WEEKENDGUIDEN – UGE 27

WEEKENDGUIDEN – UGE 27

Der ligger ølkrus i samtlige gader. Der hænger Dannebrogsflag udfra samtlige altaner. Der spilles Re-Sepp-Ten hos samtlige overboer – på repeat selvfølgelig. Fodboldkulturen brager derudaf. Sådan skal det også være. Men lige om lidt er fodboldfesten ovre og må udskiftes med andre kulturelle tiltag. På bænken sidder litteraturen, musikken, kunsten og naturen og venter på, at vi vender tilbage. De savner os – og hvis du også savner dem, kan du bruge din weekend på at genoptage jeres forhold. Her er weekendens guide!

TORSDAG

Foto: // Unsplash

Byt en bog

Sted: Hos en kammerat eller dit foretrukne antikvariat Kl.: Når du har tid Mønt: Nul og niks

Skal din weekend bruges på ren afslapning og/eller fordybelse, er en god bog altid nyttig at have ved hånden. Men så kommer det svære. Hvad søren skal du læse?! Har du en ven med en udsøgt og måske endda elitær smag indenfor litteratur, kan I bytte bøger. I vælger hver især en bog fra jeres bogreol, der har gjort særligt indtryk på jer, og så låner i den ud til hinanden. Længere er den ikke. Hvis din vennekreds er lav på læseheste, anbefaler vi en tur hos dit lokale antikvariat (eks. Løves). Udover litteraturskatte til fordelagtige priser, er selve bogjagten også en del af frynsegoderne ved at handle et sådant sted. Magien lever!

Balancekunst

Sted: Folkestedet Kl.: 16 Mønt: Gratis

Torsdag er der godt nyt til dig, der altid har drømt om at kunne stå på hænder. For man bliver vel aldrig for gammel til at lære noget nyt? Det er en gratis fornøjelse, og Folkestedet har været så elskværdige at lægge lokaler til. Efter håndstandsworkshoppen vil der være fri leg. Du kan træne videre på egen hånd, eller du kan jamme noget akro-yoga med andre ligesindede. Valget er dit! Håndstandstræning er en tilbagevendende begivenhed hver torsdag, så der er gode muligheder for at forfine din teknik henover sommeren.

 

FREDAG

Foto: //Mille Grønbæk Andersen

AARHUS ARTSPACE / MILLE GRØNBÆK ANDERSEN

Sted: Sydhavnsgade 7 Kl.: 15-19 Mønt: Gratis

Aarhus Artspace, der første gang løb af stablen i 2016, vender endnu engang tilbage. Et sprudlende konceptinitiativ formet af Foreningen for Samtidskunst, der stiller skarpt på den eksperimenterende samtidskunst. Over 13 dage (3.-17. juli) udstiller 13 forskellige unge kunstnere deres værker på den tidligere sojafabrik på Sydhavnsgade 7. Denne fredag står i Mille Grønbæk Andersens tegn. En ung pige fra Skive, der til dagligt studerer kunsthistorie, udøver sin kunst gennem materialeeksperimenter. Stof, papir, blæk og kridt i avangardistiske farvesammensætninger danner base for Grønbæks kunstpraksis. Hun beskriver det selv således:

Gennem et dynamisk sammenspil mellem forskellige materialiteter og motivmæssige formationer, ønsker jeg at flade og motiv i mine værker – i dialogen og interaktionen med hinanden – udtrykker denne indre følelsesmæssige aggressivitet, som jeg ofte oplever. Den bevidste sammenblanding af materialer, motiv og sprog er desuden en visuel konkretisering af den frygt jeg har for at forsvinde ind i tilværelsens forventeligheder, binære forestillinger og ensformighed.”

Sving forbi Sydhavnen på fredag og tag et kig på udstillingen Circular emotions are the consequence of tragic practicalities, inden det er for sent!

Drejekursus for nybegyndere

Sted: Godsbanens Keramikværksted Kl.: 10 Mønt: 495,-

Har du selv lyst til at prøve kræfter med det kreative og lege udøvende kunstner, så er der rig mulighed for det, hvis du lægger vejen forbi Godsbanen denne fredag. Her er der nemlig dømt drejekursus for nybegyndere! Keramik har uden tvivl fået en kæmpe opblomstring bl.a. gennem unge upcoming kunstnere som Klara Lilja og Frederik Næblerød – sidstnævnte kan du tilmed se en interessant dokumentar om på DRtv for inspiration. Er du træt af Royal Copenhagen, Kähler og Bodum, har du her en glimrende mulighed for at dreje dig en unik kaffekop, der vil gøre enhver influencer med respekt for sig selv misundelig.

