Weekendguiden  – Uge 45

Weekendguiden – Uge 45

De lyse timer bliver færre og færre, mørket kommer krybende, og det er meget lokkende at give efter for dynen og “Vild med dans”-fænomenet. Lige netop derfor guider vi dig nu til at komme ud  af døren og få fyldt dine kulturdepoter op!

 

Torsdag

Besøg Hotel Pro Forma: Fragile system Lounge x Aarhus volume. // Billede: Hotel Pro Formas opslag

 

Hotel Pro Forma: Fragile Systems 

Hvor: Filmbyen Kl: 19 Mønt: Gratis (270-385 kr for forstillingen) 

Hotel Pro Formas – Fragile system Lounge er en pendant til deres anmelderroste musikforstilling NEOARTIC. Loungen er lavet i samarbejde med Aarhus Volume,og skal fungere som en totalinstallation af lyd og lys. Loungen er åben for alle, uanset om du har købt billet til forstillingen eller bare trænger til en øl et sted udover det sædvanlige. Så kom ned på Hotel Pro Forma og oplev effekten af deres univers.

 

Cancer X Peach / Radar

Hvor: Radar Kl: 21 Mønt: 130 kr i forsalg / 150 kr i døren 

På lillefredag kan ængsteligheden efter at smide alle opgaverne væk i vinden og sove indtil weekendens kommen godt fylde en del – og derfor skal du være god ved dig selv og tage ned og høre Cancer. De maler et lydlandskab, som emmer af eftertænksom rolighed, som vi alle sammen kunne bruge lidt af. Og så kommer de med et hav af anmelderroste koncerter i bagkataloget. Der er ingen grund til ikke at skynde sig og hapse billetten.

 

Munthe lagersalg/Aarhus

Hvor: Borggade 2 Kl: 10-17.30  Mønt: Afhænger af, hvor tøjsulten du er

SÅ er det tid til at spare penge, det er tid til lagersalg! Denne gang er det Munthes tur til at sælge ud af godterne. Det er nu, du skal friske op i garderoben og gøre den rigtigt klar til vintertiden, og så endda til fordelagtige priser! (Psst… Jeg har hørt, at der er op til 70 %)

Limbo:En måned i paradis

Hvor: Café paradis  Kl:21:00  Mønt: Gratis

Limbo collective står bag Aarhus helt egne torsdags club, som denne torsdag byder weekenden velkommen med våde vare og live musik i café paradis’ cool lokaler. Denne gang er det Saint Cava’s tur til at spille weekenden i møde. Saint Cava er en duo som spiller elektronisk r’n’b med tunge beats og en skrøbelig vokal.

 

Fredag

Radiance #4 // Illustration: In Orbit

 

We believe 

Hvor: Karolinegården Kl: 18-22 Mønt: Gratis 

Nu bliver det sjovt. Tine Bech studio i London har lavet et byrumsprojekt, som spænder mellem Aarhus og London. Projektet går ud på, at du som gæst kan få lov til at lege med lys og få det projiceret op på Aarhus Rådhustårn og den danske ambassade i London. Jo flere vi er til at spille med, desto flere farver kommer der op på bygningen. Så aktiver din inkognito tilstand og kast nogen farver på tilværelsen.

 

Fernisering: Berlinde De Bruyckere + Ulla von Brandenburg 

Hvor: Kunsthal Aarhus Kl: 17-19 Mønt: Gratis 

Kunsthal Aarhus skyder to store nye udstillinger i gang denne lørdag. Omdrejningspunktet er Berlinde de Bruyckere og Ulla von brandenburg. Berlinde de Bruyckere bevæger sig i skulpturmiljøet og trækker på den surrealistiske æstetik. Ulla von Brandenburg er en visuel kunstner fra Tyskland. Udstillingen på kunsthal er hendes første soloudstilling i Danmark. Udover det er det også et bestillingsværk – så det er altså lavet bestemt til Aarhus (fedt ikke?). Klokken 17:00 kan du fange en live performance.

