Weekendguiden – uge 38

Weekendguiden – uge 38

Vejret er ubeslutsomt, men det ser ud til, at denne weekend kommer til at byde på måske nogle af de sidste solstråler og lune temperaturer i år. Weekendguiden her er derfor fyldt med udendørsaktiviteter som guidede vandreture i byen og, nok ikke overraskende, forskellige markeder med både tøj- og skosalg, kunstværker, brugte bøger og billige rester fra barerne på Grimfest.

Torsdag

// Foto: Facebook-begivenhed

Gratis YOGA i UngK

Sted: UngK Kl.: 08:30 Mønt: Gratis

Start torsdagen ud med en givende yogatime, hvor du kan træne smidighed og styrke både kroppen og sindet. Yogatimerne i UngK er gratis og finder sted hver mandag og torsdag, så det er en oplagt mulighed for at skabe en tilbagevendende tradition, hvor du kan pleje dig selv uden at skulle have den store pung op af lommen.

Jeg er her! – En audiowalk om hjemløshed

Sted: Startsted: Bruuns Galleri Kl.: 17:00-19:00 Mønt: 95 kr.

Jeg er her! er en vandreforestilling, der er inspireret af byens Poverty Walks. Forestillingen er en audiowalk, hvor du vil blive ført rundt i byen og formentlig komme til at se Aarhus med nye øjne. Guidet af fem hjemløses stemmer, som fortæller om livet på gaden, vil du få mulighed for at se det, der normalt er usynligt i bybilledet.

Fredag

// Foto: Facebook-begivenhed

Kunst i gaden 

Sted: Mødestedet er Aarhus Domkirke Kl.: 15:00-16:30 Mønt: 100 kr.

Endnu en vandretur denne weekend vil gøre dig klogere på byen. Denne tur har fokus på kunsten i byrummet, og vil føre til både kendte og mere skjulte kunstoplevelser – en oplagt mulighed for at blive klogere på historierne og fortællingerne, der ligger bag værkerne.

Gentrified: Friture Fredag

Sted: Andromeda Kl.: 16:30-23.00 Mønt: Billigt

Platformen Andromeda i Gellerup inviterer denne fredag til deres første Friture Fredag. Med aftenens program er det helt sikkert, at du vil få alle sanser i gang. Først er der fernisering på “Wicket Leeks”, som er en udstilling lavet af kunstnerkollektivet Flux Factory med base i New York. Dernæst er det spisetid, hvor du til billige penge vil kunne købe friturestegte retter lavet af det lokale Smag à la Gellerup. Sidst med ikke mindst spiller DJ LoveCatt op til dans.

Lørdag

// Foto: Facebook-begivenhed

Byttebogsmarked i Arnold Busck

Sted: Arnold Busck Aarhus, Strøget Kl.: 10.00-16.00 Mønt: Gratis

Boghandleren Arnold Busck på Strøget inviterer til byttebogsmarked. Alle bøger kan bruges, så tag dine gamle klassikere, yndlingsbøger eller sjældent brugte kogebøger med under armen og byt dem til andre brugte bøger.

Kunsthåndværkermarked

Sted: Skt. Lukas Kirke Kl.: 10.00-16.00 Mønt: Gratis

I krypten under kirken holder Skt Lukas Kunstforening denne eftermiddag kunsthåndværkermarked. 23 kunstnere vil stå klar til at sælge ud af deres værker, og da de repræsenterer en bred vifte af håndværk, vil der være mulighed for at købe alt fra pileflet til keramik og smykker.

Indvielse af det nye REUSE

Sted: REUSE, Jægergårdsgade 170 Kl.: 11.30-17.00 Mønt: Gratis

På lørdag åbner REUSE deres nye aktivitetsområde med en festlig indvielse, og det er åbent for alle. De fejrer dagen med musik, taler og forskellige aktiviteter såsom cykelværksted og madlavning med Skraldecaféen.

Søndag

// Foto: Facebook-begivenhed

Den Gamle By – Tilbage til 1970’erne

Sted: Den Gamle By Kl.: 10:00-17:00 Mønt: Gratis for studerende

Det er gratis for studerende at komme i Den Gamle By i hele september og oktober. Udnyt det denne søndag, hvor den gamle by omdanner museet og byder på en lang række events, der tilsammen vil skabe en stemning af 70’erne. Modeshows, livemusik, foredrag, specialudstillinger samt leg og gåder for både store og små.

Ritas Blå’s Lopper og Angulus Lagersalg

Sted: Institut for (X) Kl.: 11.00-16.00 Mønt: Gratis

Rita Blå’s Lopper og skomærket Angulus er gået sammen og holder marked hos Institut for (X). Angulus holder lagersalg kun med børnesko, hvorimod loppemarkedet byder på alt mellem himmel og jord.
Bemærk, at arrangementet aflyses, hvis det skulle gå hen og blive en regnfuld efterårssøndag.

Gårdsalg efter Grimfest

Sted: Grimhøjvej 20 Kl.: 12.00-16.00 Mønt: Gratis

Køb billige rester efter dette års Grimfest. Gården åbnes op og diverse alkoholiske drikke, forskellige vand og andet sælges til små penge. En billig og bæredygtig måde at få fyldt dit barskab op på.

 

// Coverfoto: Erica Wyrdling

Skriv en kommentar