WEEKENDGUIDEN – UGE 28

WEEKENDGUIDEN – UGE 28

Sommerferien er over os, og derfor er det aarhusianske kulturlandskab også en smule ramt i disse dage. Men frygt ej, for i denne weekend starter jazzfestivalen og Aarhus’ kunstscene blomstrer også i disse dage! Weekenden byder derfor på masser af skøn kunst og sprød jazz fra alle hylder rundt omkring i byen, og ligesom sidste år skal det være VINKs “hemmelige” mission at få alle til at høre lidt jazz. For det er fedt, og det er slet ikke farligt.

 

TORSDAG

 

// Foto: PR, Itslikvid, KH7artspace

HEMMELIGE HAVN 

Sted: Sydhavnen (mødested havnearbejder-statuen bag Dokk1). Kl.: 13.00-14.30. Mønt: 60.

Torsdag eftermiddag kan du sammen med Foreningen Sydhavnen gå på opdagelse på den del af Sydhavnen, som synes at forblive en smule hemmelig. Der åbnes døre, der normalt er låste, og du kan dermed opleve en del af byen, hvor gammel industri møder et kreativt miljø. Hvis du vil med skal du være hurtig: Send en mail til sydhavnenaarhus@gmail.com, med Hemmelige Havn i emnefeltet.

Fernisering // Itslikvid

Sted: KH7artspace, Sydhavnsgade 7. Kl.: 17.00-21.00. Mønt: Gratis.

Torsdag kan du også gå til fernisering på udstillingen Itslikvid hos KH7artspace, hvor du kan opleve værker af Amalie Gabel, Anne Elisabeth Eckersberg, Ragnhild May, Signe Boe og Sofie Amalie Andersen. Udstillingen forholder sig til kunstens og kunstnerens økonomiske forhold, og særligt hvordan denne kan synes at være styrende, samtidig med, at udstillingen stiller spørgsmålstegn ved kuratering i spambottens tidsalder. Tjek det ud!

 

FREDAG

// Foto: PR, Aarhus Artspace (Foreningen for Samtidskunst), Olivia Willman og Mathias Andersen

MØD BEDSTEFORÆLDRENES KLIMAAKTION

Sted: Den grønne ambassade ved Bispetorv. Kl.: 12.00-15.00. Mønt: Gratis.

Har du været til Klimamarch, klimademo eller klimastrejke for nylig? Hvis ja, så har du sikkert også set eller mødt initiativet Bedsteforældrenes Klimaaktion. For er klimaet egentlig kun noget de der “unge mennesker” går op i? Og hvordan formår de, no offence, på trods af deres alder stadig at være så gode til at råbe diverse “kampråb”? Få svar på det og meget mere, hvis du svinger forbi Bispetorv på fredag. Pssssst. Der rygtes også, at man kan vinde sig en klimakage.

 

Olivia Willman og Mathias Andersen // Aarhus Artspace dag 9

Sted: Rum46, Studsgade 46. Kl.: 13.00-16.00. Mønt: Gratis.

Fredag omdanner Olivia Willman og Mathias Riis Andersen  Rum46 til en pop-up neglesalon, hvor du kan få lavet de sejeste cyborg-negle. Projektet undersøger hvorvidt falske negle er en form for cyborg-udvidelse af kroppen. For er alle med akryl lidt Ex Machina-agtige eller hvad? Ved at tilføje elektroniske elementer til neglene understreges forholdet mellem kroppen og teknologien, og via kombinationen af teknologi og falske negle forsøges der at nedbryde de binære kønsidentiteter. Det bliver sejt! Vi ses.

 

 

LØRDAG

// Foto: PR, Balvig/Bülow/Christensen

Sun Ship & Limbo: Chorus Grant x Excelsior x Tierkinder x Loiter

Sted: Institut for (X), A-huset. Kl.: 15.00-00.00. Mønt: 120 (studerende: 100).

Aarhus Jazz Festival åbner med et brag, når Sun Ship i samarbejde med Limbo Collective inviterer til en festdag på- og ved A-huset på Godsbanen. De to aarhusianske musikkollektiver har i samarbejde sammensat et program, hvor jazzen bliver anledning til at bryde grænser, opløse genrer og prøve at skubbe musikken i en ny retning. Her kan du blandt andet opleve Tierkinder, Excelsior, Chorus Grant, Loiter og meget andet. Tjek det ud!

