Weekendguiden – uge 36

Weekendguiden – uge 36

Weekenden står igen i festugens tegn. De arrangementer, som ikke er gengangere på tværs af festugens dage, men som kun foregår henholdsvis torsdag, fredag, lørdag og søndag vil blive prioriteret her i håbet om at spotte flere af de events, som er now or not.

Torsdag

//Alle Fotos: Facebook-begivenhed

Sea of Shadows

Sted: Gellerup Art Factory. Kl.: 09.00-11.30. Mønt: 10-50 kr. 

Er du klimaentusiast og/eller hval-empatiker? Interesseret i hvordan vores indtag af føde påvirker kloden og livet i havet, særligt en lille hval ved navn Vaquita? Så kom forbi Gellerupscenen i Brabrand og se det aktuelle og prisbelønnede dokumentarmesterværk for rigtigt at vågne op fra søvnen. Hvad end det er nattesøvnen eller en anden slags søvn, det også er gavnligt at vågne fra ind i mellem.

Kalas: Chillout og Workshops

Sted: Institut for X. Kl.: 16.00-20.30. Mønt: 30 kr.

Hvad med at starte lille-fredagsaften med at chille out i Institut for X’s afslappede atmosfære, hvor der bl.a. er street basket, dj, Borat filmvisning og bål. Du har også mulighed for at lære nye ting på de forskellige workshops, der rigt udbydes. Du kan lære at stå på skateboard og udleve din smarte skaterdrøm. Danse girly hiphop og føle din indre sidevendte kasket. Lege med street-art og komme ud med dine kunstneriske inspirationer. Lave mad på bål-komfurer under åben himmel næsten ligesom Nikolaj Kirk. Sidst men ikke mindst kan du lære at growle som en ægte metalfan og lære om de fordomme, der er forbundet med denne sangteknik. Grib muligheden for ægte alsidig læring!
Bemærk, at arrangementet er for 13-17 årige.

Intimkoncert med Natlyst

Sted: Immervad. Kl.: 15.00-15.45. Mønt: Gratis.

Hvis du ønsker en inderlig, intim og ærlig musikalsk oplevelse, så tag et smut forbi åen, hvor orkesteret Natlyst med sparsomme instrumenter – cello, vokal, klaver, synths og trommemaskine – vil trylle menneskets mørke nattesider frem. Oplevelsen er første del af den torsdagsfest, som netværket, Kvinder i Musik, arrangerer. Det kan være, du bliver inspireret til at blive hængende.

Den Udødelige Sømand

Sted: Frontløberne. Kl.: 20.00-20.45 og 21.30-22.15. Mønt: 40 kr.

Sagnet om en 145-årig norsk sømand som døde i Århus fremføres af fem aarhusianske up-coming musikere, som, i løbet af syv værker, vil berette om sømandens liv. Det kommer til at stå på en blanding af folkemusik og electronica. Gammelt musik møder nyt musik. Gammelt indhold møder ny form. Mon ikke disse kontraster kun kan skabe spændende indtryk?

 

Fredag

The Beach – Creative Mornings

Sted: Havnepladsen. Kl.: 08.00-09.00. Mønt: Gratis.

Det kan være den udødelige sømand fra aftenen før har inspireret dig til at være så livlig, at du springer ud af sovekabinen og ned på havneområdet mellem Navitas og den gamle toldbod. Her foregår denne månedlige (og derfor festuge-uafhængige) kombinerede morgenmads- og foredragsbegivenhed, hvor en kreativ foredragsholder kommer og puster inspirationer ind i dig. Hvis du går og kan mærke en kreativ pulserende åre inde i dig, men simpelthen ikke aner hvordan og inden for hvilket område, du skal få den udtrykt, hvem ved om så ikke denne måneds foredragsholder kan åbne en dør for dig?

Koncert med aarhusianske Rigmor

Sted: Klostertorvet. Kl.: 19.00-19.30. Mønt: Gratis.

Rigmor skal høres. De forløser og opløser. Der er ikke så meget at sige – spring ned på Klostertorvet, hvis du er i et musikalsk hjørne og kan tåle at blive udfordret og forløst på samme tid.

El Univers – En Undergrunds Duo

Sted: Det Turkise Telt. Kl.: 23.30. Mønt: Gratis.

Meget tyder på, at denne koncertoplevelse vil afspejle bandets navn og byde på toner fra forskellige afkroge af musikuniverset. Eksperimenterende electro, klubmusik, bryllupsfest og jazzstemning. Kom og føl dig udvidet og stedløs.

 

Lørdag

Mød det grønlandske køkken

Sted: Food Festival ved Marselisborg. Kl.: 12.00-13.00. Mønt: 50 kr. 

Ved du noget om det grønlandske køkken? Næh, vel? Her byder sig lejligheden! En workshop, hvor kok Søren Gericke vil lære dig om landet, kulturen og maden.

Kædedans i det turkise telt!

Sted: Det Turkise Telt. Kl.: 20.00. Mønt: Gratis.

Kom og vær med til et brag af en fødselsdagsfest, når det turkise telt fylder 10 år og forsøger at lave verdens længste kædedans ala halay! Fra kl 16.00 er der også reception med taler, the og kager og ind i mellem selvfølgelig musikalske indslag såsom forslaget nedenfor.

Koncert med Ayseyyah

Sted: Det Turkise Telt. Kl.: 18.30. Mønt: Gratis.

Denne koncert bliver et kulturelt møde gennem musikken. Det aarhusianske band AySay møder den fransk-tyrkiske gruppe Seyyah. Tværkulturelt folkpop møder mellemøstlig folkemusik. Møder som dette kan kun være noget, der gavner vores hjerter. Hvad kan vi samles om på tværs af forskelligheder? Hvad har forskelligheder til fælles, og hvad er de fælles om? Hvorfor er forskelligheder smukke? Der er heldigvis mange gode bud på dette nu om stunder. Jeg tror, denne koncert kommer med sit bud.

Søndag

Byvandring i Sydhavnen

Sted: Sydhavnen, Jægergårdsgade 152. Kl.: 13.00-15.00. Mønt: 100 kr.

Hvis du ikke gik for meget amok i det turkise telt igår aftes, kan det være, du er game på en byvandring, hvor du kan lære om Aarhus’ historie og kultur og også om havnens fremtid. Sydhavnen har været og er et vigtigt sted for Århus by, som den ser ud i dag. Som den ægte fan af Aarhus, du måske er, er her en lejlighed til at lære din by lidt dybere at kende.

Venus og Vermouth – Erotisk Litteraturoplæsning

Sted: Bedre Dage, Kulbroen. Kl.: 19.30-21.00. Mønt: Gratis. 

En god søndag-aften-beskæftigelse kan for mange være en god bog. Men man kan også nemt falde i søvn sådan en dag. Det gør man nok ikke, når man får skænket Vermouth og lytter til erotiske fortællinger.

 

Skriv en kommentar