Weekendguiden – Uge 31

Weekendguiden – Uge 31

Vi har bevæget os ind i august, og for nogle er sommerferien ved at synge på sidste vers. Uanset om arbejdet snart står for døren igen, eller om du stadig har en smule sommerferie tilbage, er VINK klar med denne uges weekendguide. I de kommende dage kan du blandt andet give dig i kast med en hyggelig skrivesalon, eller en ny fernisering på Sydhavnen. Det er ikke mange mønter du skal have op af lommen denne weekend, når VINK tager dig med rundt til en håndfuld SU-venlige begivenheder!

Torsdag

Skrivesalon på Soulitate Chaibar

Sted: Soulitate Chaibar, Jægergårdsgade 154 E, 8000 Aarhus C Kl.: 18.30-22.00 Mønt: Gratis

Soulitate Chaibar inviterer i samarbejde med Salon for Skrift til anden omgang af deres skrivesalon. Har du derfor en spirende forfatter i maven, passion for skrivning, eller blot en nysgerrig interesse for skrivekunstens utallige former, er det bare med at komme afsted! Konceptet har fokus på at skabe et trygt og kreativt miljø, hvor man både kan præsentere sine egne tekster, eller give konstruktiv feedback til andres. Til at understøtte det kreative flow kan du arbejde med en række skriveøvelser i løbet af aftenen, og købe et par kolde øl i baren, what’s not to like?!

Fredag

Fredagsfernisering på Sydhavnen

Sted: KH7artspace, Sydhavnsgade 7,2, 8000 Aarhus C Kl.: 16.00-19.00 Mønt: Gratis

Fredag eftermiddag inviterer kunstnerfællesskabet KH7artspace til en ny fernisering på Sydhavnen kaldt Doing This Thing. I samarbejde med Foreningen for Samtidskunst og en række kunstnere fra Corporum, står KH7artspace klar til at præsentere en dugfrisk kunstudstilling. Ferniseringens fem kunstnere fortolker og forholder sig hver især til samtidens mange udtryk og former. Formålet med ferniseringen er at sætte fokus på fællesskabet, kunstnerinitiativer, og at styrke miljøet for samtidskunst i Aarhus. Læg vejen forbi Sydhavnen denne fredag i august, og mærk hvordan samtidskunsten blomstrer i det aarhusianske kunstmiljø!

Lørdag

Akustisk lørdagskoncert på Teaterkatten

Sted: Teaterkatten, Kannikegade 12, 8000 Aarhus C Kl.: 18.00 Mønt: Gratis

På lørdag kan du tage et afbræk fra midtbyens sommertrængsel og travlhed når Teaterkatten får besøg af den unge kvindelige artist, CHILI. Igennem sit popmusikalske univers, med et strejf af melankoli og minimalisme, behersker hun en lyd bestående af lige dele autenticitet og inderlighed. Teksterne berører kompleksiteten hos nutidens unge generationer, deres livssyn, og tumultariske sind. Koncertens akustiske koncept indbyder publikum til at stoppe op i deres eget flygtige øjebliksliv, og overveje eksistensvilkårene i en tid præget af skrøbelighed og omtåget ængstelighed.

Søndag

Museumsgenåbning i Universitetsparken

Sted: Antikmuseet, Victor Albecks Vej 3, 8000 Aarhus C  Kl.: 12.00-16.00 Mønt: Gratis

Efter at have holdt sommerferielukket hele juli, slår Antikmuseet atter sine døre op søndag d.8. august. Det skal naturligvis fejres med et visit til dette hyggelige museum beliggende i Aarhus’ skønneste grønne oase, Universitetsparken. Som navnet antyder, har museets udstillinger fokus på de ældre dele af menneskets historie. Du rejser således helt tilbage til den tidlige bronzealders første større civilisationer og frem til den dramatiske romerske kejsertid. På blot fire timer tager museet dig igennem en periode fra ca. år 3000 fvt.-500 evt. Om du er historieinteresseret eller bare tosset med gratis museumsbesøg, er Antikmuseet helt klart et besøg værd!


Coverbillede: // VINKaarhus

Skriv en kommentar