sted at besøge. Du kan nemlig opleve SwerVainMiYaGi, som består af en duo med navnene HEATh SwerVain og Ace MiYagi. De er skaberne af FreaQ When Sees Records og har hver især mange koncerter bag sig – blandt andet Roskilde Festival, Distortion, Train og Vega. Dog endnu ikke under dette nye lydformat. SwerVainMiYaGi stræber mod at nå internationalt og er allerede sat til at spille overseas, blandt andet i Sydkorea og Canada. De er uden tvivl en lytter værd! What are you waiting for?!

BOX PARTY

Sted: Godsbanen (B-Huset)  Kl: 19  Mønt: Gratis

LARUS præsenterer 10 live acts og DJs fra Aarhus’ undergrund og Godsbanemiljøet. Denne lørdag kan du opleve en stor håndfuld af dygtige artister! Fredagen på Godsbanen står uden tvivl i musikkens tegn. Så der er ingen undskyldinger for ikke at tage et smut forbi. Du kan opleve live acts under genren elektronisk R’n’B, Old School rap, 90’er-baseret hiphop/boom bap og Afrotrap. Listen er lang, og det bliver denne fredag aften også, uden tvivl. Sååå  “Get Jiggy With It”. 

 

REFLECTIONS X KUNSTHAL AARHUS

Sted: Kunsthal Aarhus  Kl: 19  Mønt: Gratis

Som en del af afslutningen på Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 præsenterer Det Turkise Telt i samarbejde med Kunsthal Aarhus koncerten Reflections. Du kan opleve Blue Foundation, Orhan Özgür Turan og Maher Mahmoud samt NordSang. Reflections handler om mødet mellem musik, traditioner og mennesker. Smut forbi Kunsthal Aarhus og tag på en musikalsk rejse.

 

TOWN PART FESTIVAL

Sted: Godsbanen  Kl: 14  Mønt: Gratis

2017 har været noget af et år! Aarhus som kulturhovedstad har bragt mange spændende, kulturelle oplevelser med sig, inden for kunst, musik og meget mere. Året er så småt ved at slutte, så du kan derfor denne lørdag opleve afslutningen på kulturåret for Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad. I den forbindelse inviterer Aarhus Volume i samarbejde med Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad og Godsbanen til TOWN PART FESTIVAL.

 

FRYD DIN GANE MED EN ØKO-BRUNCH

Sted: Café Ganefryd  Kl: 09:30  Mønt: 139 kr. 

Er det ved at være lang tid siden, du har fået en god omgang lørdagsbrunch? Så ring til din gode ven, veninde eller dine bedsteforældre og ta’ på den økologiske Café Ganefryd! Drik en varm kop kaffe og nyd smagen af god samvittighed i din mund.

 

SØNDAG

Sneaks, sneaks, sneaks.

 

SLAP HELT AF

Sted: Hjemme under dynen  Kl: 11  Mønt: Gratis

Din weekend har været fyldt op med masser af oplevelser og indtryk, så det er nu tid til at slappe helt af. Du kan vælge at blive under dynen med din computer – eventuelt shoppe online og forkæle dig selv med et par nye sneaks? Eller hvad med den der bluse, som du egentlig ikke rigtig har råd til købe? Du kan også vælge at slæbe dig fra sengen og over i sofaen og kun rejse dig, når sulten melder sig, eller se din yndlingsserie på Netflix for 13. gang? Bare giv dig hen til total søndagsafslapning. Det fortjener du.

 

FORBIND DIG MED MODER JORD 

Sted: Riis Skov  Kl: 13  Mønt: Gratis

Du kan bruge din søndag på at tage ud til Riss Skov. Gå langs den røde eller den gule rute, og hvis du ikke har alt for mange tømmermænd fra gårsdagens udskejelser, så kan du jo tage dine løbesko med. Sæt dig eventuelt på en bænk i skoven og luk øjnene, bare for at øjeblik… Nyd roen, træk vejret og vær i nuet! Lad kroppen op til den kommende uge.

 

Husk nu at give dig selv lov til at nyde og give slip en gang i mellem! Rigtig god weekend!