WEEKENDGUIDEN – UGE 36

WEEKENDGUIDEN – UGE 36

Festugen er i fuld gang. Det er ikke kun affald i gaderne, fulde mennesker i hvide pavilloner og en overflod af mennesker i Aarhus’ brostensbelagte gader. Weekendguiden leder dig gennem kulturelle og kunstneriske indslag, selvom der stadig skal være plads til god mad, øl og øredøvende musik!

Torsdag

// Foto: Dries Verhoeven

 

Artist Talk: Dries Verhoeven/Phobiarama

Sted: Dome of Visions. Kl.: 17.00-18.00. Mønt: Gratis entré.

Hvis du går og undrer dig over, hvad det store sorte telt Phobiarama på Bisepetorvet egentlig er – kan du tage til en åben og gratis artist-talk med kunstneren Dries Verhoeven, der står bag udstillingen. Verhoeven er kendt for sine installationer, der inddrager dets deltagere, og denne gang er ingen undtagelse. Her bliver man taget med ind i et moderne spøgelseshus af vore tids frygtkultur. Få nærmere svar på, hvorfor og hvordan Verhoeven har skabt et spøgelseshus og med hvilket budskab.

 

Whitney

Sted: Øst for Paradis. Kl.: 19.00-21.30. Mønt: 105 kr.

Få et nærmere indblik i den fantastiske sangerinde Whitney Houstons (1963-2012) legendariske og tragiske liv, når der er premiere på den nye dokumentar film af Kevin Macdonald i Øst for Paradis. Derefter vil der være rosé og Whitney-Lounge, hvor der er mulighed for at mindes hende i sød musik.

 

Danmarks grimmeste privatfest 

Sted: Atlas. Kl.: 20.00-21.45. Mønt: 120 kr.

Atlas prøver en anderledes koncertoplevelse af, når rapperen Pede B, Aarhus Jazz Orchestra og GrimFest inviterer til privatfest. Her bliver koncertrummet forvandlet til dagligstue med en hyggelig og hjemlig sfære, mens scenen serverer fest på ord og toner. Det er lille fredag, jo!

 

Fredag

// Foto: Fool, Clustersquare

 

Fool på Clustersquare 

Sted: Klostertorvet. Kl.: 23.00. Mønt: Gratis.

Den nye danske soulede-duo, Fool, kommer og optræder til et af Festugens midtpunkter; Clustersquare, hvor et brag af en folkefest har fundet sted hele ugen. Mindre bliver det heller ikke, når den lovende gruppe, på kanten til gennembrud, fyrer den af til soulet-popmusik og trommespil på Klostertorvets festplads.

 

Faust

Sted: Teatret Svalegangen. Kl.: 19.30-21.15. Mønt: 100 kr. for studerende.

Oplev Goethes storslåede tragedie på Teatret Svalegangen om magt, begær og eksistens. Det er Goethes fortælling (baseret på et tysk folkeeventyr) om den trolddomskyndige og intellektuelle Faust, hvis kundskaber skyldes en pagt med Djævlen, indtil den dag Djævlen kommer og opkræver sin betaling – Fausts liv. Alt har sin pris. Også lærdommen og videnskaben, som vi kender til det i dag.

 

Food Festival

Sted: Tangkrogen. Kl.: 13.00-19.00. Mønt: 50 kr. for studerende.

Igen i år indtager den folkelige forsamling af madentusiaster Tangkrogen, hvor der er mulighed for at udforske maduniverset med workshops og aktiviteter for børn og voksne. Her kan du f.eks. være vidne til DM i Hotdog 2018, lære at lave en god surdej og smage dig gennem livets glæder.

 

Lørdag

// Foto: Johanne Teglgård Olsen

 

no – room for imagination og VINK pop-up-lounge!

Sted: Dome of Visions. Kl.: 19.30-00.00. Mønt: Gratis.

Kom med til et brag af en åbningsaften, når den køns-, krop- og mediedebatterende udstilling no – room for imagination løber af stablen under The GENDERhouse Festival. Det er den tidligere og super seje VINK’er, Johanne Teglgård Olsen, der står for den fine fotoudstilling, som man også kan læse nærmere om her!  Åbningsfesten fremføres sammen af en lydinstallationen og performancen “Mother”, der er lavet i samarbejde med det franske band KosmoSuna. Til sidst afsluttes aftenen med en koncert af de fransk-elektroniske toner. Så kom til VINK pop-up-lounge fra kl. 19.30!

 

Sydhavnsfestival

Sted: Sydhavnen. Kl.: 12.00. Mønt: Gratis.

På Sydhavnen vokser en kreativ kultur, som ikke er så kendt endnu. Derfor arrangerer Frontløberne og Foreningen Sydhavnen, sammen med resten af Sydhavnens beboere, en endagsfestival, hvor der er fokus på mad, musik og mangfoldighed. Derudover vil der være mulighed for at gå på opdagelse i resten af det kreative og kunstneriske miljø, der vokser på Sydhavnen – der kan lede op til debat og snak.

 

Gør kunsten til levevej 

Sted: Pakhus 64. Kl.: 14.00-16.00. Mønt: Gratis.

Signe Sylvester fra podcast hittet “Gør kunsten til levevej” arrangerer et gratis foredrag for alle dem, der er interesserede og mangler hjælp til ovenstående. Eller dem, der mangler inspiration og idéer til, hvad de skal bruge deres humaniora-lignende uddannelser til.

 

Søndag

// Foto: Aarhus Litteraturcenter, Poesi på skrå

 

Poesi på skrå

Sted: Godsbanen. Kl.: 14.00-16.00. Mønt: Gratis.

Når Festugen er ved at lægge sig, kan man søge ind i ordenes dyb, når Poesi på skrå på bliver gæstet af to garvede digtere, Pia Juul og Harald Voetman. Dette i selskab med den unge Aarhus-digter, Noa Kjærsgaard, der fornyligt har udgivet digtsamlingen Jeg slår mig selv på brystet som en slags primitiv handling, der handler om ensomhed, utilstrækkelighed og angst i dagligdagen.

 

Niels Malmros jubilæum i Paradis 

Sted: Øst for Paradis. Kl.: 16.00. Mønt: 80 kr.

I Festugens tegn, for alle os Aarhus-entusiaster, der elsker Niels Malmros og nostalgi, fejrer Paradis en kavalkade af hans film og kunstværker gennem en række søndage i biografsædet. Det er i afslapningens og eftertankens tegn. Du kan læse mere om programmet inde på Paradisbio.dk.

Skriv en kommentar