Weekendguiden – Uge 46

Weekendguiden – Uge 46

Weekenden nærmer sig, og med den også julens indtog. Rundt omkring i byen er lysene nu tændt op, og julestemningen breder sig med boder, markeder og godter. Er du til det, giver VINK dig et par tips til et par fine julemarkeder med kunst og design, men hvis du hellere vil vente lidt endnu, er der også råd for det. Tag til syrisk food pop up, en fortællecafé fuld af gode historier, drag til Fantásien, plej dine tømmermænd til poetry slam eller dans hele natten til tropiske toner og broken beats. God weekend!

 

TORSDAG

Den uendelige historie opføres på AT. // Foto: Facebook-begivenhed

 

Den uendelige historie

Sted: Aarhus Teater. Kl: 17:00. Mønt: 115-390 kr. (studerende: 60 kr).

Er du en af dem, der som barn kunne drømme dig til Fantásien sammen med Bastian, flyve rundt på Atréju og gøre alt hvad der stod i jeres magt for at besejre Intetheden og hjælpe Den Barnlige Kejserinde? Så skal du glæde dig til Aarhus Teaters opsætning af Michael Endes eventyr om den generte dreng, Bastian, der drømmer sig væk i bøgernes verden. Stykket kører fra 15. november til 21. december.

 

Fortællecafé på Fairbar

Sted: Fairbar, Nørre Alle 66. Kl: 19.30-22:00. Mønt: Gratis.

For at blive i eventyrets og den gode fortællings verden, kan du på Fairbar glæde dig til en aften, hvor du kan læne dig tilbage, lukke øjnene og bare lytte til smukke, fantastiske og kloge fortællinger af H.C. Andersen og Selma Lagerlöf læst højt af dygtige – ja fortællere. Oplæsningen akkompagneres med musik og sidst på aftenen er der open mic, hvor du kan fortælle din egen historie højt eller lytte til din sidemands.

 

Kreativ Aften på Elværket

Sted: Elværket i Åbyhøj, Thorsvej 4. Kl: 17:00-22:00. Mønt: 70 kr. for ikke-medlemmer.

Hvis du gerne vil lære at strikke, hækle eller sy, eller måske er dygtig i forvejen, så tag til kreativ aften på Elværket i Åbyhøj og hyg dig sammen med andre om kreativt håndværk. Du skal bare have dit eget strikke- eller sytøj med, og så er der ellers rig mulighed for at både lære, blive inspireret og hygge sig i det kreative hjørne.

 

FREDAG

// Foto: Fra Facebook-side

 

MADE: Festive edition

Sted: LYNfabrikken, Vestergade 49B. Kl: 17.00. Mønt: Gratis

Så er det altså snart jul! Og det fejrer de på LYNfabrikken ved at slå dørene op til en to dages festivitas med kunst og illustrationer, live-optrædener, musik og et kunst- og designmarked i et herligt miks med gløgg og julede snacks. Så smut forbi Vestergade enten fredag eller lørdag, bliv pirret på alle sanser, og gør dig selv den tjeneste at få købt den første julegave af den artsy slags.

 

Favorite Things: The Palmspree Takeover | Stacks & Napoleon

Sted: TAPE, Mejlgade 53. Kl: 21:00-03:00. Mønt: 30 kr. før midnat/50 kr. efter midnat.

Går du og fryser og er træt af kulde og regnvejr? Så tag på TAPE lørdag aften, dans hele natten og bliv mindet om, hvor brandvarm Danmark faktisk kan være i november. Denne aften spiller Mr. Palmspree og Napoleon P., og selvom arrangørerne ganske vist selv er lidt usikre på, hvad aftenen bringer, så lover de tropiske toner, broken beats, jazz, power moves og lækkert footwork.

 

Til Sidste Fjer // Teater Mikado

Sted: Godsbanen. Kl: 16.15. Mønt: 85 kr.

