WEEKENDGUIDEN – UGE 27

WEEKENDGUIDEN – UGE 27

Så kom den. Sommerferien. Endelig. Eller hvad? For har du overhovedet sommerferie? Uanset hvad, så kan du regne med VINK. Vi guider dig til en weekend fyldt med så meget lækker kultur, at du ikke kan undgå den vilde sommerferie-stemning – om du har ferie eller ej – eller om du bare vader hvileløst rundt i Aarhus med Roskilde-FOMO. Tjek det ud!

TORSDAG

// Foto: PR, Facebook-begivenhed

BOGSALG PÅ ÅBY BIBLIOTEK

Sted: Åby Bibliotek, Åbyhøj. Kl.: 10.00-17.30. Mønt: Bøger (10 kr. stk.).

Skal du ikke lige have styr på sommerens læsning? Og kom du også til at drikke lidt for mange øl på Le Coq sidste weekend? Hop på cyklen mod Åbyhøj, hvor du efter sigende kan gøre et decideret bog-kup, når Åby Bibliotek afholder bogsalg. Så find din sommerferiepoesi – og smid dig i botanisk til en læsedag. Det bliver godt til dig!

FØRSTE TORSDAG // LAURA HJORT

Sted: Kunsthal Aarhus. Kl.: 16.00-19.00. Mønt: Gratis.
Tyvstart dine weekendvibes hos Kunsthal Aarhus, når de endnu engang byder indenfor til deres nye torsdagskoncept Første Torsdag. Her kan du få dig en vand, øl eller måske et hurtigt glas vino samtidig med, at du kan opleve et værk af den lokale kunstner Laura Hjort. Du kan se frem til dystopiske rødbeder, kødeligt sofafyld og passivt-aggressive peanutpop. Vi ses!

FREDAG

// Foto: PR, Facebook-begivenhed

SIMON SEBASTIAN // AARHUS ARTSPACE DAG 3

Sted: Rum46, Studsgade 46. Kl.: 15.00-22.00. Mønt: Gratis.

Foreningen for Samtidskunst har lige nu åbnet Aarhus Artspace i lokalerne hos Rum46, hvor de i perioden 1/7 til 21/7 viser ny samtidskunst på hver åbningsdag. Et vildt fedt, og spændende initiativ, hvor du på fredag kan opleve Simon Sebastian kurateret af Sara Klinge. I udstillingen Fighting Paper viser Simon Sebastian collageskulpturer, der er skabt i en flydende proces, hvor formsproget fra tidligere skulpturer indgår i en dialog med lærred og papir. Tjek det ud!

FIRST FRIDAY – 3RD EDITION // MIKKELLER BAR

Sted: Mikkeller Bar Aarhus. Kl.: 14.00-02.00. Mønt: Afhængig af din øl-tørst (50 kr. pr. øl fra 14.00-18.00).

Weekendens eventflade bærer i denne weekend præg af den nye måneds komme. Første torsdag. Første fredag. Men uanset, så kan du drikke dine anti-Roskilde-sorger væk i øl hos Mikkeller, når de åbner dørene til deres fredagsbarskoncept. Åhhhh. Hvem der dog bare var til Underworld, eller noget…. Drik det væk i IPA.

LØRDAG

// Foto: PR, Facebook-begivenhed

SPOT ROYAL // MARY JEAN & FARATUBEN

Sted: SPOT Royal Scenen ved Magasin. Kl.: 14.30-16.00. Mønt: Gratis.

Få din Roskilde-FOMO tilfredsstillet med eksotiske rytmer, hvis nu det med øllene ikke virkede. Til SPOT Festivals gratis sommerkoncerter kan du lørdag opleve MARY JEAN, der spiller “tribal pop” – og som er præcis så eklektisk og undersøgende, at det måske kan få dig til at glemme Dyreskuepladsen. Men hvis ikke de kan det, så er jeg faktisk overbevist om, at dansk/malinesiske Faratuben kan. De tager lyden fra Bamakos undergrundsscene med til Aarhus, og leverer original bobo-musik til dine øregange.

BALTHAZARS KARAFFEL // BAK&SKAK

Sted: BAK&SKAK Jazzhouse, Jægergaardsgade 150. Kl.: 21.o0-23.30. Mønt: 35 kr.

På den (semi) nyåbnede BAK&SKAK kan du lørdag opleve jazztrioen Balthazars Karaffel. Tænk orgel. Svedigt orgel. Beskidt orgel. Det bliver vildt nok, hvis altså du er til jazz med massere af energi, swing og attitude. Og hvem er ikke det?

SØNDAG

// Foto: PR, Facebook-begivenhed

BYLIVSVANDRING I SYDHAVNEN

Sted: Jægergaardsgade 152. Kl.: 13.00-14.30. Mønt: 50 kr.

Det er vist ikke en særlig velholdt hemmelighed, at VINK holder til og holder meget af Sydhavnen. Det er heller ikke nogen hemmelighed, at der er ved at ske en masse forandringer på Sydhavnen, som ikke nødvendigvis er særligt fordrende for det kreative miljø, der hidtil har holdt til der i skøn forening med industri og væresteder. En ny ‘klasse’ er på vej ind – og de har taget deres penge med (hej Danske Bank!). Så smut med på en af Foreningen Sydhavnens bylivsvandringer på søndag. Her kan du høre mere om byggeplanerne i området, og få et indblik i det kreative miljø, som vi hos VINK holder så meget af. Inden søndag kan du læse mere om Sydhavnen lige her!

LAV MAD TIL DIN VEN

Sted: Hjemme. Kl.: ?. Mønt: ?.

Søndagsblues er en ting. Og Roskilde-blues er en helt anden. Så lav noget mad til din ven – måske trænger din Roskilde-trætte ven til en pizza og et kram. Så hæng ud, spis og ha’ det mega søndagsagtigt sammen.

 


// Coverfoto: Akram Skaikar

Skriv en kommentar