WEEKENDGUIDEN – UGE 41

WEEKENDGUIDEN – UGE 41

Det er koldt og efterårsagtigt, og vi er så småt begyndt at pakke os ind i vores små hjem. Derfor er det godt, at vi her på redaktionen har fundet en masse ting, du kan give dig til i stedet for at se Venner i fjernsynet for tyvende gang. Tag ud og oplev Aarhus og de flammende træer, som efteråret gavmildt byder os. 

TORSDAG

// Foto: PR, Facebook-begivenhed

Bisse Halbal – Voxhall

Sted: Voxhall Kl.: 20.00  Mønt: 190 kr

Torsdag – lille fredag. Efter en hård uge kan man nu næsten dufte weekendens fest og glade dage. Og hvordan skal man fejre det? Du kunne bruge aftenen i selskab med den excentriske musiker Bisse. Hvis du kender ham, behøver han ingen introduktion, og hvis du ikke gør, synes jeg, at du skal smutte ned og lade ham præsentere sig selv. Det er en oplevelse, du kun vil værdsætte. Så snup weekends første øl, og oplev fantastiske tekster og store egoer, når Bisse holder Halbal i Voxhall.

Foredrag om Ziggy Stardust

Sted: Aarhus Teater Kl.:16-18.00 Mønt: 85 kr (man får en kop kaffe med)

En anden excentrisk musiker, som jeg er sikker på, Bisse har fundet meget inspiration ved, er David Bowie, med kunstnernavnet Ziggy Stardust. I Aarhus Teater kan man komme til foredrag om en af de største personligheder i det 21. århundrede. Forfatteren Jan Poulsen har mødt David Bowie flere gange, og fortæller om ’figuren’ Ziggy Stardust. Så hvis man ikke har fået nok David Bowie efter at have set Lazarus i Aarhus Teater, kan man nu få et lille, hurtigt fix. 

FREDAG

// Foto: PR, Warner Bros

Berlinmuren til Aarhus

Sted: Bispetorvet Kl. 00.01-00-00:  Mønt: Gratis 

Kig forbi Bispetorvet i Aarhus, hvor du har mulighed for at opleve et stykke af Berlinmuren. Tømmermændene har heldvis ikke ramt endnu, da weekenden først lige er startet. Og inden man fulder sig med resultatorienteret alkohol, så kan man passende lege lidt kulturel og få luftet benene. Tag dine venner med, og gå ned og oplev et stykke verdenshistorie!

The Joker

Sted: Vilkårlig biograf nær dig  Kl.: Når du har lyst Mønt: Ca. 110 og hvad en stor popcorn-menu koster 

Jeg kan ikke anbefale det nok, så hvis du ikke har gjort det endnu, så synes jeg du skal gøre det: brug de penge du lige har fået i SU på at se Todd Phillips Oscar-potentielle storfilm The Joker. Den er hver en krone værd, og en film, jeg synes, man skal opleve i biografen. Så tag ind og se Joaquin Phoenix vinde sin første Oscar.

LØRDAG

// Foto: PR, Facebook-begivenhed

Loppemarked i Domen  

Sted: Domen Kl.: 10.00-16.00 Mønt: Gratis 

Hvis man nu alligevel ikke har været i byen om fredagen, kan man drible ned til vandet og tage et smut forbi Domen klokken 10.00, hvor man kan købe loppeguld eller loppebras. Det bestemmer man selv.  Efterfølgende kan man snuppe en kop kaffe i sin favorit-café og smutte hjem og gøre sig klar til aftenens strabadser.

FRAADS live på Radar 

Sted: Radar, Godsbanen Kl.: 20.00-01.00 Mønt: 110 kr

”Hold øje med Fraads: Der mangler nogen, der har lyst til at tage hiphoppen i en poetisk retning”.
Sådan skrev Soundvenue, da de havde snakket med duoen i slut 2017. De er stadig aktuelle og du kan opleve dem på Radar. De er en hiphopduo, som har bevist med deres karakteristiske lyd, at de er på niveau med de store danske hiphop-navne. Der er udsolgt i KBH, men du kan stadig få billetter i Aarhus.

 

SØNDAG

// Foto: PR, Facebook-begivenhed

Halloween i Tivoli Friheden

Sted: Tivoli Friheden Kl.:11.00-21.00 Mønt: 135 kr

Den amerikanske helligdag Halloween er lidt forloren her i Danmark, men man kan alligevel godt få lov til at opleve lidt oktober (u)hygge. Så tag en, du godt kan lide med i Tivoli Friheden, hvor man kan gå rundt og få lidt efterårsstemning med varm kakao, græskar-udskæring og en masse andre begivenheder.

Den Gamle By

Sted: Den Gamle By Kl.: 10.00-17-00 Mønt: Gratis, hvis man er studerende

Den Gamle By i Aarhus er jo et aarhusiansk varemærke, som alle bør opleve mindst én gang om året. Og nu har I ingen undskyldning. Den Gamle by har nemlig gratis adgang til studerende alle dage i oktober. Her i oktober har de også et særligt allehelgens-tema, som er den danske pendant til Halloween. Tag halstørklæde og frakke på, og gå en stille og rolig søndagstur i de hyggelige gader i Den Gamle By.

Coverbillede: Pernille Thorup

Skriv en kommentar