WEEKENDGUIDEN UGE 37

WEEKENDGUIDEN UGE 37

Pyh. Så kan vi endelig ånde lettet op efter en veloverstået omend hektisk festuge. Men hvad skal du så lave, når du ikke skal danse i det turkise telt? Eller spise dig mæt på food festival? Vi guider dig her igennem en helt almindelig weekend – der dog byder på nogle ekstraordinære oplevelser!

 

Torsdag

Electric Elephants spiller weekenden igang torsdag aften på HeadQuarters // Foto: Facebook

 

Seminar om ”Algoritmen”

Sted: Kunsthal Aarhus  Kl.: 14.15-18.00  Mønt: Gratis

Kom til seminar på kunsthallen om det at fungere på tværs af teknologi, kultur og krop. Der vil både være oplæg af professor Rebecca Schneider (Brown University) og artist talk ved Anna Lundh og Tabita Rezaire med mere.

“Seminaret er en del af performanceprogrammet Algoritmen, udviklet af selvstændig kurator Lotte Løvholm og Ph.d.-stipendiat Anne Kølbæk Iversen, der samler en række yngre, kvindelige kunstnere til at producere værker, som undersøger forhold mellem teknologi og krop, herunder de handlings- og tænkerum – samt sociale rum -, relationen mellem dem muliggør” (Kunsthal Aarhus)

 

Electric Elephants og Nicotine Nerves

Sted: HeadQuarters  Kl.: 21.00-03.00  Mønt: 60 kr. (forsalg) / 80 kr. (dør)

Spark din weekend igang torsdag aften, når Electric Elephants og Nicotine Nerves lægger HeadQuarters ned! Electric Elephants, der spillede på SPOT i 2016 og 2017, er ny stoner-rock tilsat en ordentlig dosis grunge og på samme tid en ubøjelig vilje til at lege med deres musikalske såvel som deres visuelle udtryk. Nicotine Nerves er et nyere band, der uden tvivl er på vej frem. De to gutter fra Sønderjylland skruer op for tempoet og kommer helt ud over scenekanten med deres garage punk’ede lyd, der lyder som noget fra det forrige århundrede (på en god måde!). Det bliver smadret, det bliver grunget, det bliver grimt, og det bliver vanvittigt lækkert!

 

Fredag

Dr. Frank-N-Furter og kompani byder op til Time-Warp fredag aften på G-Bar // Foto: 20th Century Fox

 

Doc Lounge Aarhus viser Vivienne Westwood dokumentar

Sted: DOKK1, Lille Sal  Kl.: 18.30  Mønt: 50 kr.

Fredag viser Doc Lounge Aarhus dokumentaren WESTWOOD: Punk, Icon, Activist af Lorna Tucker om den britiske designer, der i sin tid opfandt Sex Pistols-looket og forevigt kommercialiserede sikkerhedsnåle og skotstern som del af modeverdenen. Hendes kreativitet, kunstfærdighed og excentriske natur stoppede dog ikke der, og hun har de sidste fyrre år fortsat med at gøre indtryk på modeverdenen: “Westwood is an avantgarde artist, for whom clothes are more than style, and with her eco-activist agenda she remains at the forefront of the industry (…). A film for everyone who needs a shot of creative energy” (Doc Lounge Aarhus)

 

Rocky Horror Picture Show på G-Bar

Sted: G-Bar  Kl.: 19.30 / 20.00  Mønt: 50 kr. (forsalg)

G-Bar er denne aften vært for en af de absolut mest fabelagtige kult-film nogensinde: The Rocky Horror Picture Show! Kom ned og se denne perle af en film i de helt rigtige omgivelser og giv dig hen til et virvar af korsetter, makabre aliens, flydende kønsroller og rigtig meget scenerøg. Hvis du ikke har lært The Time-Warp udenad endnu, er det her din chance! Rekvisitter uddeles på stedet og udklædning anbefales.

 

This.Festival

Sted: Filmbyen  Kl.: 15.00-02.00  Mønt: Gratis

This.Festival er en fejring af musik, kunst og kultur form af en udendørs festival med navne som Ravi Kumar, Moody og Den Sorte Skole på programmet. Der vil være mange kreative tiltag igang fredag, så man skulle næsten være et skarn hvis man ikke lige kigger forbi – og når det så endda er gratis! Få din billet på hjemmesiden.

 

Lørdag

Så er der igen vintage kilo-marked – både fredag og lørdag! // Foto: Facebook

 

Vintage kilo-salg 

Hvor: DGI-Huset  Kl.: 10.00-16.00  Mønt: 40 kr.

Så holder Hello Vintage igen kilomarked med tonsvis af lækkert vintage-tøj. Det koster 200 kr pr. kilo, og der er ingen mindstepris, så selvom festugen har været lidt for festlig har du stadig råd til at gå på opdagelse. Entréprisen på 40 kr. dækker både fredag og lørdag, så der er gode chancer for at finde noget, du bare må have med hjem. Kom ned forbi Værkmestergade og gå på skattejagt!

 

Dream face experience

Sted: Scenekunsthus Aarhus  Kl.: 21.00-23.00  Mønt: 75 kr.

Lørdag aften byder på en oplevelse ud over det sædvanlige. The Genderhouse Festival (der foregår hele september) præsenterer endnu en grænseopløsende udforskning af identitet og samvær. The Dream Face Experience er en sensorisk, publikumsinddragende, interaktiv performance: “a space where the unexpressed and the unexpected can unfold”. Efter at have iført sig et nyt ansigt vil man, ifølge hjemmesiden, blive guidet gennem zoner med navne som “The Bear has Lost its Calm” og “Secret Surrender”. En ny og anderledes oplevelse er garanteret – er du klar?

 

Søndag

Øst for Paradis hylder filminstruktøren Nils Malmros på søndag // Foto: Århus By Night (Per Holst Filmproduktion)

 

Mega Kup! På Godsbanen

Sted: Rå Hal, Godsbanen  Kl.: 12.00-15.00  Mønt: 40 kr.

Luksus secondhand tøj til SU-venlige priser – det lyder jo næsten for godt til at være sandt! Den er imidlertid god nok. Så få din søndags-dovne krop op af sofaen og ned på Godsbanen og tag et kig på de massevis af godter, standholderne disker op med denne gang. Så kan det endda være du kan støve resten af den efterårs-garderobe op, du ikke fik købt til kilo-marked igår?

 

Nils Malmros jubilæums kavalkade i paradis 

Sted: Øst for Paradis  Kl.: 16.00-19.00  Mønt: 80 kr.

Øst for Paradis hylder en af Danmarks største filminstruktører, Nils Malmros, med en række arrangementer i anledning af hans 50 års jubilæum. Denne søndag holder Malmros selv foredrag om Skønheden og Udyret og Århus By Night, hvorefter sidstnævnte vises i biografen. Der er ganske få billetter tilbage, så du må slå til hurtigt, hvis du ikke vil gå glip af denne søndags-oplevelse. Alternativt kan du købe billet til en af de kommende fire søndages arrangementer med det samme, så er du sikret en god plads.

 

Tømmermandsslam under masken

Sted: Café Under Masken  Kl.: 19.00-21.00  Mønt: Gratis

Tredje søndag hver måned holder HAPS (Hele Aarhus Poetry Slam) tømmermandsslam på Under Masken. Det er som regel ganske underholdende, nogle gange endda både oplysende og berigende, og en god måde at få brugt sin søndag aften på – Netflix skal nok også være der, når du kommer hjem igen.

 

God weekend!

Skriv en kommentar