 

In orbit presents: Radiance # 4

Hvor: TAPE Kl: 21-03 Mønt: 40 kr

Mit lille technohjerte slår med 180 Beats per sekund, når jeg ser sådan et event. Techno scenen er aldrig blevet omfavnet så meget, som den bliver lige nu. Det er In Orbit technokollektivet, som står for fredagssmækkene. Du kan opleve dj’s som DJ Danmark og DJ jumping fitness. Og så bliver festen selvfølgelig assisteret af våde varer i baren.

 

Lørdag

Udstillingstedet Spanien 19C holder performance festival // Spanien19C facebookside

 

Oplæsning med forfatterskolen afgangshold

Hvor: LYNfabrikken Kl: 16-19 Mønt: Gratis

Årgang 15-17 siger farvel til forfatterskolen. Det gør de med en bog skrevet af årgangen, som skaber en samlet oplevelse af forløbet, og en oplæsning. Kom og send dem allesammen godt afsted og oplev litteraturens nye stjernefrø. Bogen bliver desuden solgt til en flad 100-mand på dagen.

 

Performancefestival Spanien19C 

Hvor: Spanien 19 C Kl: 19-22 Mønt: Gratis

Der er performancefestival på udstillingsstedet Spanien19C. Man kan i tidsrummet 19-22 opleve performances af Axel Kretschmer, Birgit Bjerre, Louise Vind Nielsen, Claus Ejner og Ida Konge. Performancerne spænder vidt fra Claus Ejner, som opfører en performance med en rulle Mariekiks, til Axel, som arbejder performativt med lyd og bruger både klassiske instrumenter, legetøj og forskellige elektroniske redskaber. Der er som sagt gratis adgang for alle nysgerrige sjæle og billige bajere!

 

Jul i Friheden 

Hvor: Tivoli Friheden Kl: 13 Mønt: Entré til Friheden (120 kr)

Her i mørket er det dejligt at kunne skrue lidt op for julen (også selvom det kun er november). Der findes mange juletraditioner, og en af dem vil vel altid være at se, når jule lysene bliver tændt, og alle julelækkerierne bliver rullet frem. Og nu er tiden kommet til Tivoli Friheden: LED-lysene skal frem. Som et pikant lille tiltag er Kødbyens Mad & Marked flyttet midlertidigt ind, så nu kan du prøve en burger med porchetta eller and, franske banandonuts eller svenske kanelbullar – “så bliver det vist ikke mere moderne”.

 

Søndag

Debatarrangement med nyhedsmagasinet ræson på Dokk1. // Ræson

 

Ræson på Dokk1: Hvad vil Aarhus?

Hvor: Dokk1 Kl: 10:30 Mønt: Gratis

Er man søndagsfrisk (selvfølgelig er man det!) skal man uden tvivl tage ned til det her debatarrangement på Dokk1. Nyhedsmagasinet Ræson vil sætte spidskandidaterne på spidsen og finde ud af, hvad der skal ske med vores allesammens Aarhus. Der er gratis adgang, og ingen billetreservation, så det er først-til-mølle-princippet, hvis du skal score en plads på første række.

 

MEGA KUP! på Godsbanen 

Hvor: Den Rå Hal Kl: 12 Mønt: 40 kr

Kalder alle tøjglade damer derude! Er man studerende med et ømt punkt for tøj, så er det her din redning. Godsbanen afholder et af deres fantastiske second hands-arrangementer, entréen koster kun 40 kroner, og så kan du ellers bare gå på opdagelse i tøj til SU-venlige priser. Hvis du mangler brændstof til shoppingen kan du med fordel smutte forbi Spiselauget til lidt lækkert. Så ud af døren med dig!

 

Ha’ en smadder god weekend!

 

 

Skriv en kommentar