Som en del af QuongaFest kommer teater Mikado til Aarhus og viser forestillingen Til Sidste Fjer. Stykket handler om to veninder, Vera og Louise, og deres drømme og erindringer fra en tid, hvor de tilhørte noget større: En pigebande hvor flokken var det vigtigste, og hvor man drømte om et liv uden begrænsninger. Forestilligen vises også lørdag kl. 15.45. Du kan også købe armbånd til hele Quonga festivalen for 185 kr. og se et væld af teaterstykker weekenden over.

 

LØRDAG

RED LAMA spiller på HeadQuarters. // Foto: Facebook-begivenhed

 

Syrian street food pop up

Sted: Café Mellemfolk, Vestergade 69. Kl: 16:00- 20:00. Mønt: Egenbetaling for maden.

Sammen med DFUNK (Dansk flygtningehjælp Ungdom) arrangerer Café Mellemfolk på lørdag en street food pop up, hvor du kan smage på lækker mad fra Syrien. Fra kl. 16.30 serveres en let ret med ayran og bezer, mens der fra kl. 17.30 serveres et fuldt måltid – en ‘Habibi Dish’ med blandt andet fattoush, muhammara og za’atar, som kan fåes med både kød eller som vegetar. Hvis du er nysgerrig på, hvad det hele mon er, så smut forbi og smag på Syrien og få en snak med de frivillige. Uanset hvad er det hele lavet med kærlighed.

 

Jul i Friheden

Sted: Tivoli Friheden. Kl: 13:00-21:00. Mønt: 135 kr. for entre (eksklusiv turbånd).

På lørdag tænder Tivoli Friheden for alle julelysene. Julekuglerne er hængt op, og der er masser af boder med julepynt og gaver og ikke mindst julegodter og lækker mad fra Aarhus Mad & Marked. Så tag din bedste ven under armen eller slæb familien med. Julestemningen er i hvert fald sikret.

 

RED LAMA + Support: Canvas 

Sted: HeadQuarters. Kl: 21:00-23:00. Mønt: 60 kr. i forsalg, 75 kr. i døren.

Rockbandet RED LAMA gæster HeadQuarters og spiller moderne og psykedelisk rock i et atmosfærisk og rytmisk lydbillede. Bandet har tidligere spillet på SPOT Festival og i Pumpehuset, hvor de markederede sig med deres intense og og nærværende live-koncerter. Slå vejen forbi og start lørdag aften med fuld fart.

 

SØNDAG

// Foto: Facebook-begivenhed

 

Classical Mornings – Brunch og klassisk musik

Sted: Musikhuset. Kl: 10:00-12:00. Mønt: 210 kr. (kræver billet).

Er du træt af at brunche den nede ved åen, hvor der vrimler med mennesker, og alle steder serverer den samme kedelige pandekage? Så skal du prøve en Classsical Morning i Musikhuset, hvor du udover alt godt til ganen også bliver forkælet via øregangen med smukke og klassiske toner. Denne formiddag spiller Pernille Jönsson på violin og Kitha Grosen på klaver, og du kan starte din søndag helt stille og roligt med mad og klassisk musik. Dét kan kun blive en god søndag.

 

Jule-Designmarked Folkestedet

Sted: Carl Blochs gade 28. Kl: 11:00-16:00. Mønt: Gratis.

Designmarked Folkestedet åbner deres julemarked, hvor du kan købe fine ting fra en stor gruppe af dygtige designere, kunstnere og håndværkere. Søndag er den oplagte dag til at musse rundt, lege tingfinder og købe fine julegaver.

 

Tømmermandsslam

Sted: Café Under Masken. Mønt: Gratis.

Der er poetry slam til at lindre dine tømmermænd og søndagsblues på Café Under Masken søndag aften. Dagens line up består af fire debutanter, fire doubler og fire garvede gængere, der stiller op som par. Tag en lytter og vær med til at kåre aftenens vinder.

 

Skriv en kommentar