WEEKENDGUIDEN – UGE 38

WEEKENDGUIDEN – UGE 38

Sommeren er for alvor slut og efterårsvejret har taget over. Heldigvis er Aarhus ikke gået helt i dvale, men byder på masser af weekendaktiviteter, der kan sætte lidt farve på de mørke dage. Programmet byder blandt andet på feministisk foredrag, høstfest og fællesspisning, queeraktivisisk lydvandring og indtil flere forskellige ‘helhedsoplevelser’, så du er garanteret at få sanserne i spil!

TORSDAG

Triptykon 1 – Vandmærke, performance og artist talk

Sted: Åbne Scene, Godsbanen Kl.: 19:00 Mønt: Gratis.

Torsdag aften har du en helt særlig mulighed for at opleve performanceværket Triptykon 1 – Vandmærke helt gratis, når de holder arbejdsvisning med efterfølgende artist-talk. Inspireret af vandmærket, undersøger værket, hvordan kvaliteter, bevægelser og relationer viser og skjuler sig afhængigt af situationer og ståsted. Bag værket står en gruppe af dansere, koreografer, visuelle kunstnere og en lydkunstner, så der er lagt i ovnen til en ægte helhedsoplevelse.

 

Koncert med anmelderroste Palace Winter

Sted: Radar Kl.: 21:00 (døre, 20:00) Mønt: 150 kr.

Ikke langt derfra, på Radar, indtager Palace Winter scenen for at spille en længe ventet koncert. Palace Winter er en kollaboration mellem den australskfødte forsanger og guitarist Carl Coleman og den danske multiinstrumentalist og producer Caspar Hesselager, som du måske kender fra det danske band The Rumour Said Fire. Jeg havde selv glæden af at se dem live til P6 Livebeatet for et års tid siden, og kan skrive under på, at det er billetprisen værd.

 

FREDAG

Et skud feministisk økonomi til din morgenkaffe

Sted: KØN Museum Kl.: 8:00 Mønt: 50 kr. (inklusiv surdejsbolle og kaffe).
Start din fredag godt ud i selskab med Emma Holten og direktør for KØN Julie Rokkjær Birch. Emma Holten er i byen med sit foredrag Hvad er vi værd? Om feministisk økonomi torsdag, som desværre allerede er udsolgt. Men heldigvis kan alle os, der ikke har nået at få fat i en billet få en lille smagsprøve, når Emma møder direktør for KØN Julie Rokkjær Birch, til en samtale med udgangspunkt i foredraget. Med i billetprisen får man en surdejsbolle med smør og en kop kaffe, så morgenmad behøver du ikke engang tænke på.

Høstfest og fællesspisning på Vesterbro Torv

Sted: Vesterbro Torv Kl.: 16:00 Mønt: Gratis.

De sidste tre måneder har Institut for (X) pustet nyt liv i Vesterbro Torv med en masse forskellige kulturarrangementer. Desværre lakker det nu mod enden, men for at afslutte med stil, inviterer de på fredag til høstfest og fællesspisning i samarbejde med Det Grænseløse Køkken. Kom forbi til noget lækker mad og en samtale om det permanente torvs fremtid.

 

Beatriz Gijóns The Animal Gaze og koncert med ONBEAT 

Sted: Rytmisk sal, Musikhuset Kl.: 20:00 Mønt: Gratis.

Fredag aften kan du opleve en helt særlig todelt koncert i Rytmisk sal. Første del byder på en performance af solisten Beatriz Gijón med temaet The Animal Gaze – inspireret af kunstnerens eksperimenter med at inkorporere dyrelyde og bevægelser i sine egne kompositioner. Efterfølgende får Gijón selskab af sit band ONBEAT, som nedbryder grænserne for form og genre med deres nytænkende og anderledes tilgang, der har rødder i klassisk musik og jazz.

 

LØRDAG

Sy din egen ansigtsmaske og byt eller reparér dit tøj

Sted: Café Mellemfolk Kl.: 12:00 Mønt: Gratis.

Tøjindustrien er en af de helt store klimasyndere, så det giver rigtig god mening at undgå at købe nyt tøj alt for ofte. Heldigvis findes der andre måder at give nyt liv til din garderobe, når du har brug for lidt forandring. Lørdag eftermiddag inviterer Café Mellemfolk indenfor til tøjbyttemarked og workshop, hvor du kan få hjælp til at reparere eller ændre dit gamle tøj og sy din egen ansigtsmaske. Så kom forbi til en hyggelig eftermiddag, og gør noget godt for dig selv og klimaet!

 

Queeraktivistisk lydvandring til GENDERHOUSE Festival

Fra på torsdag og frem til d. 10. oktober løber the GENDERHOUSE Queer Arts Festival af stablen, med et væld af spændende aktiviteter. Queering the Walkscape er en performativ, kollektiv byvandring med fokus på andethed. Under byvandringen oplever lytteren byen og de vante omgivelser fra outsiderens, sydlændingens og queer-mandens perspektiv, som en fremmed krop i et ukendt terræn. Vi bør alle gøre en indsats for at sætte os ind i og vise forståelse for andre menneskers oplevelser og perspektiver. Derfor håber jeg, at der er mange, der vil være med til at gå en tur i en andens sko.

 

Helhedsoplevelse med Aarhus’ kreative vækstlag

Sted: A-huset, Godsbanen Kl.: 19:30 Mønt: 65 kr.

Endnu en helhedsoplevelse? Ja, du læste rigtigt. Lørdag kan du nemlig opleve anden omgang af 8000 SOUNDS, et koncept som har til formål at tilbyde en platform til byens kreative vækstlag. Kunstner Bjørg Dyg Nielsen, video/lyskunstnergruppen SYNKRON, musikerne Julie Pavon, Pari Penn og DJ Claudia Smith vil sammen stå for at skabe en aften helt udover det sædvanlige.

 

Dejlig er Jordensdag

Sted: Domen Tid: 15:00-17:00 Mønt: Gratis, men åbent for donationer (alt overskud går til Verdens Skove).

Søndag står i klimaets tegn, når Domen inviterer til en forsinket fejring af Jordens dag. Dagen har et særligt spirituelt fokus – med besøg fra blandt andet en kristen præst og en buddhistisk nonne. Programmet byder blandt andet på hjertebønsmeditation, koncert, digtoplæsning og refleksionsøvelser.

 

Personlige fortællinger om kærlighed, sorg og livet i en flygtningelejr

Sted: Gellerupscenen Tid: 19:30 Mønt: Gratis.

De palæstinænsiske flygtningekvinder Alaa, Amneh, Aya, Maha, Samira, Fadia og Wafica, er syv ud af 70 millioner flygtninge i verden, som vi ofte taler om – men alt for sjældent hører fra. Forestillingen AS HAPPENED TO US er dedikeret til deres fortællinger. En halv time inden forestillingen er der palæstinensisk musik og dans. Billetterne er gratis, men skal forudbestilles.

Musikfilm: David Byrnes American Utopia

Sted: Øst for Paradis Tid: 18:30 Mønt: 100 kr. (inkluderer en kold øl).

Slut din søndag af i de røde sæder, når Øst for Paradis viser David Byrnes American Utopia, instrueret af selveste Spike Lee. Hvis American Utopia er bare i nærheden af ligeså god som den legendariske koncertfilm Stop Making Sense, hvor David Byrne optræder som frontmand i bandet Talking Heads, er den et absolut must-see.

 

Det var alt fra mig – god weekend og god fornøjelse!

Coverbillede: // VINKaarhus

Skriv en kommentar