 

Jazzfestival på Erlings: Balvig/Bülow/Christensen

Sted: Erlings Jazz- & Ølbar, Nørreport 8. Kl.: 20.00-23.00. Mønt: 60.

Lørdagen står for alvor i jazzens tegn, og hos VINK er vi vilde med det. Balvig/Bülow/Christensen er efterhånden ved at være en jazzfestival klassiker, om ikke andet så i Aarhus-regi. Sidste år kunne du i vores guide til festivalen læse, at Balvig/Bülow/Christensen var talenter med internationalt snit. Det har bestemt ikke ændret sig siden, og bebutalbummet Associated With Water er i allerhøjeste grad også et lyt værd. Det synes derfor også selvsagt, at du bør opleve dem live på lørdag – og det gør garanteret heller ikke oplevelsen dårligere, at Erlings har et af byens bedste øl-udvalg. Så drik den IPA og find din indre jazz-aficionado frem.

Cubop feat. Al Agami

Sted: CasaV58. Kl.: 20.00-23.59. Mønt: 100 (dør 130).

Okay. Vil du gerne have din jazz serveret med lidt mere latin og salsa i blodet? Så er der groovy latinjazz og cubansk salsa til dig på CasaV58. Her kan du fange rapperen Al Agami og det store orkester Cubop, der vil forsøge at forene salsabeatet i melodiøse jazz- og funktemaer. Det skal nok blive festligt, og mon ikke Al Agami stadig har noget af den stjernestøv fra 90’erne tilbage.


SØNDAG

// Foto: PR, Aarhus Artspace (Foreningen for Samtidskunst), ILD ! D!T ANS!GT

Ild ! D!t Ans!gt // Aarhus Artspace dag 11

Sted: Rum46, Studsgade 46. Kl.: 16.00-21.00. Mønt: Gratis.

Projektet !LD ! D!T ANS!GT holder søndag 5-10 års jubilæumsshow i Rum46. Her kan du opleve en særlig palet af forskellige kunstarter, der uden tvivl nok skal blive interessant. Læs blot, hvad der (måske) er på “menuen”:

• Borde, duge og et rødt flags smælden
• Fællessangene “Du har lavet en super performance” og tale
• Urpremiere på filmen “!!IDA: THE MOV!E” (kl. 20) med popcorn
• Genfortolkninger af vores 10 mest populære performances som punk-numre (inkl. “Giv noget af jer selv”, “Homage til Lorten (14 år)”, “Vi mimer en grip”, “Ingen løftede øjenbryn” og “Mariana Sover”)
• Tre retters menu med klassiske !!DA-retter som Århus-sæt og havregryn med sovse-kulør (kl 18)
• Genopførsel af “AAAAARRTTT”-performance-trilogien i en ny og kunstnerisk version
• Fælles træning i at glemme pinkoder
• Nøgendans til Kate Bush
• Bliv gift med Satan (hvis du er Esben) eller Nat (hvis du er Dag)
• Suppesteg og ISIS
• De gyldne år: 2009-2014
• Zine-workshop med efterfølgende dramatisering (Don’t make a zine about it)
• Cleaning performance + Clearing performance

 

TAPE // BAGLAND ⨳ I JUST CAME FROM THE MOON

Sted: TAPE, Mejlgade 53. Kl.: 20.00-23.00. Mønt: 80.

Søndag bliver det også jazzet på TAPE. Her kan du opleve Bagland, der spiller jazz inspireret af det nordiske landskab og den skandinaviske lyd. Der er lagt op til en liveoplevelse med båret af lyriske melodier fyldt med både håb, glæde, længsel og melankoli. Derudover kan du også opleve den Aarhus-baserede kvintet I Just Came From The Moon, der forsøger at forene jazzens skrøbelighed med en indie-lyd, hvilket skaber en helt særlig og interessant musikoplevelse. Så slut din weekend af på en jazzet måde – og hvis du er lidt skræmt over det der med at gå til jazz-koncert, så kan du læse Fågelflux har stjålet min jazzkoncertmødom fra VINKs bagkatalog, hvor der falder lidt tips af til en jazz-novice og hvor det efter VINK-skribenten Lasses møde med jazzen er klart, at det slet ikke er så farligt det der jazz. Det er faktisk ret lækkert i det.

 


// Coverfoto: Pernille Thorup Nørbo

Skriv en kommentar