WEEKENDGUIDEN UGE 41

WEEKENDGUIDEN UGE 41

Efteråret er for alvor landet, og det betyder snotnæser, halstørklæder og kolde nætter. Men frygt ej, for der er masser kultur at varme sig på. I denne weekend kan du blandt andet opleve Palace Winter på Radar, action paintings på ARoS, Mumitrolden i Øst for Paradis og meget mere. Tjek det ud!

TORSDAG

// Foto: PR ARoS, Julian Schnabel

Åben fernisering: Julian Schnabel – Aktion Paintings 1985-2017

Sted: ARoS. Kl.: 17.30- 19.30. Mønt: Gratis.

Torsdag kan du smutte forbi ARoS til åben fernisering på udstillingen Julian Schnabel – Aktion Paintings 1985-2017. Julian Schnabel (f. 1951) er en af de helt store skikkelser i amerikansk kunst. I den nye udstilling kan du se mere end 40 værker, der repræsenterer hele hans bagkatalog.

 

Torsdagsbar: Plantebanko

Sted: Plantecaféen. Kl.: 19.00- 22.00. Mønt: 35 kr.

Trænger du til lidt grønt i stuen, inden vinteren for alvor snupper træernes sidste grønne blade udenfor? Så smut forbi Plantebanko på Godsbanen. Her kan du nemlig vinde fine planter og få trænet dine banko-skills samtidig. What’s not to like?

 

Udgivelse af Morten Reimers digtsamling MIDTBY COOL

Sted: Café Mellemfolk. Kl.: 18.30. Mønt: Gratis.

Efter flere års ventetid udgiver Morten Reimar sin fjerde digtsamling MIDTBY COOL. Bogen er et indblik i livet i byen, og de finurlige oplevelser, som man kan møde her. Det er hverdag – og det er de fine ting, der er at finde der.

 

FREDAG

// Foto: PR, Radar

Palace Winter på Radar // Support: Chorus Grant

Sted: Radar. Kl.: 21.00. Mønt: 120 kr.

Palace Winter slår vejen forbi Radar fredag aften. Dette er blandt andet med deres nye album Nowadays i bagagen – og du kan godt begynde at glæde dig. For der er helt sikkert høj energi og dansable toner på programmet. Du kan denne aften også opleve Chorus Grant, som også er i stald hos pladeselskabet TAMBOURHINOCEROS. Afsted!

 

Sputnik Music Collective – Koncertaften

Sted: Dome of Visions. Kl.: 18.30-22.00. Mønt: Gratis.

Fredag aften kan du også opleve masser af lækker livemusik i Dome of Visions, når det forholdsvis nye musikkollektiv holder koncertaften.  Her kan du opleve en række udvalgte bands ganske gratis. Det er FleørOliver DengsøTundra og Aztek. Det bliver lækkert, og du kan forvente en skøn sammensætning af forskellige genreudtryk denne aften.

 

Wild Nights with Emily i Øst for Paradis

Sted: Øst for Paradis. Kl.: 19.00. Mønt: 95 kr.

Trænger du måske mere til at hoppe ind i mørket og se en god film? Så er det godt, at du som en del af PROUD Filmfestival fredag kan se filmen Wild Nights With Emily i Øst for Paradis. Filmen handler om den amerikanske poet Emily Dickinson, og hendes vej ud af skabet. Du kan her også se frem til oplæg fra Dickinson-ekspert Niels Kjær inden filmen – og til et fint portræt af den lidenskabelige forfatter og hendes udfordringer i det litterære miljø.

LØRDAG

// Foto: PR, Øst for Paradis

Mumitrolden og Kometen

Sted: Øst for Paradis. Kl.: 10.30. Mønt: 75 kr.

Er du også barn af 90’erne? Så må der være et varmt spot for Mumitrolden i dit hjerte. Denne perle fra 1992 vises hver dag i efterårsferien, og må siges at være en god måde at starte sin lørdag på. Så tag da lige og gå lidt i barndommen igen – og tag en tur til Mumidalen og besøg Mumitrolden, Lille My, Mumrikken, Snorkfrøkenen og alle de andre.

 

Bad Birthday + Kr4n

Sted: HeadQuarters. Kl.: 20.00. Mønt: 30 kr. (50 kr. i døren).

Efter stor ros under dette års Spot Festival spiller Bad Birthday igen i Aarhus. De er en skøn kombi af fem stærke musikalske personligheder, som spiller funky ukonventionel popmusik. Derudover kan du også opleve den elektroniske duo Kr4n. Den kommer til at få fuld synthesizer-smæk. Så tjek lige HQ ud på lørdag.

 

Kilosalg af Vintage tøj fra 70’er, 80’er, 90’er og 00’erne 

Sted: Trykkeriet, Lykkesholm Alle, 8260 Viby J. Kl.: 12.00-16.00. Mønt: Gratis entre.

Trænger du til at gøre et godt vintage-kup? Så er muligheden der måske på lørdag. Der er nemlig kilo-salg af vintagetøj til både kvinder, mænd og børn i Viby. Det er med et bland-selv koncept, og koster 100 kr. kiloet. Så op på cyklen og ud af Skanderborgvej med dig, der er måske et godt kup i vente!

 

Phospor Kid EP Release

Sted: B/Huset, Godsbanen. Kl.: 20.30. Mønt: Gratis.

Lørdag kan du være med til at fejre udgivelsen af århusianske Phospor Kids første EP. Der er guitardreven dreampop inspireret af 90’ernes rocklyd på programmet, tilsat et stænk blå lyd, som skaber et lækkert drømmende univers. Vi er i hvert fald allerede vilde med det allerede udgivne nummer Halfway Nowhere – og vi glæder os til at høre endnu mere fra Phospor Kid.

 

SØNDAG

// Foto: PR, Steno Museet

Det nysgerrige menneske på Steno Museet

Sted: Steno Museet. Kl.: 11.00-16.00. Mønt: 30.

Hvis ikke tømmermændene er for slemme denne søndag, kan du passende gå en tur på Steno Museet, hvor du kan se den nye udstilling ”Det nysgerrige menneske – på opdagelse i en usynlig verden”. Udstillingen formidler historien om, hvordan menneskets nysgerrighed har ført til utallige opdagelser og opfindelser. Og når du er deroppe, så kan du også lige nyde de fine efterårsfarver i den smukke Universitetspark.

 

Søndag = skovtur

Sted: Marselisborgskoven, Riis Skov el. lign. Kl.: Anytime. Mønt: Gratis.

Søndag betyder skovtur. Så på med vandreskoene og ud i det blå. Skovens løv bliver næsten ikke smukkere, end den er i disse dage, så det er med at nyde den nu, inden den forsvinder vinteren over. Et pro-tip herfra er Tarzanbanen i Havreballe Skov (den nordligste del af Marselisborg Skov), hvor børn og barnlige sjæle kan udleve enhver drøm om at være sande mestre i klatring. Så kom op i det træ – det kan anbefales!

 

God vind og god weekend herfra!

// Anne


Coverfoto: Mads Christensen

Skriv en kommentar