Weekendguiden – UGE 39

Weekendguiden – UGE 39

Selvom efteråret så småt er over os, blomstrer kulturlivet i Aarhus som altid. I denne weekend kan du opleve det spirende aarhusianske musikmiljø i et eksperimenterende impro-format i Bispehaven og i konventionelle festivalrammer i Studenterhuset. Kønsdebatten ruller i Danmark og i Aarhus, og både Kvindemuseet og konceptet Talk Town inviterer os til at blive klogere på, hvordan vi skal forholde os, og hvad der egentlig sker med det der feminisme, ligestilling og ikke-binære opfattelser af tilværelsen. Du kan således både blive klogere på dig selv og andre i denne weekend, og i afkrogene er der endda også mulighed for kreativ udfoldelse i fx træ. Let’s go weekend!

TORSDAG 

// Alle fotos: Facebook-begivenhed

Videnssalon: Feminismens bølger

Sted: Kvindemuseet Kl.: 16.30 – 18.00 Mønt: 120/60 kr. (almindelig/studerende)
Kvindemuseet og Folkeuniversitet inviterer til ‘videnssalon’ om feminisme, køn og kampen om ligestilling for at tage temperaturen på, hvor langt vi egentlig er kommet anno 2019. Sammen med forfatter og professor i dr.phil., Birgitte Possing, og Kvindemuseets tidligere leder, Merete Ipsen, undersøges feminisme og kvindernes kulturelle frigørelse igennem de sidste 100 år. Hvad er mere relevant i disse tider, hvor kønsdebatten pirker til vores fundamentale kulturelle forståelse af køn, der, for nogen af os, skubber til vores forståelse af identitet, og dermed en følsom og følelseladet proces (i begge ender af ‘kønsspektret’)?

KALAS #6 i KulturKælderen

Sted: Kulturkælderen Kl.: 20.00 – 23.00 Mønt: Gratis
Tag i Kulturkælderen i 8210 denne torsdag . Kalas er en platform for improviseret musik for musikere i Århus og konceptet går ud på, at de den 26. hver måned præsenterer musik i samarbejde med forskellige musikere, som skaber en koncertoplevelse specifikt til denne dag. Kom og få en anderledes oplevelse og vær med til at støtte musikkulturen i det aarhusianske vækstlag. Det er tilmed gratis!

FREDAG

Newbees Festival ’19

Sted: Studenterhus Aarhus Kl.: 19.30 (begge dage) Mønt: 99 kr. for partoutbillet

Traditionen tro afholder studenterhuset Newbees Festival edition 2019. Kom og oplev, hvad der sker lige nu på den aarhusianske musikscene. Der er mulighed for at opleve artister, som står på nippet til at bryde igennem – don’t miss out!

 

Genmanipulation – Fremtidens børn

Sted: Dokk1 Kl.: 14.30 Mønt: 60/30 kr. (almindelig/studerende)

Folkeuniversitets Hearts & Minds Festival løber af stablen denne weekend. Du kan bl.a. tage til dette arrangement på fredag om genmanipulation, men også ORDbanko, Vinsmagning hos Reduktivt, Generationsoverskridende middag og meget mere. Tjek hele programmet ud her.

LØRDAG

SNIT OG SNAK

Sted: Folkets Møde, Rådhuspladsen 2 Kl.: 11.00 – 14.00 Mønt: Gratis
Du vidste måske ikke, at det manglede i dit liv. Men fortvivl ej, for du skal ikke vente. På lørdag inviterer GRO SELV og Samskab Aarhus til SNIT OG SNAK, der, som titlen antyder, går ud på at snitte ting i træ – og kun din fantasi (og håndelag) sætter grænsen for, hvad du kan snitte.

Talk Town Århus 2019

Sted: Folkestedet, Carl Blochsgade 28 Kl.: 10.00 – 23.59  Mønt: Gratis
Talk Town gæster Århus med et svulmende program af blandt andet debatter, talks, film, workshops og kunst under overskriften “Talking gender, equality and feminism.” Denne lørdag er således dedikeret til, igen, at belyse den udfordrende kønsdebat, som tager plads i medielandskabet, og som derfor er vigtig at tage alvorligt. Tjek det omfattende program ud her!

\\ Koncert + Pladereception //

Sted: Ris Ras Kl.: 12.30 – 16.30  Mønt: Gratis
Kom med til release på Trubaduren & hans Rockbands plade “Live fra Ris Ras Filiongongong”, der, som navnet antyder, er optaget på Ris Ras, og som afholdes selv samme sted. Bandet spiller 12.40 på Pustervig Torv, hvorefter selve releasefesten rykker videre ned på Ris Ras, hvor man både kan købe pladen samt billige og lækre øl.

JEG ER HER – Fællesspisning

Sted: Kirkens Korshær i Aarhus Kl.: 18.30 – 20.30 Mønt: Gratis
Aarhus Teater og Kirkens Korshær inviterer, i forbindelse med sidste forestilling på “JEG ER HER” der handler om hjemløshed, til et gratis måltid til ca. 100 personer. Man kan ikke tilmelde sig til arrangementet, men man dukker simpelthen bare op. Alle er velkommen!

SØNDAG

Fællesskabet – Gammelt tøj på nye bøjler Vol. 20

Sted: Trøjborg Beboerhus Kl.: 13.00 – 15.00 Mønt: 40 kr.
Tag alle dine fejlkøb under armen og byt til nyt i andres fejlkøb hos Fællesskabet. Få spicet efterårsgarderoben op på en mere bæredygtig måde, og kom tilmed af med alt det, der fylder i skabet, som du alligevel ikke bruger. Win win. OBS! Arrangementet omfatter kun kvindetøj.

Læs en bog på dit yndlingssted

Sted: På en bænk, bakke eller i en vandkant i dine favoritomgivelser Kl.: Så længe solen skinner Mønt: Gratis
Pak dig ind i tøj og uld og tag et par tæpper under armen foruden en bog og evt. et par solbriller. Find dit yndlingsspot og nyd efterårsvinden på denne (forhåbentlig) solrige søndag. Husk din termokop og fyld den op med din yndlings varme drik og sæt dig til rette og læs. Du kan tage en ven, kæreste eller hund med, men jeg anbefaler, at du sætter dig i dit eget selskab med en bog. Nyd at læse din bog i al stilfærdighed og byd på denne måde efterårets komme velkommen. Vi kan alligevel ikke gøre noget ved det – sommeren er slut – men hvorfor ikke omfavne dette med kærlighed til både vores omgivelser og i samråd med det stiltiende fællesskab det er at læse. I tilfælde af dårligt vejr så gentag alle handlinger, men indendøre. Det kunne være på din yndlingscafé, et sted i Latinerkvarteret med din yndlings kop kaffe (husk stadig termokoppen for klimaets skyld) eller på dit yndlingssted derhjemme. Og husk: tæpper og uld kan man ikke få nok af! Pro tip i øvrigt: Gå på biblo, hvis du mangler inspiration til nyt læsestof! Det er tilmed gratis.

Skriv en kommentar