WEEKENDGUIDEN – UGE 35

WEEKENDGUIDEN – UGE 35

Så er det blevet den allersidste weekend for denne sommer, så her kommer ugens weekendguide med mine bud på spændende events, du kan nyde fridagene på. Festugen skulle, som bekendt, være skudt i gang i denne weekend (øv!), men frygt ej; byen er ikke helt stille. I denne weekend skal vi til alt fra rockkoncerter til tøjbyttemarked, og fra hestevæddeløb til interaktiv danseforestilling. Læs med og lad dig inspirere til en dejlig – og forhåbentlig – solrig weekend.

TORSDAG

Foto // Coverbillede fra Facebookbegivenhed

Jam Night på The Cockney Pub

Sted: The Cockney Pub – Maren Smeds Gyde 8 Kl: 20:00-23:00 Mønt: Afhænger af din øltørst

Torsdag er lille-fredag, hvilket altid er en glimrende undskyldning for at få sig en kold fad! Dette kan du jo passende nyde hos den hyggelige The Cockney Pub, der byder på lækker jam i afslappede omgivelser. Har du en indre musiker gemt i dig, er du velkommen til at spille med, ellers kan du blot læne dig tilbage, nyde musikken og en kold øl, og se frem til den snarligt kommende weekend!

 

Galopløb på væddeløbsbanen

Sted: Jydsk Væddeløbsbane – Observatorievejen 2 Kl: 17:00-20:00 MøntGratis

Vi satser på solskinsvejr (og den rigtige hest til at vinde), når Jydsk Væddeløbsbane torsdag aften afholder sensommerløb i Kongelunden. Tag din bedste ven/-inde og en picnickurv under armen, så garanterer jeg en hyggelig og anderledes måde at nyde sommerens sidste solstråler.

FREDAG

Indian Cane // Coverbillede fra Facebookbegivenhed

Chester’s på Musikcaféen

Sted: Musikcaféen Nørre Allé 66 Kl: 21:00-00:00 Mønt: Afhænger af din øltørst

Trænger du til at komme ned i gear efter en lang uge, synes jeg, at du skal bevæge dig ned på Musikcaféen, Nørre Allé 66, hvor Chester’s Bricks n’ No Locals lægger vejen forbi på deres østjyske weekendturné. De beskriver musikken som en fusion af folk og blues fyldt med følelser og dyb lyrik. Det skal nok blive lækkert.

Indian Cane på Café Støj

Sted: Café Støj – Jægergårdsgade 150, Sydhavnen Kl: 20:00-22:00 Mønt: 100

Med det andet musikalske indslag denne fredag går vi lidt op i gear. Det lokale Aarhus-rockband, Indian Cane, var inden corona-pausen ved at etablere sig som et dynamisk og nærværende liveband, og vender nu stærkt tilbage på livescenen denne fredag. De har bl.a. været support for Carpark North og Baal, og deltaget i KarriereKanonen – så skynd dig at købe billet og smut ned og støt et up-coming band med attitude.

LØRDAG

Fu-SoMe // Coverbillede fra Facebookbegivenhed

Clothing Swap med Mellemfolkeligt Samvirke

Sted: Mellemfolkeligt Samvirke – Mejlgade 53 Kl: 13:00-16:00 Mønt: Dit gamle, aflagte tøj

Ønsker du at udskifte gaderoben med god samvittighed og uden at have penge op af lommen, så er dette event lige noget for dig! I bytte for dine lækre bukser du desværre ikke kan passe længere, kan du få dig en ny efterårsjakke – eller hvad du ellers lige står og mangler. Din garderobe siger tak, og klimaet siger tak – en ægte win-win!

FU-SoMe

Sted: Teatret Svalegangen – Rosenkrantzgade 21 Kl: 19:30-21:00 Mønt: 65 (for unge u. 25)

I like you, do you like me? Du er inviteret med til interaktiv danseforestilling om en dansende like-hunter i selvfremstillingens arena. Med udgangspunkt i en verden fyldt med sociale medier, likes og et efterfølgende skud af endorfiner, bliver netop dette sat på spidsen, når Teatret Svalegangen på lørdag har Danmarkspremiere på denne anderledes, aktuelle og – måske – skræmmende forestilling. Like med i denne eksperimenterende forestilling, der leger med vores forhold til SoMe.

Me & Munich/Turbulent

Sted: Musikcaféen – Nørre Allé 66 Kl: 20:00-23:00 Mønt: 30

Ny dag, ny koncert – endda dobbeltkoncert – what’s not to like! Hvis du ikke fik nok rock fredag, får du lige en omgang mere her. Der er garanti for høj puls – og mindst lige så høj intensitet – når Me & Munich og Turbulent lægger vejen forbi Musikcaféen – Nørre Allé 66. Begge bands byder på en eksperimenterende og alternativ rocklyd med et groovy twist. En spændende cocktail og billig entré – det skal nok blive fedt!

SØNDAG

Fritter, fadøl og føljeton // Coverbillede fra Facebookbegivenhed

Fritter, fadøl og føljeton

Sted: Mindet 6D Kl: 16:00-19:00 Mønt: 65

Endelig søndag. Vi skal tage det stille og roligt og slappe af, men vi kan stadig godt klare at tage ud i byen og se, hvad den byder på. Denne søndag har jeg fundet frem til to forskellige forestillinger. Over tre søndage viser tre forskellige dramatikere fra Den Danske Scenekunstskole, hver deres take på temaet ‘frigørelse’ – denne uge er det Ingeborg Bjarno Thomsens Simuleret Lykkelig, der er på programmet. Med udgangspunkt i fortidens (fiktive) dystre havneby udforskes flugten fra hverdagen, og ideen om et andet liv i forestillingen. Med i prisen følger der, som titlen antyder, en omgang fritter og en fadøl. Genialt koncept, siger jeg bare!

X-Ray Fashion

Sted: Teatret Svalegangen – Rosenkrantzgade 21 Kl: 14:00-22:00 Mønt: Gratis

Vi slutter ugens weekendguide af med endnu en interessant og anderledes forestilling – denne gang en VR-installation, der giver os et indblik i tøjets rejse fra fabrik i Bangladesh til modeuge i Paris. Mode, miljø og moral er i fokus, når X-Ray Fashion lukker os ind bag tøjindustriens kulisser, og forsøger at åbne tilskuernes øjne op for de enorme konsekvenser, vores tøjforbrug har på klimaet. Vi får gang i sanserne, når vi, på denne 15 minutter lange, virtual-reality-tur væk fra Danmark, mærker varmen, lugten og den tætte luft i et fyldt fabrikslokale i Asien. Jeg garanterer en intens og moralsk opringning, som formentlig sætter din gaderobe i perspektiv – med frygt for en kommende dårlig samvittighed.

OBS: Eventet er gratis, men kræver pladsbestilling.

God fornøjelse, og god weekend!

 

Skriv en kommentar