WEEKENDGUIDEN – UGE 36

WEEKENDGUIDEN – UGE 36

Uanset om du har Festuge-blues, eller om du ser frem til en weekend uden et festtelt på hvert gadehjørne, bør der være noget for dig i denne uges Weekendguide. Der er blandt andet jazz, verdensmål, dystopisk science-fiction, skateboardkonkurrence og madspildsmodstand på programmet. Læs med!

 

TORSDAG

Jazz på PicaPica

Sted: PicaPica Kl.: 20-22 Mønt: Gratis

Denne torsdag spiller jazztrioen Kwella/Riddell/Friis op til en hyggelig aften med intens og nærværende livejazz. Trioen er vilde med groove, swing og nerve, og du kan forvente erfarne og nærværende musikere. Kom før koncertstart og haps haps lidt tapas og vin fra menuen.

Svæv på en silkesky med AQUATIC MOVEMENTS

Sted: Musikhuset Kl.: 20-07 Mønt: Gratis

Når du har fyldt maven med vin og jazz, kan du gå forbi Musikhuset, hvor den filmiske videoinstallation AQUATIC MOVEMENTS vises. Kunstneren Ursula Nistrup beskæftiger sig med foldede tredimensionelle silkeskulpturer, der bliver til en levende scenografi projekteret i Musikhusets vinduer.
Installationen er en del af årets SPOR festival, der igennem installationer, operaer, koncerter og performances fokuserer på ny musik og lydkunst. Se det fulde program her.

 

FREDAG

Sound of Silence på Godsbanen

Sted: Godsbanen Kl.: 15-19 Mønt: Gratis

Start weekenden med social bevidsthed, og tag på Godsbanen, hvor du kan opleve et fællesværk af musikere og billedkunstnere, der denne eftermiddag sætter fokus på køn og ligestilling. Sound of Silence er et projekt, der har til hensigt at skabe bevidsthed om og fokus på FN’s 17 verdensmål. Du kan blandt andet opleve initiativtager og billedkunstner Hansine Kirkegaard og strygerensemblet Who Killed Bambi.

The Ø Propaganda Cinema

Sted: UngK, Nørre Allé 23K Kl.: 19.30-22.30 Mønt: 80 kr. (unge under 30 år), 130 kr. (standard)

Hvis din fredag mangler en uforudsigelig begivenhed, der er svær at læse sig klog på, skal du tage i UngK og opleve The Ø Propaganda Cinema. Her kan du opleve en filmisk performance i form af en dystopisk science fiction-film, der efter sigende omhandler en entusiastisk sekt og noget med et verdensomvæltende “Event”. Projektet beskrives som “en blanding af en dystopisk science fiction, den musikalske stilretning verismo, kommunistisk propaganda, forældet eksistentialisme og fyldig autobiografi” alt sammen med et hint af eksperimentel opera.

 

LØRDAG

De Grimmeste Aftner: Intim og akustisk Aksglæde

Sted: GrimFest, Grimhøjvej 20 Kl.: 17-23 Mønt: 180 kr.

De Grimmeste Aftner lukkes i år med en akustisk intimkoncert med Aksglæde. Du er inviteret helt op til Skovscenen, hvor du kan høre vedrørende og energisk pop. Der er også lagt op til en hygge og nærvær efter koncerten; her tændes der op i bålet, og for 90 kr. kan man tilkøbe aftensmad. Husk tæpper, og husk at vinke godt på gensyn til sommeren.

Skateboardkonkurrence og filmpremiere

Sted: Læssøesgades Skole Kl.: 18-20 Mønt: Gratis

Denne lørdag står på udendørs aktiviteter, så vi krydser fingre for en tør og lun septemberdag. I anledning af Gadeidrættens dag er der arrangeret best line- og best trick-konkurrence på skateområdet ved Læssøesgades Skole, og kommer du kl. 18 kan du nå at få en gratis grillpølse med. Efter konkurrence og præmieuddeling, kan du gå (eller skate) med mod Domen, hvor der er premiere på skatefilmen “GRÅ DAGE” .

SØNDAG

Foodsharing Sunday hos Mellemfolk

Sted: Café Mellemfolk Kl.: 18-20 Mønt: Gratis

Slut ugen af med et dejligt, vegansk måltid, der er reddet fra madspildsskæbnen. I forbindelse med Climate Justice Days inviterer Mellemfolkeligt Samvirke og Foodsharing Aarhus på overskudsmad og oplysende samtale. Udover et lækkert, miljøvenligt og gratis måltid mad, kan du sikkert også få eller udveksle skralde-fifs i den gode samtale om kampen mod madspild.

 

//Coverfoto: VINKaarhus

Skriv en kommentar