WEEKENDGUIDEN – UGE 40

WEEKENDGUIDEN – UGE 40

Det ustadige oktobervejr kan hurtigt lægge en dæmper på ønsket om en begivenhedsrig weekend. Hvad skal man tage sig til, hvis solen skinner? Hvad hvis der er regn og rusk? Frygt ej, kære læser, for VINK disker denne uge op med oplevelser, så der både er til de tørre og de sjaskvåde dage. Du kan bl.a. lufte din indre krejler, opleve Aarhus’ gader fra en ny vinkel, vippe fødderne til god musik og meget mere. Mulighederne er mange, så læs du roligt videre! 

Torsdag

GYPSYJAZZ JAMSESSION PÅ SMAGLØS

Sted: Café Smagløs (Klostertorvet 7, Aarhus) Kl.: 19:30 Mønt: Gratis

Torsdag aften kan du opleve gypsy jazz på Café Smagløs. Gypsyjazz er en jazzstil, der opstod i 1930’ernes Frankrig. Kendetegnet for musikken er dens mangel på messingblæsere og rytmeinstrumenter. I stedet spilles der normalt på to guitarer, en kontrabas og evt. en violin. Af og til tilføjes også en klarinet og/eller harmonika. Selve musikstilen har udgangspunkt i Centraleuropas romamusik kombineret med fransk sækkepibe, musette og swing. Der er lagt i ovnen til en spændende musikaften, så tag en ven under armen og nyd jazzen med en kold øl i hånden.

ENVII LAGERSALG

Sted: Godsbanen Kl.: 14-20 Mønt: Alt efter de godter, du finder

Mangler du lidt til efterårsgarderoben? Så er der heldigvis hjælp at hente og penge at spare, når Envii holder lagersalg på Godsbanen. Her kan du gøre dig et kup, når du kan spare op til 70% på tidligere kollektioner. Fx kan du for den nette sum af 400 kr erhverve dig hele tre nye striktrøjer til de kolde måneder. Det er rent guld for det ellers så stramme SU-budget. Tag et smut forbi, og krydr en ellers kedelig torsdag med lidt nyt til bøjlerne.

Fredag

EN EFTERMIDDAG PÅ AROS

Sted: ARoS Kunstmuseum (Aros Allé 2) Kl.: 10-21 Mønt: 150kr (120kr for studerende og unge under 31)

Med efterårets kommen skal vi til at finde på flere indendørs aktiviteter. Her er et godt bud altid at tage et besøg på ARoS. Lige nu kan du fx opleve den helt nye udstilling Immemorial af billedhugger Sif Itona Westerberg. I skulturer i gasbeton tematiserer hun menneskets påvirkning af naturen og dén klimakatastrofe, der lurer under overfladen. Du kan også opleve udstillingen This is not Africa – unlearn what you have learned, der gør op med den stereotype, vestlige forestilling om det afrikanske.

PODWALK GENNEM AARHUS’ GADER

Sted: Rundt i Aarhus Kl.: Hvornår det passer dig (Turen tager 1t og 40m) Mønt: 70kr

Skulle vejret vise sig fra sin gode side fredag, så vil jeg anbefale dig at kridte skoene og tage på en særlig gåtur gennem Aarhus. Aarhus Teater guider dig med podwalken Jeg er her! – Fortællinger om hjemløshed gennem Aarhus’ gader, mens du lytter til fem hjemløses fortællinger om et liv på gaden. Det er fortællinger, der både er barske men også utrolig håbefulde. Turen starter i Bruuns Galleri i stuen ved H&M. Her finder du en søjle med en lyserød plakat – det er turens start.

Du finder podwalken ved at downloade appen “Aarhus Teater Podwalk”, som er gratis. Herefter kan du købe adgang til selve podwalken.

Lørdag

UHYGGELIG HYGGEDAG I TIVOLI FRIHEDEN

Sted: Tivoli Friheden (Skovbrynet 5, Aarhus) Kl.: 11-21 Mønt140kr

Oktober måned byder også på uhygge, når halloween nærmer sig. I dén anledning holder Tivoli Friheden åben, i, hvad de kalder, en “uhyggelig lang periode”. De næste 16 dage frem kan du få jaget en skræk i livet, når parken slår dørene op til en ægte gyserfest med oplevelser for både store og små. Hele parken er blevet dekoreret i halloween-stil, og om du er til gys eller ej, så er der altid noget at kigge på, når Friheden bliver udsmykket.

FUGLEFLUGTEN PÅ RADAR

Sted: Radar (Skovgaardsgade 3, Aarhus) Kl.: 20:00 Mønt: 135

Lørdag aften spiller bandet Fugleflugten på Radar. Bandet har sine musikalske rødder i 80’erne og 90’ernes post-punk og dream-pop, og de følger i fodsporene på andre nordiske rockkunstnere med en atmosfærisk, følelsesladet lyd. Fugleflugten udforsker og udvider universet for eksperimenterende poprock. Deres imponerende repetoire vidner om et ønske om at sprænge rammerne for rockmusikken. Har du lyst til en lørdag i musikkens tegn, så gå ikke glip af denne gyldne mulighed, da der er lagt i sædet til en god aften.

Søndag

STRIKKEHYGGE HOS FRONTLØBERNE

Sted: Frontløberne 154C Kl.: 12-16:30 Mønt: gratis

Er du også hoppet på strikkevognen i løbet af det sidste halvandet år? Måske du stadig har en drøm om at lære det? Så er det heldigt, at Frontløberne inviterer til strikkecafé denne søndag. Der vil være gratis kaffe og te. Alt du skal gøre er bare at bringe dit strikkeprojekt eller dit gåpåmod til at lære det populære håndværk. Der vil være garn og strikkepinde til rådighed for dem, der gerne vil lære en ny færdighed.

MERE LOPPEGULD TIL HJEMMET

Sted: Turbinehallen Kl.: 10-15 Mønt: gratis adgang og ellers alt efter din indre krejler

Jeg har en hemmelighed. Jeg elsker markeder og loppefund – jeg kan slet ikke få nok af dem. Hvis du har samme last som mig, så er der mulighed for at få stillet din loppe-sult, når du søndag kan tage til flagstangsmarked i Turbinehallen. Gå på rov efter tøj, eller find dén pyntedims, du ikke vidste, du manglede. Hvilken bedre måde at slutte sin weekend af på, end med et godt loppemarked?

 

God weekend!

//Coverfoto: VINKaarhus

Skriv en kommentar