WEEKENDGUIDEN – UGE 49

WEEKENDGUIDEN – UGE 49

Det er stadig måned nummer 12, og vi går ind i anden weekend i december. Udenfor bliver det stadig mørkere og koldere. Rundt om i byen er duften af gløgg en del af hverdagen, og lyskæderne lyser de ellers mørke og forladte altaner op rundt om i byen. Hvis du trænger til en weekend, der ikke består af sild og snaps, er denne uges weekendguide måske det, du har brug for. Personligt står min weekend på afslapning og opladning til julens mange julefrokoster. Julen er hjerternes fest, og det er vigtigt at give sig selv en krammer i vintermørket.

Torsdag

 

Kunsthal Aarhus og Art Hub præsenterer

Sted: Kunsthal Aarhus, J.M Mørks Gade 13 Kl: 15.00-17.00 Mønt: Gratis

Interesserer du dig for kunst, kan du torsdag eftermiddag komme til arttalk ved Kunsthal Aarhus. Direktør Jacob Fabricius byder velkommen, og efterfølgende vil der være talks med kunsterne Thuy-Han Nguyen-Chi, Gro Sarauw og Adam Khalil. Eventet er lavet af Art Hub Copenhagen, og deres ønske er at skabe bånd på tværs af landet, lave netværksmøder og give inspiration. Det er første introduktion i Aarhus, så hvis du vil have kunsteriske inputs, er dét stedet, du kan finde det.

MUX PRESENTS: SORTBLOD & MARTHA ELISABETH

Sted: Frontløberne Jægergårdsgade 154 C  Kl:  17.00 Mønt: 30 kr. (50 kr. i døren)

Torsdag aften kan du få et afbræk fra kulden udenfor.  MUX i samarbejde med TRAIN inviterer nemlig til en aften i musikkens tegn ved Frontløberne i Det 3. rum.

Aftenen står på dobbeltkoncert og efterfølgende DJ-set. Koncerterne spilles af vækstlagsmusikerne Sortblod og Martha Elisabeth. August Norr, DJ og producer, har efterfølgende DJ-set. Det er en aften, hvor der er plads til snak, men hvor musikken vil være i fokus i en simpel livesession-setting. Udover en aften i musikkens tegn vil der, tro mod december-viben, være æbleskiver og gløgg i spandevis. Hvis du er ved at være træt af gløggen, vil der selvfølgelig også blive solgt kolde øl i baren.

 

Fredag

 

Nørgårds fotoudstilling

Sted: Frontløberne Jægergårdsgade 154 C Kl: 18.00 Mønt: Gratis

Fredag har Nørgaards Højskole årgang E21 fotoudstilling ved Frontløberne. Temaet er Rule of Three og du vil opleve elevernes forskellige fortolkninger gennem fotografier. Du kan fordybe dig i elevernes forskellige universer og udtryk, og du kan selv gå på jagt i din egen tolkning af Rule of Three. Der vil være musik, fremført af højskolens egen e-musiklinje. I baren bliver der serveret specialøl brygget på højskolens eget bryggeri.

 

Jul i den Gamle By

Sted: Den Gamel By, Viborgvej 2 Kl: 10.00-17.00 Mønt: Voksne 150 kr

Selvom Aftenjul i Den Gamel By er udsolgt, skal det ikke stoppe dig for at tage på juleopdagelse alligevel. I den Gamle By vil du kunne opleve 400 års julehistorie, hvor du vil lære meget mere om juletraditioner. Du vil kunne smage på datidens æbleskiver, der serveres for dig på torvet. Du vil kunne se, hvordan kollektivet pyntede op til jul, og hvordan byens beboere gjorde sig klar til den 24. december.

Alt det lan du opleve helt til den 2. januar 2022.

