December er skudt i gang, og julemarkederne fylder derfor en del i gadebilledet. Men skal weekenden bruges på andet end blot glögg og æbleskiver, har VINK nogle fede alternativer til, hvordan weekenden kan nydes.

 

Torsdag

Der sættes fokus på mandekønnet i samtidens litteratur, når Litteraturcenter Aarhus og Kvindemuseet inviterer til seminar om maskulinitet. // Alle fotos: facebookbegivenhed

 

Maskulinitet – fællesskab eller fremmedgørelse?

Sted: Kvindemuseet Kl.: 11.00-16.00 Mønt: 65 kr., 50 kr. for studerende

Hvordan er man maskulin i 2019? Det kan du blive klogere på, når Aarhus Litteraturcenter og Kvindemuseet åbner dørene for seminaret ”Maskulinitet – Fællesskab eller Fremmedgørelse?”. Her sættes der fokus på mandekønnet i samtidens litteratur, når en række forfattere, forskere og kritikere diskuterer emnet. Så er du nysgerrig på køn og ligestilling, er det bare med at komme afsted – det vil med garanti give stof til eftertanke.

 

Smag på julen i Væksthusene

Sted: Væksthusene og Botanisk Have Kl.: 16.30 eller 18.30 Mønt: 45 kr

Glæder du dig allerede til julemiddagen, er der her en mulighed for at komme lidt i stemning. I Væksthusene kan du høre om og smage på alle julens planter og krydderier, når der laves særlige rundvisninger efter lukketid. Nyd planterne og de spændende historier, og få et anderledes syn på julemaden.

 

Sting og Musik og Politik

Sted: Domen Kl.: 20.00-21.00 Mønt: Gratis

Svinger du forbi Domen torsdag aften, kan du opleve et live koncert/foredrag leveret af Sting/Police-bandet, Englishmen in New York. Fokus vil være på Stings involvering i politik – du kan blandt andet få et indblik i hans syn på bæredygtighed. Så trænger du til en anderledes, musikalsk torsdag aften, er den at finde i den altid hyggelige Dome.

 

Fredag

Fredag går det ned på scenen hos Frontløberne, når Negash Ali og DJ Static holder hiphopfest.

 

Musikhavnen præsenterer: Negash Ali + DJ Static

Sted: Musikhavnen, Jægergårdsgade 154C Kl.: 20.00 Mønt: 50 Kr

Skal weekenden skydes i gang med et brag, så skal du med, når Musikhavnen præsenterer den aarhusianske rapper Negash Ali. Sammen med den garvede DJ Static, vil han indtage scenen hos Frontløberne, og fyre op for en aften med hårdtslående Old School hiphop. Det bliver helt sikkert en fest uden lige, og der er selvfølgelig mulighed for at fortsætte til afterparty!

 

Lørdag

Vær med når VINK POP UP indtager Frontløberne sammen med den elektroniske duo Kr4n og multikunstner Oliver Young.

 

Secondhand bazar i Studenterhus Aarhus

Sted: Studenterhus Aarhus Kl.: 12.00-15.00 Mønt: Gratis

Julen byder for det meste på et hav af julefrokoster og ikke mindst den efterfølgende nytårsfest. Så hvad med at finde det perfekte fest-outfit på en bæredygtig måde? Studenterhus Aarhus afholder Secondhand bazar lørdag eftermiddag, og her vil der med sikkerhed være propfyldt med lækre genbrugsfund til favorable priser!

 

VINK POP UP x Kr4n x Oliver Young

Sted: Frontløberne, Jægergårdsgade 154C Kl.: 20.00-23.00 Mønt: Gratis

Lørdag aften byder VINK velkommen til det sidste POP UP arrangement for i år, og det bliver bestemt et besøg værd. Vi glæder os til at vise den spirende undergrundskultur frem, som denne gang repræsenteres af den elektroniske duo Kr4n og multikunstneren Oliver Young. Vi ses til en aften fyldt med tværkunstnerisk udfoldelse og godt humør.

 

Søndag

Kan mænd sammenlignes med pasta? Find ud af det og få samtidig trænet lattermusklerne til forestillingen Pasta & Menn.

 

Pasta & Menn

Sted: Teater Katapult Kl.: 16.30 Mønt.: 130 kr., 70 kr. for studerende

Søndag er der lagt op til et godt grin, hvis du tilbringer den med Teater Katapults forestilling Pasta & Menn. Forestillingen er en humoristisk indgangsvinkel til datinglivet, med et udgangspunkt i, at mænd er lidt ligesom pasta. Lyder det syret? Se forestillingen og find ud af, hvilken slags pasta du er mest til, og hvor du finder den.

 

Radars julestue

Sted: Radar Kl.: 10.30-16.00 Mønt: Gratis

Er din søndag reserveret til julehygge, så skal du slå et smut forbi Radars julestue. Søndag er det Kasper Staub Synthesizer Orchestra, der står for underholdningen – et orkester udelukkende bestående af analoge synthesizere. Julestuen er en del af Godsbanens årlige julemarked, 7.-8. december. Så hvis du alligevel har været på udkig i Godsbanens mange juleboder, kan du med fordel hoppe forbi Radar og opleve spændende, eksperimenterende minikoncerter.