Weekendguiden – Uge 28

Weekendguiden – Uge 28

Hvis du endnu ikke har forladt vor skønne by til fordel for det sydlandske, så præsenterer vi her en weekendguide, som måske gør, at du aldrig vil at tage afsted. God fornøjelse.

 

TORSDAG

// Med udstillingen En Samling præsenterer Aarhus Artspace noter og billeder, som alle er fundet i det Aarhusianske bybillede. Foto: Facebookevent

 

Brætspils Torsdag! 

Sted: Klubhæftets Kaffebar (Nørre Allé 78, 8000 Aarhus C) Kl.: 17.00-21.00 Mønt: Gratis

D’herrer Lasse og Michael inviterer på spilaften i deres kaffebar på hjørnet af Nørre Allé og Lollandsgade. Her ville det være muligt at dyste i alverdens brætspil og nyde godt kaffenbarens forfriskninger, som kan erhverves for billige penge.

 

Kig op, kig ned, kig ind i byens rum 

Sted: Aarhus Domkirke (Domkirkepladsen, 8000 Aarhus C) Kl.: 14.00-15.30 Mønt: 80 kr)

Hvem ønsker ikke at få en unikt indblik i det aarhusianske bycentrum, hvis dybde og bygninger gemmer på mange forskelligeartede gadekunstværker, vægmalerier og arkitektoniske detaljer, som man måske ikke bemærker til dagligt. Fra sin start ved Aarhus Domkirke tilbydes en halvanden times guidet tur rundt i den aarhusianske bymidte, hvor man vil præsenteres for byens stadigt overraskende, spændende rum.

 

En samling / Aarhus Artboost Dag 10

Sted: Aarhus Artspace (Vestergade 62, 8000 Aarhus C) Kl.: 15.00-19.00 Mønt: Gratis)

At samle er en måde at organisere en lille del af verden på, og det er netop det, som magasinet En Samling ønsker at fremvise. Her præsenteres sedler, fotografier, indkøbssedler, noter og dagbogsnotater, som alt sammen er samlet i perioden fra 2008 til 2018 og fundet på gader, i parker og andre offentlige steder. Udstillingen ønsker at undersøge og dokumentere samlingens mange facetter og bygger på en stor veneration og kærlighed til både de forskellige samlinger og ophavsmændene til selvsamme. Besøg Aarhus Artspace og undersøg om én af dine efterladte sedler er blevet en del af denne samling eller bliv inspireret til at starte din egen samling.

 

FREDAG

//  Foto: Facebookevent

 

Sommergys i Paradis 

Sted: Øst for Paradis (Paradisgade 7-9, 8000 Aarhus C) Kl.: 18.30-01.00 Mønt: 100 kr)

I min optik findes der i virkeligheden ikke rigtig biografvejr. Så selvom at du måske nok tænker, at du ikke burde, og at du egentlig bare skulle vente til en regnvejrsdag i efteråret, så har du min fulde opbakning, hvis du ender med at bruge din fredag aften i Øst for Paradis. Her fremvises en kavalkade af gyserfilm, som alle vil sætte sig fast dybt inde i din erindring. Billetter skal købes.

 

Musikhavnen // Opening event 

Sted: Studie O2K (Jægergårdsgade 154, 8000 Aarhus C) Kl.: 18.30-01.00 Mønt: Gratis)

Godt vejr, kolde pilsnere og god musik. Mere er der velsagtens ikke at sige. Hvis du nu ikke ender med at tage i biografen, så afholder det aarhuslokale kulturfællesskab, Musikhavnen, på fredag sine første koncerter i Sydhavnens rustikke rammer. Her vil det være muligt at opleve tre forskellige kunstnere, som alle reprænsenterer den spirende aarhusianske musikscene. Arrangementet er gratis – og det anbefales at komme i god tid. Pilsnerne drikker ikke sig selv.