Lørdag

 

FERNISERING: AFTRYK

Sted: Godsbanen, Foyeren, indgang 3A Kl: 15.00 Mønt: Gratis

Hvis du, som mig, også savner de håndskrevne kort, kan du lørdag eftermiddag gå på opdagelse i håndgjort papirpoesi, når papirkunstner Gitte Lærgård holder fernisering på Godsbanen. Hun har i samarbejde med digter Carsten Rene Nielsen skabt værkserien Aftryk. Carsten har skrevet otte digte, og Gitte har lavet udtrykket til disse i papir. Al kommunikation i forbindelse med udviklingen af værket er foregået via brevudvekslinger og Zoom-møder. Til ferniseringen vil det være første gang de to kunstnere mødes fysisk.

Efter fernisereingen kan du selv skrive en postkort i hånden, mens der bliver serveret lækre ting.

 

ÆBLESKIVER OG GLØGG

Sted: Aarhus Streetfood Kl: 11.30-21.00 Mønt: 25 kr

Det er jo den 11. december, og som overtroen siger, hvis du tror på det, er det en såkaldt uheldig Tycho-Brahe-dag. Lørdag vil derfor være oplagt til at lave ting, der ikke kan gå helt galt. Gløgg og æbleskiver har aldrig gået helt skævt og især ikke, hvis det er de hjemmelavede æbleskiver, der bliver serveret. Dem kan du få på Aarhus Streetfood. Her bliver de serveret direkte fra panden, du kan endda være med som tilskuer i tilblivelsen af dem. Tre styks for 25 kroner og hvis du skal have gløgg med er det 30 kroner ekstra.

Så hvis det alligevel skulle gå hen og blive en Tycho Brahe dag, er det lidt bedre med en bund af æbleskiver og gløgg.

 

Boglancering Aarhus Artspace 2021

Sted: KH7 Artspace, Sydhavnsgade 7, 1 Kl: 19.30 Mønt: Gratis

På ateliergangen i KH7 kan du nyde digtoplæsninger og få serveret bobler og snacks. På lørdag fejres lanceringen af kataloget for Aarhus Artspace 2021, og det bliver rigtig hyggeligt. Udstillingerne, der fandt sted i sommer, mødes nu i et symbiotisk møde mellem kunstnere og digtere. De kommer rundt om temaer som angst, heling, nærvær, hverdagsliv mm. Udstillingerne er bearbejdet på ny og kommer i gengivelser som poetiske indblik.

Alle deltagere vil udover at få en hyggelig aften i varmen få et katalog med hjem.

 

Søndag

Brætspilsmarked

Sted: Aarhus brætspilscafe Fredensgade, Fredensgade 38 Kl: 12.00-15.00 Mønt: Gratis

Mangler du en julegave til en spilleglad, eller elsker du selv at spille brætspil, kan du på søndag måske gøre det store kup. Der er brætspilsmarked på Aarhus brætspilscafe på Fredensgade. Der vil være en masse brugte spil, du kan få for billigere penge og en masse spil, du ikke anede eksisterede, som du må eje.

Da markedet og spilleentusiasmen er stor, vil det være en god ide at ankomme tidligt og medbringe noget hyggeligt til køen.

Teatereventyr

Sted: Teatret Gruppe 38, Irma Pedersens Gade 222, Kl: 13.30, 15.00 Mønt: Normalpris 135 kr

Kender du eventyret om Grantræet og Den lille pige med svovlstikkerne? Eventyr skrevet af H.C. Andersen. På Teatret Gruppe 38 hylder de H.C. Andersen med stykket Du må være en engel Hans Christian. På scenen er der et langbord, hvor der er dækket op til fest. Her serveres der for alle de eventyrlige personligheder – hver især med hver deres behov og luner. Det er en teaterinstallation af lys, lyd, musik og billeder, hvor alle stole er optaget af skygger fra de verdenskendte eventyr, som i bedste papirsklipsstil hylder digteren fra Odense.

Stykket kan ses til og med den 19. december 2021.

 

Coverbillede: // VINKaarhus

 

 

Skriv en kommentar