Weekendguiden – Uge 32

Weekendguiden – Uge 32

Sommerferien er så småt ved at være forbi, og det begynder for alvor at spire igen i vores lille storby. Til trods for Smukfest og sommerblues sker der en masse fede og spændende ting denne weekend, og de lægger op til lange sommernætter og langsomme slentreture gennem byen. 

TORSDAG 

// Alle fotos: Facebook-begivenhed

Torsdagsquiz – Dyr, ‘siden sidst, og trivial

Sted: Thorkilds. Kl.: 20.00. Mønt: Gratis.
Tag alle dine paratvidende venner under armen og tag tidligt hul på weekenden med quiz på Thorkilds, hvor der altså denne aften står en flaske Pure shots på højkant til det vindende hold! Læs mere indgående om de temaer, der quizzes i denne aften ved at klikke her. Quizzen starter 20.30!

Zulu Sommerbio Aarhus

Sted: Botanisk Have. Kl.: 18.00 – 23.00. Mønt: Gratis.

Er du mere til den udendørs form for hygge, så tag forbi Botanisk Have, hvor Zulu Sommerbio traditionen tro slår vejen forbi. Denne gang, denne dag, viser de horrorfilmen Us. Herligheden gentager sig fredagaften med det trods alt mere lowkey drama The Florida Project.

FREDAG 

Release for TEARS single ‘19

Sted: Vennelyst Bar & Bodega. Kl.: 19.00 – 02.00. Mønt: Gratis.
Bandet TEARS udkommer med en spritny LP denne fredag og alle er inviteret med til releasefest bodega-style. Så kom ned og støt den lokale kunst og drik en fyraftensøl eller flere og hør spritny, sprød musik.

FEUM Klub 

Sted: A-huset, Institut for (X) Godsbanen. Kl.: 19.00 – 03.00. Mønt: 50 kr.
Når du har drukket fyraftensøllen foreslår denne weekendguide, at du fortsætter festen til bastoner, når FEUM inviterer indenfor i deres helt egen klub, der som altid er i A-huset. FEUM er en aarhusiansk platform for elektronisk musik og gør alt det bedste fra undergrundsscenen tilgængeligt.

LØRDAG

Bagagerumsmarked/Citymarked Aarhus

Sted: Teatergaden 1. Kl.: 10.30 – 15.30. Mønt: Gratis.
Sommeren er ved at være forbi, og det kan for mange af os mærkes på pengepungen. Det første af to loppemarkeder i midtbyen denne weekend løber af stablen lørdag og finder sted på Teatergaden. Kom ned, forny garderoben uden dårlig samvittighed eller få en sludder med de lokale stadeholdere.

Så’ vi tilbage igen, så’ den gal igen – fest

Sted: Kolo. Kl.: 16.00 – 02.00. Mønt: Gratis
Kolo åbner igen efter sommerferien og dette fejres med et brag af fest i den lille restaurant og bar, hvor du blandt andet kan nyde et glas prosecco fra fad. De sørger for musik fra kl. 20 og langer øl over disken helt til kl. 02.

Kosmos Solo – Label night #1

Sted: Jægergårdsgade 156 L. Kl.: 19.00 – 22.00. Mønt: 30 kr.
Endnu en release-koncert løber af stablen denne weekend. Denne gang i Sydhavnen, hvor Kosmos Solo præsenterer bandet Elbow Trio bestående af Henrik Jespersen på saxofon, Emil Brahe på piano og Aske Krammer på trommer og perkussion. Der er lagt op til en mere eksperimenterende musikalsk oplevelse, hvor kunstner Mads Oxholm varmer på trompet.

SØNDAG

Loppemarked på Store Torv

Sted: Store Torv. Kl.: 10.00 – 16.00. Mønt: Gratis.
Også søndag danner midtbyen rammerne om et loppemarked, der fylder brostenene på Store Torv. Lad søndagsgåturen svinge forbi – det kunne jo være, du fandt noget, du ikke kan leve uden.

Bylivsvandring i Sydhavnen

Sted: Jægergårdsgade 152. Kl.: 13.00 – 14.30. Mønt: 50 kr.
Ingen søndag uden de efterhånden sagnomspændte bylivsvandringer med Sydhavnens egen Sarah Jarsbo. Har du endnu ikke opdaget det spirende miljø for enden af Jægergårdsgade, skal du ikke snyde dig selv for denne insiderguide. Læs også artiklen om Sydhavnen, som tager udgangspunkt i bylivsvandrigen og områdets store mangfoldighed her.

Tegneklubben #13: Fødselsdags edition

Sted: Domen. Kl.: 14.00 – 17.00. Mønt: Gratis.
Tegneklubben også tilbage efter sommerferie denne søndag i en fødselsdags-edition. Hvad det indebærer, må du finde ud af på søndag i Domen, hvor tegneklubben i denne omgang holder til. Hvis ikke du har mulighed for at komme og udfolde dine kunstneriske evner i denne omgang, så hold øje med hvor Tegneklubben popper op næste gang her.
Coverfoto: Pernille Thorup

Skriv en kommentar