Weekendguiden – uge 40

Weekendguiden – uge 40

Så blev det oktober – og selvom det kan være fristende at blive indendøre i ly for regn og gråvejr, er der heldigvis masser af ting, der kan give farve til din weekend! Så kom du bare afsted, ud og nyd den skønne efterårsluft og den skønne by. Her har du lidt inspiration til weekenden.

 

TORSDAG

Kom på HeadQuarters på torsdag til en aften i poesiens tegn. // Foto: Johanne Teglgård

 

Demonstration – stop nedskæringer på uddannelse

Sted: Rådhuspladsen  Kl.: 16.00  Mønt: Gratis

Er du, eller har du været studerende? Er du interesseret i et højt kvalitetsniveau i uddannelsessystemet, og at studerende har tid til at koncentrere sig om deres studier, uanset økonomisk baggrund og uden at blive nødt til at stifte gæld? Og får du lidt ondt i hovedet over reformer og lovforslag, der umiddelbart virker i modsatte retning? Så kom ned på Rådhuspladsen torsdag eftermiddag. Her får du ikke bare mulighed for at udtrykke din utilfredshed; du kommer også til at høre taler fra folk, der måske kan finde lidt bedre rundt i, hvorfor og hvordan nedskæringer på uddannelse ikke er en konstruktiv løsning. Vi ses!

 

HAPS Poetry Slam – DM-kvalifikation

Sted: HeadQuarters  Kl.: 19.00  Mønt: 40 kr.

HAPS (Hele Aarhus’ Poetry Slam) holder DM-kvalifikation torsdag aften på HeadQuarters, og det er dømt til at blive en oplevelse. Lad dig underholde, forføre og forarge af de 10 digtere, der dyster om en plads i finalen og muligheden for at blive kåret som Danmarksmester i Poetry Slam. Kom (i god tid) og oplev poesi på en anderledes måde, få serveret skarp digtning af høj kvalitet i hyggelige rammer og hav en god aften. Der er kolde øl i baren.

 

Gender Shorts

Sted: Øst for Paradis  Kl.: 19.00  Mønt: 60 kr.

I forbindelse med PROUD! Filmfestival bliver der vist seks kortfilm om køn torsdag aften i Øst for Paradis. Det er en glimrende grund til at stikke snuden indenfor i biografens mørke, og så har jeg hørt, at man får snacks med i købet af den ekstraordinært billige billet. Læn dig blot tilbage og spids øre (og øjne); det kunne jo være, du kunne lære noget.

PS: PROUD! Filmfestival varer hele ugen. Tag et kig i programmet på www.paradisbio.dk.

 

FREDAG

Velvet Volume udsender på fredag deres længeventede debatalbum. // Foto: VoxHall

 

Shape & Interaction fernisering

Sted: KH7 artspace  Kl.: 16.00  Mønt: Gratis

Kunne du bruge lidt kunst til din fredag? Kunne du også bruge et glas hvidvin? Så er det her, du har svaret. KH7 artspace er et galleri og kunstnerkollektiv på Sydhavnen, der på fredag holder fernisering på udstillingen Shape & Interaction af kunstnerne Jeanette Hillig, Line Busch og Maya Stefania Wibling. KH7 artspace skriver selv, at udstillingens samlede udtryk kredser om ”form og abstraktion” samt ”materialernes mulighed for objektivisering og manipulation”. Spændende! Så kom og få lidt nyt til abstraktionsevnen, og mæng dig med andre kunstglade, mens du får sat gang i weekenden.

 

Velvet Volume releasefest

Sted: BadstueRock  Kl.: 16.30  Mønt: Skal du ha’ én cd? Måske to? Og en t-shirt? Og en øl?   

YES! Endelig smider Velvet Volume deres debutalbum på gaden. Der er releasefest i Badstuerock. Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med bandet (hvor har du været?), er det her en glimrende mulighed for at tilføje noget fremragende lækkert rock’n’roll til samlingen. Og hvis du ligesom undertegnede har fulgt damerne i et par år, er dette dagen, du har ventet på. Under alle omstændigheder er det bare med at komme afsted; der er øl, lækkert merch og good times på programmet.

 

School of X, Vera, Vasco og Goss på Radar

Sted: Radar  Kl.: 20.00/21.00  Mønt: 140 kr.

Fredag aften kan du lade dig opsluge af drømmende elektroniske poptoner, når disse fire upcoming bands alle gæster Radar til en koncertoplevelse, du ikke må gå glip af. Det er lækkert, det er sprødt, det er dansabelt, og de har en saxofon med. Lyder som en rimelig lækker fredag, hvis du spørger mig.

BUTIKSÅBNING OG BOBLER VED HAN KJØBENHAVN

Sted: Guldsmedegade 23  Kl.: 17-21  Mønt: Gratis

Kom til den officielle butiksåbning af den nye HAN KJØBENHAVN butik, når de åbner en butik i Guldsmedegade! Her får du præsenteret den nye PUMA X HAN KJØBENHAVN kollektion, med bobler, Mikeller øl og toast fra Toast It. Skyd weekenden i gang med mode, musik, mad og inspiration!

