En ny onsdag, en ny weekendguide. Hvad craver du af kulturelle tilfredsstillelser i denne uge? Måske en grund til at genoptage eller starte en ny hobby? Måske trænger du til at komme ud af din komfortzone eller til at opdage noget helt nyt musik, som kan forny din fastgroede playliste? Eller måske er det, du har allermest brug for bare at høre en rigtig god historie. Ligegyldigt hvad, kan du jo tage et kig. Måske er der noget, som frister. 

 

TORSDAG

DER VAR ENGANG…

Sted: Teater Katapult Kl.: 19:30-21:30 Mønt: 75 kr.

Torsdag inviterer Teater Katapult endnu engang ind til konceptet StorySlam, hvor dygtige fortællere dyster i ordnernes kunst. Aftenens tema er ”Sommerfugle i Maven”. På aftenen skal du lytte til alverdens historier fra det virkelige liv, når deltagerne på kun 5-6 minutter vil forsøge at overbevise dig om, at netop deres historie fortjener at gå videre til den store Grand Slam finale i december. Det bliver garanteret en aften med både latter, tårer og overraskelser.

Pssst. Inkluderet i prisen er også en dåseøl til de tørstige.

Går du selv med en fortæller i maven? Så er det bare at skynde dig ind og tilmelde dig næste omgang StorySlam d. 28. oktober. Her er temaet ”Mig og Festen”.

NÅL, TRÅD OG VÅDT 

Sted: Broderi Morderne, Nørre Alle 45 Kl.: 19:00 Mønt: 149 kr.

Torsdag findes begivenheden til dig som elsker at være kreativ, men elsker det endnu mere, hvis det involverer lidt alkohol og en masse søde mennesker i hyggelige omgivelser. Vinhandler og vinbaren Barevin er nemlig gået sammen med butik Broderi Moderne, når de i fællesskab inviterer indenfor til arrangementet med den passende titel Broderi og bobler. Konceptet er såre simpelt: Du får serveret tre glas bobler, imens du kreerer de fineste broderier. Obs. Du medbringer dit eget sytøj.

 

FREDAG

NY MUSIK TIL SAMLINGEN

Sted: HeadQuarters Kl.: 19:00 Mønt: forsalg 40 kr. (60 kr. i døren)

Denne fredag udgiver musiker CALA sit debutalbum ”We´re Still Young”, og det skal selvfølgelig fejres med et ordentlig brag af en fest på HeadQuarters. CALA’s musik beskrives som dansablet alternativ pop, som trækker dig ind i et univers bag facaden til de stormende følelser og tanker. Som det heldige publikum du er, skal du selvfølgelig ikke bare beriges med én dygtig kunstner denne aften. Du får nemlig hele to af slagsen, når Niklas Runge står klar til at yde sin allerfornemmeste support under aftenens festligheder. Dans dig ind i natten til lyden af sprøde toner.

Du kan samtidig glæde dig til en musikanmeldelse om ikke så længe – vi har nemlig sat vores skribent Malthe ud i marken til aftenens koncert.

KUNST SOM RØR DIG

Sted: Godsbanen Kl.: 19:00 Mønt: Gratis

Performancekunst kan for nogen være helt ukendt land eller noget man bevidst undgår. For genren kan nemlig ofte være lidt intim og af og til en smule grænseoverskridende. Så er du klar på en lille udfordring?

Samme tidspunkt et andet sted i byen, inviterer PERFORMENCErum nemlig til live-performance på Godsbanen. Intentionen bag PERFORMANCErum er at skabe et rum for performancekunst i Århus. På aftenen kan du blandt andet opleve Mie Frederikke Fischer Christensen opføre performancen “Altings Ja og Nej / Flaskehalsen peger på…”. En performance, hvor du som publikum inviteres til at spille med i det folkekendte spil flaskehalsen peger på.

Foto: Kio Jørgensen Ng

LØRDAG

MELLEM ORD OG LYD

Sted: Radar Kl.: 19:00 Mønt: 115 kr. /dagsbillet

Lørdagen står i litteraturens tegn, i første omgang tilsat lidt ekstra sansemagi på dette års Lyd+Litteratur festival, som allerede begynder fredag. Festivalen kan i år fejre rund fødselsdag, når de for tyvende år inviterer publikum ind i krydsfeltet mellem musik, litteratur og lydkunst. Måske har du begejstret læst den prisvindende bog Den der lever stille af forfatter Leonora Christina Skov? I så fald er der endnu mere grund til at glæde dig til hendes optræden i samarbejde med sangerinde og komponist Kristina Holgersen baseret på både Den der lever stille (2018) og opfølgeren Hvis vi ikke taler om det. (2021)

ET STED I ÅRHUS

Sted: Godsbanen Kl.: 16-18:30 Mønt: 40 kr.

LIPS (eller Litteratur på Scenen) hylder også litteraturen og afholder denne lørdag arrangementet Aarhus Oplæst, hvor der præsenteres en række forfattere med tilknytning til Aarhus. Glæd dig for eksempel til oplæsning af Laura Ringo, (f.1990), som i 2019 modtog Blixenprisen i kategorien ‘Årets young adult-udgivelse’ for hendes ungdomsroman Papirbryllup og som også blev nomineret til Politikens Litteraturpris 2019.

Det hele foregår i Vogn 1 på Godsbanen, og du er velkommen til at medbringe dine egne drikkevarer.

SØNDAG

FORTÆLLINGER PÅ FILM 

Sted: KØN Kl.: 14-15 Mønt: gratis

Fra d. 4-9. oktober kan du opleve hybriddokumentaren Spor af en usynlig kugle på KØN. Men allerede søndag kan du komme til åbningsevent forud for filmvisningen med live-performance af Charlotte Munck.

“Filmfortællingen er en eksistentiel surf-film baseret på 170 kortfilm vist i 16 kapitler, der gransker ’body politics’ i selfiens tidsalder og konspirationsteorier omkring kriges giftige eftermæle; En original ’pocket cinema’ fortælling med et transmedielt DNA, der via forskellige platforme udfolder dets mange lag for at berette om hvad som sker, når de ydre parader sænkes og blikket rettes mod en indre verden.” (KØN)

Foto: Kio Jørgensen Ng

DANS DINE BEKYMRINGER VÆK

Sted: Studenternes hus Kl.: 17:45-22:30 Mønt: 45-65 kr.

Hvis du ikke fik svinget hofterne på det våde dansegulv et sted i byen søndag nat, kan du jo passende tage afsted lidt senere samme dag. Der er nemlig Salsa Night i Studenternes Hus. Foruden Salsa, er der også West Cost swing og Kizomba på programmet for både begyndere og mere øvede typer. Efter undervisningen kan du blive hængende til salsatek med DJ El Kilo, som vil spille et mix af al den gode latinmusik.

 

God weekend!

 

Coverbillede // Emma Nørgaard Petersen