WEEKENDGUIDEN – UGE 32

WEEKENDGUIDEN – UGE 32

Årets sidste officielle sommermåned er allerede skudt godt i gang og det er nu du skal suge den sidste sommerenergi ud af byen. Hvis du ikke nyder sensommeren under varmere himmelstrøg eller ser Britney Spears og Kendrick Lamar i bøgeskoven på Smukfest, så følger der herunder et par forslag til, hvad du skal bruge din weekend på i Århus. Weekenden byder blandt andet på post-punk på Tape og koncerter med blandt andet Barselona og Soleima til VM i sejlsport på Århus Ø!

TORSDAG

omni-wire

// Foto: brooklynvegan.com

Omni (US) + Tots: Amerikansk post-punk på Tape

Sted: Tape (Mejlgade 53, 8000 Århus C). Kl.: 20.00. Mønt: 80 kr.

Hvis du synes smilets by bliver for tandløs og lalleglad i sensommervarmen, skal du tage til koncert på Tape i Mejlgade og høre Omni. Omni rejser hele vejen fra Atlanta for at forkæle dine øregange med sprød indie post-punk, der ovenikøbet kan give anledning til at svinge dit efterhånden alt for ubehandlede træben! Det skal smøres med post-punk og torsdagsøl! Tots varmer op med rock à la Velvet Underground!

Ps. Omnis guitarist Frankie Broyles har tidligere spillet med i Deerhunter, hvilket ikke gør det hele mindre spændende.

FREDAG

15738206967_342e28544c_o (1).jpg

// Foto: balkanbasterds.com

 

Balkan Basterds + DJ Amira Gluhic: Slivovitz og kædedans!

Sted: Fatter Eskil (Skolegade 25, 8000 Århus C) Kl.: 20.00. Mønt: 110 kr.

Mon ikke der bliver rig mulighed for at tage sig en svingom, når københavnske Balkan Basterds aflægger visit på Fatter Eskild fredag aften? Undertegnede havde i hvert fald svært ved at sidde stille, da han tjekkede bandet ud på Spotify og YouTube. Der er sat over til en stor, fedtet østeuropæisk dansesuppe med en signifikant ertersmag af kædedans og hornmusik, så kridt træskoene og tag din yndlingstrøje på, for denne nat kunne meget let gå hen og blive fuldstændig vanvittig!

Køb en forsalgsbillet, der inkluderer en portion cevapcici (balkanruller?!) og en slivovitz!!

 

// Foto: spotfestival.dk

 

Iris Gold og Barselona på Århus Ø

Sted: Aarhus Ø. kl. 17.00 og kl. 19.00. Mønt: Gratis

Århus er vært for VM i sejlsport og i denne forbindelse arrangerer SPOT en række spændende koncerter på scenen ved Århus Ø.

Klokken 17 har du mulighed for at høre den dansk-engelsk-jamaicanske rapper Iris Gold, der i øjeblikket galoperer frem med sine fængende og velskårede hiphop-hymner. Iris Gold spillede en efter sigende legendarisk koncert på årets Roskilde Festival, så mon ikke hun også kan skabe en fest på Århus Ø.

Klokken 19 tager Barselona over, og hvis du endnu ikke har haft chancen for at høre dem live, så er det nu, du skal gøre det. Barselona indtog i løbet af sidste år den danske musikscene med storm, og der er efterhånden opstået en velfortjent ’hype’ omkring gruppen. Barselona skriver sig ind i en ny bølge af alternativ popmusik, der på kejtet vis balancerer på skuldrene af mainstream pop-klichéer og på samme tid formår at tage springet ud i det originale og nyskabende. I mødet med Århus Ø’s forvirrede arkitektur, tror jeg det hele kommer til at spille perfekt sammen!

 

LØRDAG

Premiere: Flødeklinikken-sangerinde går solo som Soleima – hør ‘My Boi’

// Foto: soundvenue.com

Farveblind og Soleima på Århus Ø

Sted: Århus Ø. Kl. 17.00 og 19.00. Mønt: Gratis

Lørdag fortsætter festen på Århus Ø, og der lægges hårdt ud med de flatterende aalborgensere fra Farveblind. Farveblind er crowdpleasere på den fede måde, og de vil med garanti skyde din lørdag i gang med et brag, der splitter bramsejl på hele havnen! Vi snakker pulserende elektronisk livemusik, der konstant tenderer til at stikke af i endeløs rave. Der er ingen grund til ikke at møde op på Århus Ø lørdag kl. 17!

Århusianske Soleima går på kl. 19, og hun behøver efterhånden ingen præsentation. Hun har spillet på alle de store festivaler, spillet en udsolgt koncert i London og hun regnes som et af de store håb for dansk musik i udlandet. Soleima spiller catchy popmusik, der på alle mulige måder appellerer til den nysgerrige VINK-læser, der gerne vil være, hvor det sner. Sååå… Be there or be square!

SØNDAG

Café MellemFolks billede.

//Foto: Facebook, Café MellemFolk

 

Kortfilm til International Youth Day på Café MellemFolk

Sted: Café MellemFolk (Vestergade 69, 8000 Århus C). Kl. 18.30. Mønt: Gratis

Når du vågner søndag morgen med tømmermænd og evaluerer gårsdagens succeser (og fiaskoer), slår det dig pludseligt, hvor skønt det er at være ung og fri, og at hele verden befinder sig foran dine små kulturradikale fødder. Og det ER vitterligt skønt, men verden er (heldigvis) større end Århus, og der går unge mennesker rundt, der har et helt andet liv end dig.

Café MellemFolk viser en række kortfilm, der fokuserer på unge menneskers liv og drømme i tre afrikanske lande. Mellem kortfilmene vil forskellige organisationer fortælle om, hvordan de forsøger at gøre en forskel for afrikanske unge.

 

// Coverfoto: Rebecca Kirkeby Blach Rossen

Skriv en kommentar