LØRDAG

Studio Ghibli har lavet en animeret tv-serie ud af Astrid Lindgrens Ronja Røverdatter. // Foto: Øst for Paradis

 

Ronja Røverdatter i Øst for Paradis

Sted: Øst for Paradis  Kl.: 13.00  Mønt: 15 kr.

Studio Ghibli, som står bag perler som Min Nabo Totoro, Chihiro og Heksene samt Det fortryllede slot, har nu kastet sig over Astrid Lindgrens Ronja Røverdatter, og en mere perfekt (om end uforventet) kombination kan næppe tænkes. Hvis du også er vokset op med den oprørske skovpige Ronja, hvad enten det så er takket være filmen fra 1984 eller Lindgrens roman, er her en mulighed for at genopdage alle dine favoritkarakterer i en ny form. Der vises fire afsnit af serien i forbindelse med CPH:PIX.

 

FindersKeepers på Godsbanen

Sted: Rå Hal  Kl.: 11.00-17.00  Mønt: 40/50 kr.

Tag et smut forbi Godsbanen på lørdag, når FindersKeepers Designmarked igen afholdes i Rå Hal. Der er lidt af hvert, så det er bare med at gå på opdagelse; om det så er møbler, tøj, smykker, keramik eller planter, du søger – det kan findes her. Det er som regel nogle super lækre ting, der præsenteres på markedet, men det kan være smart at have pengepungen forberedt, især hvis du gerne vil afsted med en god håndfuld godter.

PS: Kan du ikke nå forbi Godsbanen lørdag, så er der også marked om søndagen!

 

Secondhand Bazar i Studenterhus Aarhus

Sted: Studenterhus Aarhus  Kl. 12.00-15.00  Mønt: Gratis

Er det også endelig gået op for dit klædeskab (og dit budget), at det er blevet efterår (med medfølgende temperaturfald)? Studenterhus Aarhus afholder den månedlige Secondhand Bazar nu på lørdag, så hvis du går og mangler lidt til efterårsgarderoben, er der her en SU-venlig mulighed for at få fyldt skufferne. Bazaren består typisk af små stande, hvor studerende og andre sælger ud af deres tøj, og der er gode chancer for at gøre et kup.

 

Mew (Support: Lydmor) på Train

Sted: Train  Kl. 21.00  Mønt: 340 kr.

Indiekongerne (de finurlige, melankolske, innovative gutter i Mew) udsendte en ny plade i april og gæster i den forbindelse Train. Uanset om det er din første eller tiende koncert med bandet, kan man næsten på forhånd garantere en succesoplevelse fra det efterhånden 20 år gamle band, og så især når de i denne opgang har Lydmor med som opvarmning. Gik du glip af hende til årets SPOT Festival? Så har du her chancen for at opleve hendes lækre elektroniske lydunivers på århusiansk jord og så endda i fornemt selskab. Køb din billet nu – inden det er for sent.

 

SØNDAG

Biografsalens mørke byder velkommen til en helt rolig søndag. // Foto: Øst for Paradis

 

Slap lige lidt af?

Sted: Der du kan  Kl.: Hele dagen  Mønt: Varierer

Denne søndag synes jeg, du skal tage den helt med ro. Læs en bog, gå en tur i skoven, drik te, se Netflix. Gør det, du har lyst til og nyd efteråret. Hvis du ikke ved, hvad du skal se, og gerne vil en tur op af sofaen, så går der lige nu en lang stribe af must-sees i Øst for Paradis. Her har du fire forslag til en dag i de røde sæder.

 

Manifesto

Sted: Øst for Paradis  Kl.: 11.30  Mønt: 75 kr.

Den tyske kunstner Julian Rosefeldt har instrueret denne gennemarbejdning af manifestet som koncept i en kraftpræstation af et værk, hvor Cate Blanchett spiller samtlige 13 hovedroller. Må ses i biografen.

 

Paula

Sted: Øst for Paradis  Kl.: 13.40/20.40  Mønt: 85/95 kr.

Filmen er baseret på den virkelige historie om billedkunstneren Paula Modersohn-Becker, der kæmper for anerkendelse i en mandsdomineret og tilbagestående kunstverden omkring år 1900.

 

Nye Tider

Sted: Øst for Paradis  Kl.: 16.10  Mønt: 85 kr.

Kvindekamp i Schweiz i 1971. I et lille landsbysamfund, der ikke er blevet berørt synderligt af ’68, tager en husmor kampen op for kvinders stemmeret. Filmen er indstillet til næste års Oscar-nomineringer og er eftersigende en sand fryd at se.

 

I Am Not Your Negro

Sted: Øst for Paradis  Kl.: 11.40/13.50/17.00/19.00/21.10  Mønt: 75/85/95 kr.

Den anmelderroste dokumentar om forfatter og aktivist James Baldwin er en film, du ikke må gå glip af. Gennem dette portræt af Baldwin og hans venskaber med bl.a. Martin Luther King og Malcolm X drages der linjer fra borgerrettighedsbevægelsen til Black Lives Matter. Se den nu på søndag eller se den når som helst – men sørg for at se den.

 

Hav en skøn weekend!  

Skriv en kommentar