 

Afgangsudstillingn ALL – ROUND på Rådhuset 

Sted: Aarhus Rådhus (Aarhus Rådhus 8000 Aarhus C) Kl.: 10.00-17.00 Mønt: Gratis)

Alsidighed, mangesidig, universel, talentfuld. Det er ord som disse, der kendetegner dette års afgangsstuderende ved Aarhus Arkitektskole og disses afgangsprojekter. Vor smukke Aarhus Rådhus danner på lørdag, og yderligere 17 andre dage, rammen om afgangsudstillingen ALL – ROUND. Her fremvises de nyuddannede arkitekters måde at nytænke blandt andet byens industrilandskaber, transformerer vandtårne til folkebade, skabe helende arkitektur eller er engagerede i bæredygtige løsninger og iværksætterfællesskaber.

 

LØRDAG

// Foto: Facebookevent

 

Blomsterfrokost & venner 

Sted: B-Huset (Skovgaardsvej 5C, 8000 Aarhus C) Kl.: 13.00-17.00 Mønt: ‘Gratis billet’, en tallerken og en blomst)

Aarhus Jazzfestival starter løradg med en blomsterfrokost og dertilhørende jazztoner fra ‘Bladt/Jefsen Duo’. Konceptet er meget simpel: Medbring en gratisbillet, som du finder på jazzfestivallens hjemmeside, tag din flotteste tallerken under armen og medbring en blomst, gerne flere. Der laves mad til 200 mennesker, og der kan tilkøbes skønne og kolde drikkevare. Alt godt.

 

Aarhus Jazzfestival på HeadQuarters 

Sted: HeadQuarters (Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C) Kl.: 15.00-03.00 Mønt: 50 kr)

Jeg har før været til jazz på HeadQuarters og det fejler absolut intet. Køb en billet i døren og nyd jazzfestivalen seks, otte skridt under jorden i HQs kælder lokaler. Denne lørdag vil det være muligt at høre hele tre koncerter for en flad 50’er. Koncerterne ved du sikkert mere om end mig – men ønskes der alligevel mere info så besøg HQs eller jazzfestivalens hjemmeside.

 

Kampala Street Fashion 

Sted: Dokk1 og Godsbanen ( Hack Kampmanns Pl. 2, Skovgaardsgade 3,  8000 Aarhus C) Kl.: 08.00 – 22.00 Mønt: Gratis)

Ønskes der et afbræk af jazzfestivalen, så tag på Dokk1 eller Godsbanen og oplev en hyldest til de ugandiske kvinders styrke, udholdenhed og talent. Den danske designer og økonom Marie Visti Hansen har i samarbejde med den ugandiske fotograf Jjumba Martin portrætteret kvinderne i Ugandas hovedstad Kampala i sommeren 2017. Fælles for de fotografrede kvinder er, at de virker komfortable i deres egne kroppe. Visti Hansen mener derfor, at man som kvinde i Vesten godt kan misunde dem. Kort sagt; der er noget at lære.

 

SØNDAG

// Frokostjazz på Salling Rooftop. Foto: Facebookevent

 

Jazzfestival på Salling Rooftop 

Sted: Salling Rooftop (Søndergade 27 ,  8000 Aarhus C) Kl.: 12.00 – 14.00 Mønt: Gratis)

Vi er tilbage til jazzfestivalen. Det er blevet søndag og solen skinner stadig. Efter måske en aften på HeadQuarters hvor de våde måske smagte dig lige en tand for godt, så findes der måske ikke nogen bedre kur mod dine halv slemme tømmermænd end en tur til frokostjazz på Salling Rooftop. Larry Koonse (Guitar) + Peter Vuust spiller op i to timer og der kan købes kølige forfriskninger i baren. Så er det op til dig om du vil fortsætte ned af den sti, som du måske begav dig ned af i går.

 

Tabasco Beat på fa!rBar 

Sted: fa!rbar (Nørre Allé 66,  8000 Aarhus C) Kl.: 20.00 – 21.30 Mønt: Gratis)

Verdensmusik i selskab med Tabasco Beat søndag aften på fa!irbar. Tabasco Beat er inspireret af musik fra alverdens steder og sammen udvikler kvartetten musikken uden kritisk stillingtagen til, om andre kunne finde på at spille noget lignende. Derfor kan man ikke forvente noget kendt eller forudsigeligt, men hvis man slår ørene ud og lader sig føre med, er der mulighed for at komme nye steder hen. Kvartetten leverer en musikalskoplevelse i tæt kontakt med publikum og krydrer musikken historiefortællinger om de enkelte numre.

 

Skriv en kommentar