WEEKENDGUIDEN – UGE 43

WEEKENDGUIDEN – UGE 43

Vi håber, at I alle har nydt efterårsferien med alt, hvad det indebærer af sommerhusture, byture, kulturudflugter eller bare ren sofahygge. Nu skruer vi op for hverdagen 0g dens travle tempo igen. Er det lidt stressende? Ja. Men så kan du i det mindste glæde dig til følgende ting, som sker i weekenden. 

 

TORSDAG

Kom til torsdagsclub på Café Paradis.// Illustration: Limbo Collective

 

En Fantastisk Kvinde m. drinks

Hvor: Øst for Paradis Kl. 19.00 Mønt: 115 kr

En Fantastisk Kvinde er en chilensk produceret film om kvinden Marina, som til hverdag arbejder som servitrice, men drømmer om et andet liv – nemlig et liv som sangerinde. Filmen har premiere i Øst for Paradis i samarbejde med PROUD Filmfestival. Til aftenens filmvisning vil der også blive serveret drinks. Hvis du skal med, skal du huske at bestille billet inde på biografens hjemmeside. Es muy importante.

 

Karl William / Train

Hvor: Train Kl. 20.00 Mønt: 205 kr

Aarhus-sangeren Karl William vender hjem i denne weekend, hvor han på Train skal give endnu en af sine altid gode koncerter! Karl William har klaret det ok pænt de sidste år. Han har blandt andet spillet sig til anderkendte priser til P3 guld og været med i TV-programmet “Toppen af Poppen”. Og ja, fik jeg sagt, at han er fra Aarhus?

 

Limbo: En måned i Paradis

Hvor: Café Paradis Kl. 21. 00 Mønt: Gratis

Det musikalske fællesskab Limbo Collective har i en måned lavet samarbejde med Café Paradis om at lave en torsdagsclubscene med livemusik. Det begynder altså på torsdag, hvor musikeren ML Buch starter showet. Bag navnet står musikeren og komponisten Marie Louise Buch, som eksperimenterer med solide pop- og rockmelodier.

 

FREDAG

Koncert med folkmusiker Richard Dawson. // Illustration: Tape

 

Super8000 Film Festival Aarhus

Hvor: Øst for Paradis Kl. 10 Mønt: Gratis 

De sidste dage i denne oktober måned står i sandhed i filmens tegn. Til dette arrangement kan du måske få lov til at se de første spadestik til en ny Lars Von Trier eller Nicolas Winding Refn. Her vises nemlig 39 kortfilm produceret af unge mennesker med 18 forskellige nationaliteter. Kom og oplev fremtidens filmtalenter! (Meld dig til gratis hér).

 

South Indian Aarhus Restaurant Åbningsfest

Hvor: Nørre Allé 51 Kl. 18.00 Mønt: Appetit

YES! En ny indisk restaurant åbner på Nørre Allé! Det bliver lækkert med endnu et forrygende spisested til at stille vores sult med velsmagende og krydret mad. Kom med til åbningen og smag lidt på alle godterne.

 

TAPE: Richard Dawson (UK)

Hvor: Tape Kl. 20.00 Mønt: 90 kr

Den engelske musiker Richard Dawson gæster i denne weekend spillestedet Tape. Dawson bevæger sig inden for genren folk, men som Tape beskriver: “En sanger og sangskriver, der synes dybt rodfæstet i de mere dæmoniske og kringlede hjørner af folkemusikken, som formidles med en næsten rystende indlevelse af hans ekspressive stemme tilsat nøgent guitarspil”. Hvis du er til folk, så synes vi, du skal tjekke Dawson ud.

 

LØRDAG

Jazz og venner  – denne gang på Institut for X. // Illustration: Jazz og Venner

 

ARoS Public Filmklub: Love is the Devil

Hvor: ARoS Public Kl. 11.00 Mønt: ARoS entré

I anledning af den aktuelle London Painters udstilling viser ARoS’ filmklub Love is the Devil, som netop handler om kunstnerne Francis Bacon, der er en af de aktuelle kunstnere i udstillingen. Den biografiske film har høstet en del priser, og på rollelisten finder du blandt andet Daniel Craig, som vi ellers kender som James Bond.

 

Luther Lagkage: Løgstrup og Luther

Hvor: Domkirken Kl. 13.00 Mønt: 110 kr

Det er 500-året for Reformationen, og dermed 500 år siden Luther bankede sine teser på døren og derfra startede en religiøs revolution. For 50 år siden blev nogle af disse etikker gennemtænkt og genovervejet af den danske filosof K.E. Løgstrup. Dette er omdrejningspunktet for denne begivenhed, hvor tanker og ideer skal diskuteres i samarbejde med teologerne Ole Jensen og Svend Andersen i samtale med Docent emeritus i filosofi Hans Fink. Begivenheden er arrangeret af Folkeuniversitetet og Aarhus 2017. (Køb din billet hér)

 

La soupe: Jazz & Venner

Hvor: B//huset ved Institut for (X) Kl. 18.00 Mønt: Størrelsen på din øltørst

Personligt er jeg meget ærgerlig over ikke at kunne deltage i denne begivenhed, for Jazz & Venner er noget af det bedste og hyggeligste, der laves i Aarhus. Tapas, øl, venner og jazz. What’s not to like? Normalt afholdes det på Sydhavnen, men denne gang er festlighederne rykket til det også überfede miljø ved Institut for (X). Menuen er også lidt anderledes denne gang. Der bliver nemlig lavet en god omgang suppe til folket. Tag med til denne begivenhed – virkelig! Det er så hyggeligt.

 

SØNDAG

Tag på kunstudstilling denne søndag. // Foto: Kunsthal Aarhus

 

The Big Little Film Festival

Hvor: O space Kl. Hele weekenden (tjek program) Mønt: Gratis

Det er ikke helt løgn, da jeg skrev, at weekenden står i filmens tegn. Der er endnu en filmfestival i byen, som du kan tjekke ud denne søndag – men faktisk også fredag og lørdag. Festivalen er skabt i samarbejde med Aarhus 2017, og her kan du også få æren af at se film, dokumentarer, animationer og andet godt fra spirrende unge talenter. Det foregår hos O Space, og det bliver godt!

 

Søndag på Kunsthal Aarhus

Hvor: Kunsthal Aarhus Kl.12.00-17.00 Mønt: Gratis

Hvis nu vejret er til det, så anbefaler vi en tur med en kaffe to-go og et smut forbi Kunsthal Aarhus. I øjeblikket kan du for eksempel se udstillingen Collaborations af den kinesiske kunstner Song Dong. I udstillingen fremviser Dong sit syn på politiske og samfundsmæssige forandringers påvirkning på ham og hans familie.

 

 

God weekend!

// Caroline Borring

Coverfoto: Gruenbaum.

Skriv en kommentar