Weekendguiden – uge 45

Weekendguiden – uge 45

Pyh. OK. Så tager vi runde to. Eller anden bølge. Eller hvad vi nu skal kalde det. I hvert fald bliver det næste stykke tid nok lidt mindre festligt end vi ku’ have håbet. Men bare fordi du bliver nødt til at holde dig hjemme lidt oftere, og kun hænge ud med 10 af de nærmeste, behøver det jo ikke være hverken trist eller kedeligt. November egner sig desuden også bedst til brætspilshygge, biografture og museumsbesøg. Vi guider dig til endnu en weekend i det herrens år 2020, mens vi kigger længselsfuldt mod en lysere fremtid.

Torsdag

Grafik: Martyna Szczegielniak

Pandemiske magtstrukturer

Sted: Kunsthal Aarhus  Kl.: 19.00  Mønt: Gratis

Vi ved godt, at du snart ikke kan tale mere om pandemien, eller overskue de utallige effekter, den har. Men jeg vil alligevel opfordre dig til at tage til den her forelæsning, inden du går på weekend. Med filosof, politolog og teoretiker Achille Mbembe og Mads Anders Baggesgaard fra Aarhus Universitet, kan du nemlig torsdag få indblik i, hvordan Covid-19 aktualiserer og skærper gamle koloniale strukturer: Grænser lukkes, flygtninge afvises og globale skillelinjer trækkes op på ny. “Undtagelsestilstanden, der tidligere blot virkede som et teoretisk fænomen, fremstår nu pludselig som konkret virkelighed,” som det fremgår af presseteksten, og det er der vist ikke nogen, der kan afvise.
Forelæsningen er en del af en seminarrække, der tager udgangspunkt i udstillinger af congolesiske Sammy Baloji, belgiske Sven Augustijnen og jamaicanske Ebony G. Patterson.

Handsome Halfdan’s Music Quiz

Sted: LIMA  Kl.: 19.30  Mønt: Gratis

Er du i stedet i humør til en lidt lettere aften, kan du gribe fat i (eller opfordre til fællesskab på afstand) en håndfuld af dine nærmeste venner og begive dig mod den peruvianske restaurant LIMA, hvor der torsdag aften er musik-quiz og empanadas. Quizzen foregår på engelsk og der er mulighed for at vinde lækre præmier fra den ikoniske pladebutik Badstuerock. Husk at du skal bestille bord over Messenger (se facebook-begivenhed).

Fredag

En tur i biografen

Sted: Øst for Paradis  Kl.: 12.30/15.40/20.20  Mønt: 85/95 kr.

Søg i ly for den begyndende november-kulde denne fredag i Øst for Paradis. Har du tidlig weekend, var det måske en idé at snuppe en af de tidlige forestillinger? Der er meget godt på programmet lige nu, men værd at fremhæve er bl.a. Den Sorte Jord af  Agnieszka Holland; et historisk drama om en walisisk journalist i Ukraine under Sovjetunionen. Skal det være lidt mere opløftende så tag istedet ind og se Sandheden af Hirokazu Koreeda med Catherine Deneuve og Juliette Binoche i hovedrollerne som en mor og datter, der efter mange års afstand prøver at finde (sig i) hinanden.

Aftenbesøg på kunstmuseum

Sted: ARoS  Kl.: Indtil kl 21  Mønt: 120/150 kr.

Vidste du, at ARoS holder åbent helt til kl. 21 i hverdagene? Det er værd at udnytte! Gør en ellers kold og våd november-aften til noget særligt og få en uventet kunstoplevelse på fredag. Du kan lige nu vælge at se særudstillingen COLONY SOUND af Jonah Freeman og Justin Lowe, der tager form som en scenografisk totalinstallation, en parallelverden, der bygger på idéen om den altopslugende metropol San San. Bonus: Du undgår de larmende skoleklasser og trængsel på trappen.

 

Lørdag

Grafik: Det turkise telt

det turkise telt / NURI

Sted: Kornlageret, Mindet 6, Aarhus C  Kl.: 19.00  Mønt: 100 kr.

“Svævende på futuristiske, elektroniske produktioner trækker Nuri sine tunesiske rødder langt ind i fremtiden. En fremtid hvor grænsesøgende, polyrytmiske house-grooves er soundtracket til en mere sammenvævet verden. I et hypnotiserende spænd mellem organiske, håndspillede percussion-instrumenter og udflydende, elektroniske lydflader bygger Nuri bro mellem et hav af musikalske traditioner.” Sådan beskriver Det Turkise Telt kunstneren NURI, der giver koncert lørdag i Kornlageret. Det lyder som noget, du ikke må gå glip af! Skal du med? Så slå til nu, der er nemlig kun sat 100 billetter til salg.

Jazzboat / Nikola Bankov Duo

Sted: Afgang fra Dokk1  Kl.: 20.30-22.00   Mønt: 250 kr.

Som et alternativ til tværkontinental deep-bass house-musik i en lagerhal på havnen, vil vi gerne have lov at anbefale en lidt anden musikoplevelse til din lørdag aften. Kan du li’ exceptionel god jazz? Hvad med bølgesprøjt og god øl og vin? Hvis svaret er ja, så har du chancen for en helt perfekt aften, når Erlings Jazz- & ølbar sammen med Aarhus Sail Event byder på koncert med den unge danske saxofonist Nikola Bankov denne weekend.
Psssst…: Bankov er nomineret til en Danish Music Award som årets nye jazznavn, så du kan forvente en musikoplevelse af højeste kvalitet på den hyggelige, julepyntede jazzbåd.

Søndag

Rollespil // Dungeons and Dragons // Varulv

Sted: Hjemme i stuen  Kl.: Når du vil  Mønt: Varierer.

Nu har du vist også snart spillet Ludo og Bezzerwisser nok gange. Hvad med at prøve noget nyt? Fuld tilståelse: Jeg elsker at spille Dungeons and Dragons. Da vi i mit bofællesskab i foråret blev trætte af at se Netflix/spille Yatzy/bage surdejsbrød etc., greb vi til terningerne – og hold nu op, hvor er det hyggeligt at sidde fem voksne mennesker og fortælle hinanden historier i timevis. Alternativt kan du samle dit lockdown-squad og prøve at gætte hvem af dine venner, der i ulveklæder myrder fredelige landsbyboere om natten (spillet Varulv kan købes i Games til 120 kr). Giv det en chance – det kan være, du bliver hooked!

Bagedyst mod dine venner/kæreste/roomie

Sted: I køkkenet  Kl.: Når du vil  Mønt: Afhænger af ambitionsniveau.

Er du også allerede godt investeret i udfaldet af årets bagedyst? Det kan måske virke fjollet at gå op i en flot glaze, når verden brænder, men som altid giver det elskede DR-program os en tiltrængt flugt fra hverdagens turbulens. Du har sikkert mange gange overvejet selv at give dig i kast med kagebageriet – så hvad med at udfordre en ven eller kæreste i at bage det perfekte skagenshorn, eller endda kreere jeres helt eget mesterværk? NB: Husk at rekruttere en dommer til at afgøre vinderen af mesterbagerforklædet – der er stensikkert en frivillig blandt dine kageglade roomies!

 

Det var alt herfra. Pas på hinanden derude, og hav en skøn weekend!

 

// Coverfoto: VINKaarhus

Skriv en kommentar