WEEKENDGUIDEN – UGE 44

WEEKENDGUIDEN – UGE 44

Efterårsvejret regner, river og rusker os virkelig igennem for tiden. Derfor må vi pakke vores weekender med lækre kulturevents, koncerter og kaffeaftaler. Læs med her, når VINK guider dig gennem weekendens fedeste events!

 

TORSDAG

VINK inviterer til en snak om byens historier – og dem som er med til at skrive dem. // Oliver Panthera

 

TALK: City Stories // VINKaahus x Creativity World Forum 2017

Sted: Ridehuset Kl.: 15.30 Mønt: Gratis

Hallo! Det her må næsten være weekendens vigtigste event – i hvert fald hvis man spørger os hos VINK. Vi inviterer nemlig indenfor til en snak om byjournalistik under Creativity World Forum 2017, hvor vi får seje gæster på besøg til en snak om det at elske sin by og ønsket om at formidle dette til andre. Så kom forbi! Det bliver fedt!

 

Free Expo: Open Space // Creativity World Forum 2017

Sted: Ridehuset Kl.: Hele dagen Mønt: Gratis

Apropos Creativity World Forum 2017 så er der onsdag og torsdag åbent for alle i Ridehuset, hvor der sker alskens spændende ting (Host! host! VINKaarhus hoster en TALK). Men udover vores næsten skamløse selvpromovering, så sker der altså også andre fede ting, der bestemt er værd at tjekke ud.

 

Limbo: En måned i Paradis

Sted: Cafe Paradis Kl.: 21.00 Mønt: Gratis

Det seje Limbo Collective har i en måned lavet samarbejde med Cafe Paradis, hvor de har skabt en torsdagsklub med livemusik. Denne torsdag er det Yune, der byder op til dans med en solid omgang alternativ popmusik, som med sikkerhed passer godt til en kold Top eller en skarp G&T’er.

 

FREDAG

Tag med til Aarhus anno 2097. // Facebook-begivenhed

 

2097: We Made Ourselves Over: Live in Aarhus

Sted: Hemmeligt Kl.: 17.30 Mønt: 250 kr. (Studerende 125 kr.)

Er du ikke helt til det store J-dag-cirkus, som denne fredag udspiller sig over hele byen, og tænker du, at du egentlig bare gerne ville flygte lidt fra det hele? Hvad så med en tur til Aarhus anno 2097? Der er nok ikke J-dag der. Du bliver her kørt fra Aarhus Midtby til en hemmelig destination, hvor du gennem en kombination af teater, lyd og installation kan opleve Aarhus anno 2097.

 

Julemagi i Salling Aarhus – Koncert med Ida Corr

Sted: Salling Kl.: 19.00 Mønt: Gratis

Okay. Jeg indrømmer det. Jeg er lidt en sucker for alt det der julehalløj – især før det rigtig er startet. Har du det lidt ligesom mig, så kan du smutte forbi Salling på fredag, for der sætter de gang i det overdrevne lysshow, de allerede har lagt an til. Men hey, jeg gider egentlig ikke høre Ida Corr. Jeg vil bare gerne i julestemning cirka to måneder før tid!

 

J-dags-cirkus i Aarhus

Sted: Overalt Kl.: 20.59 Mønt: Afhænger gevaldigt af din tørst

J-dagen rammer os. Om vi vil det eller ej. Så hop for eksempel en tur på Train, hvor der kan svinges med det gamle træben – og snup en Julebryg, selvom du egentlig ikke kan lide den. Men du drikker den alligevel hvert år, selvom den nok ikke smager bedre i år. Men hey! Det er kun jul en gang om året, ikke?

 

LØRDAG

Der er lagt op til fest og farver på HeadQuarters denne lørdag. // Facebook-begivenhed

 

RETROGULD – kæmpe retromarked – Aarhus

Sted: Godsbanen Kl.: 10.00-16.00 Mønt: 30 kr.

Både lørdag og søndag kan du gå på opdagelse i alverdens retro-dimser, når der endnu engang afholdes RETROGULD marked på Godsbanen. Så kom afsted; de teaktræsmøbler finder ikke sig selv!

 

Sauna Event på Aarhus Havn

Sted: Aarhus Havn Kl.: 14.00-22.00 Mønt: 200 kr.

Hvad siger du til en hel eftermiddag i sauna? Det ved jeg ikke, om du nogensinde har prøvet, men nu har du om ikke andet muligheden for at prøve det. Til dette event skulle der eftersigende være alt for sauna-entusiasten – dette er altså toppen af poppen inden for sauna.

 

Saturdays at HeadQuarters

Sted: HeadQuarters Kl.: 23.00-05.00 Mønt: Gratis

Efter en hel eftermiddag i sauna så trænger du nok til en kold øl, og det kan du få på HeadQuarters denne lørdag. Her vil der være masser af funk, soul, Motown og disco, så der er rig mulighed for at ryste numsen natten lang til nogle sprøde toner.

 

SØNDAG

Du kan p.t. se udstillingen Bacon, Freud and the London Painters på ARoS. // Ester Quante

 

Verdensbadene på Badeanstalten Spanien

Sted: Badeanstalten Kl.: 14.00 Mønt: 45 kr. (eller 85 kr.)

Af en eller anden mærkværdig grund så tegner der sig et bade-tema for denne weekendguide. Men efter en svedig nat på klubben eller ovenpå J-dagens tømmermænd, så lyder en tur i svømmeren ikke helt skidt. Denne søndag vil Badeanstalten Spanien omdanne til sig selv til 1930’erne, hvor du kan opleve Grossererbadet i sin oprindelige form – og så kan du smutte på Aarhus Street Food bagefter for at få en omgang svømmehals-pomfritter.

 

Nye værker af Julie Nord og Jasper Sebastian Stürup

Sted: Charlotte Fogh Gallery Kl.: 12.00-16.00 Mønt: Gratis

Skal søndagen stå i samtidskunstens tegn kan du tage forbi Charlotte Fogh Gallery i Mejlgade, hvor der lige nu er nye værker af Julie Nord og Jasper Sebastian Stürup.

 

ARoS: Bacon, Freud, and the London Painters

Sted: ARoS Kl.: 10.00-17.00 Mønt: 130 kr. (studerende 100 kr.)

Har du endnu ikke været forbi ARoS’ nyeste udstilling? Så se at komme afsted. For der er her tale om en virkelig fin udstilling, hvor ARoS endnu engang har formået at udfordre deres udstillingsformat. Udstillingen er bestemt et besøg værd – og en hyggelig søndagstur på museum er altid et hit!

 


God weekend derude!

// Anne Møller Christensen

Coverfoto: Pernille Thorup Nørbo

Skriv en kommentar