WEEKENDGUIDEN – UGE 31

WEEKENDGUIDEN – UGE 31

Industriferien er forbi, og sommerens varme solskinsdage synes også væk for en stund. Men dette skal ikke afholde os fra at sende dig gode weekendtips til din første weekend i august. For weekenden byder blandt andet på plantesjov, interessant samtidskunst, shoegaze-musik og søndags-zen. Så spring ud i det – og lad august komme an!

 

TORSDAG

// Foto: Kunsthal Aarhus, PR

HAVETUR I DEN GAMLE BY

Sted: Den Gamle By. Kl.: 11.00-12.00. Mønt: Entré 135 kr. / 70 kr. (studerende).

Har du også lidt grønne fingre? Eller snarere… Drømmer du også om at have lidt grønne fingre, selvom du igen og igen kommer til at slå din Monstera (aka. bloggerplanten) lidt ihjel? Så kan det være, at der er oldschool tips at hente, eller om ikke andet at du kan få stillet din trang til at være lidt plante-agtig uden at sætte uskyldige planteliv på spil. Der er nemlig rundvisning i Den Gamle Bys historiske haver, hvilket lyder som en helt perfekt start på august, hvis man ligesom mig er selvproklameret planteelsker (dog med en lidt for smal viden til at holde skidtet i live).

 

FØRSTE TORSDAG // SIGNE BOE

Sted: Kunsthal Aarhus. Kl.: 16.00-19.00. Mønt: Gratis.

Konceptet Første Torsdag i Kunsthal Aarhus er tilbage. Første Torsdag er Kunsthal Aarhus’ månedlige værkbar, hvor de kombinerer en lille én og lækker kunst af lokale kunstnere. What’s not to like? Denne torsdag vises Signe Boes værk Worthy Words For Walky Talks, som er en video- og lydinstallation på 8 smartphones. Det plejer at være kanonhyggeligt – og en skøn måde at tage lidt forskud på weekenden med et glas vino eller en håndbajer. Tjek det ud!

 

José González (solo) // Support: Plasi 

Sted: Train. Kl.: 20.00-23.00. Mønt: 285 kr.

Okay. Hånden på hjertet. Har vi ikke alle sammen et lille crush på José González? Hvis ikke, så kan du nå at få det nu på torsdag, hvor den svensk/argentinske sanger sender blid akustisk vellyd ud over Train. Der er akustisk guider og flødebløde melodier på menuen, og jeg er næsten sikker på, at det nok skal smelte et hjerte eller to denne torsdag. Smelt væk med José og hans guitar. Det bliver ømt – og godt.

 

FREDAG

// Foto: Bedre Dage & Kulbroen, PR

MADKIOSK HOLDER FÆLLESSPISNING

Sted: Kulturtorvet ved Institut for (X). Kl.: 16.00-22.00. Mønt: Billig.

Smut forbi Institut for (X) fredag, når Madkiosk holder fællesspisning. For maden er hjemmelavet, grøn og økologisk – og det bliver helt sikkert knaldhyggeligt, når der er mulighed for at bygge sin egen saftige ribbensteg/spinatbøf-sandwich. Hvis du vil sikre dig din mad og en plads i solen er tilmelding på SMS en rigtig god idé. Send en besked til 22 57 18 18 med dit navn og antal spisende.

 

Talks på Terrassen: Husbåde

Sted: Bedre Dage (Kulbroen). Kl.: 17.00-18.00. Mønt: Gratis.

I anledning af The Tall Ships Races 2019 Aarhus tager Kulbroen og Bedre Dage fat i det maritime tema.
De inviterer til et spændende oplæg om husbåde på terrassen ved Bedre Dage. Så drømmer du lidt om et liv til søs, men synes måske, at de syv verdenshave er lidt langt væk, så smut forbi Bedre Dage til en eftermiddag med fokus på at leve på havet, bæredygtighed, tiny living, mangfoldighed og meget mere. (Måske er der også mulighed for at fange lidt lækker naturvin).

 

FESTAFTEN #15 PÅ TAPE

Sted: TAPE. Kl.: 22.00-05.00. Mønt: 80 kr. (forsalg) / 90 kr. (dør).

Der er venner og sprød dansemusik på programmet hos TAPE denne fredag. De åbner endnu engang dørene op til Festaften. Oplev John Beltran spille livesæt, samt DJ Sports og Manmade DJ. Spænd danseskoene en ekstra gang – og sving så det træben dér!

 

LØRDAG

// Foto: HeadQuarters, PR

SPOT ROYAL // ATHLETIC PROGRESSION & TOBIAS ALBERT

Sted: SPOT Royal ved Magasin. Kl.: 14.30-16.00. Mønt: Gratis.

Lørdag kan du svinge forbi Immervad, hvor der endnu engang er gratis lørdagskoncerter ved den runde scene. Her kan du blandt andet opleve Athletic Progression, som leverer sprød catchy instrumentalmusik med rødder i hiphop og jazz – og som er noget af den lækreste lyd, Aarhus pt. kan præstere. Tjek dem lige ud! Hvis ikke for første gang, så igen!

 

SKIN CARE (SE) // HEADQUARTERS

Sted: HeadQuarters. Kl.: 19.00-sent. Mønt: 30 kr. (forsalg) / 50 kr. (dør).

HeadQuarters byder lørdag indenfor til lækre 90’er shoegaze-vibes og svenske kærlighedstømmermænd. Det bliver følsomt og lækkert i kælderen under Bora Bora når det Göteborg-baserede band Skin Care spiller live. Pssssst…. Vi har hørt rygter om en lyd der sender tanker hen mod tidlig My Bloody Valentine.. Såååå. Vi ses på HQ?

 

SØNDAG

// Foto: Plantebanko, PR

PLANTEBANKO

Sted: A-huset. Kl.: 12.30-16.30. Mønt: 35 kr.

En søndagsklassiker vender tilbage – og der er endnu engang planter på højkant. Så hvis du går og savner Plantecaféen gevaldigt (hvor du plejer at købe de planter, du ved en fejl slår ihjel), så tag forbi Plantebanko og få lidt ro i din plantesjæl. Måske giver de endda et tip til, hvordan du ikke slår dine nyvundne plantebabyer ihjel. A girl can dream. 

 

YOGA & MORGENMAD VED HAVNEBADET

Sted: Havnebadet. Kl.: 8.30-10.30. Mønt: 130 kr.
Skal du have strukket søndagsstivheden ud af kroppen? Og kan du så ikke ligeså godt få kørt en god morgenmad indenbords i samme omgang? Jo ikke? Det lyder som en god start på søndagen, når Balanced.dk og Street Coffee slår pjalterne sammen i skøn søndagsharmoni ved havnen. Så få din zen på og din flat white på havremælk ind (næsten) samtidig. Det bliver fedt!


God weekend fra VINK!

 

// Anne

 Coverfoto: Rebecca Rossen

Skriv en kommentar