LØRDAG

Foto: // Unsplash

Museum Ovartaci

Sted: Katrinebjergvej 81 Kl.: 12-16 Mønt: 50,-

Har du efterhånden sat dine ben utallige gange på ARoS og trasket Your Rainbow Panorama tynd, vil VINK anbefale en anderledes og alternativ kunstoplevelse. Der er tale om Museum Ovartaci, hvor kunst møder psykiatri. Du vil som besøgende få et indblik i psykisk sygdom og det menneskelige sind via kunsten. Museet, der tidligere havde til huse på Aarhus Universitetshospital i Risskov, er midlertidigt flyttet ind på Katrinebjergvej, inden de endeligt rykker ud på Medie- og Journalisthøjskolen i 2022. At institutionen befinder sig i et form for transitstadie gør, at de eksperimenterer og afprøver forskellige tiltag, for at finde deres endelige identitet. Har du lyst til at opleve og være en del af denne spændende identitetssøgen og -skabelse, så er det med at rubbe neglene og komme ud af starthullerne!

Mig-tid

Sted: Valgfri café, restaurant, bænk Kl.: Når det passer Mønt: Varierende

Lige så meget vi skal nyde at kunne socialisere og være kulturelle igen, lige så meget skal vi også passe på og huske os selv i denne tid. Det kan være ekstremt overvældende med alle de ting, vi pludselig har mulighed for – i takt med at samfundet er åbnet op. Derfor vil vi slå et slag for at tage tingene i et roligt tempo og at lytte til dig selv. Afsæt en dag – eller blot nogle timer, hvis du er yderst ekstrovert – til at tune ind på dig selv. Nyd dit eget selskab og forkæl dig selv. Du har om nogen fortjent det efter sådan en lockdown. Sæt dig på din yndlingscafé eller -restaurant og bestil lige præcis dét, du har allermest lyst til. For en SU-venlig version kan du smøre dig en lækker madpakke og sætte dig på en bænk i din favorit bydel. Nyd at du kan betragte bylivet uden at skulle tage del i det. Nyd at være til stede uden at skulle præstere. Du skal bare være – med dig selv.

 

SØNDAG

Foto: // Unsplash

Skraldeindsamling & havfruepyntning

Sted: Bellevue Strand Kl.: 10-13 Mønt: Gratis

Har du lyst til at bruge din søndag på at give noget tilbage til vores dejlige by, så har du chancen, når Aarhus Kommune faciliterer et af deres Blå Flag events med tanke på miljøet. Du får tildelt et afflads-kit og skal derefter kun bekymre dig om at indsamle skrald med havets rislen som soundtrack. Bliver det mere terapeutisk? Det tror vi næppe. Som en ekstra bonus kan du ydermere få lov til at pynte en havfrue med gamle plastflasker, aflagte gummistøvler og hvad du ellers måtte finde af efterladenskaber. Vi krydser fingre for sol over Bellevue!

Total Hip Replacement på fairbar

Sted: fairbar Kl.: 19.30 Mønt: Gratis

Har du brug for en groovy søndag at slutte ugen af på, så er fairbar where the magic happens! Det aarhusbaserede syvmandsband, Total Hip Replacement, står klar med reggae-, dub- og soulrytmer – i særdeles nyfortolket version. Bandet vil uden tvivl spæde til med sydlandsk stemning, der forhåbentlig kan stille rejselysten for en stund eller være et farverigt plaster på (rejse)såret. I en tid hvor vi konstant eksponeres for ligegyldig pop, er Total Hip Replacement en læskende forfriskning. Ikke nok med det, så er koncerten gratis efter først-til-mølle-princippet. Man kan med fordel troppe tidligt op og nyde en af barens mange specialøl eller en gedigen kop søndagskaffe inden koncertstart.

P.S. Du kan læse en anmeldelse af deres efterårskoncert på VoxHall her!

Coverbillede: // VINKaarhus

Skriv en kommentar