Weekendguiden – uge 26

Weekendguiden – uge 26

Så nåede vi til endnu en weekend. Sommeren har indfundet sig og dækker hele smukke Aarhus i en lækker og opløftende stemning, byen er vågnet op og byder igen på udstillinger, live-musik og gode stunder. Her giver vi nogle bud på, hvordan du kan nyde byens kulturliv i fulde drag – tilsæt selv drinks, solbriller og sommerstemning!

 

Torsdag

fotografisk skole holder afgangsudstilling indtil på torsdag// alle fotos: facebook

Fotografisk Skoles afgangsudstilling

Sted: Byhøjskolen, Mejlgade 53  Kl. 13-18  Mønt: Gratis

Vi starter med lidt vækstlags-kunst. På torsdag er nemlig sidste chance for at se spirende fotokunstnere udfolde sig på Fotografisk Skoles afgangsudstilling. Her kan du opleve “eksperimenterende, følsom, poetisk, dokumenterende og konceptuel fotokunst”, både i digitalt og analogt format. Fotografisk Skole er en del af Byhøjskolen, og har udklækket mange dygtige fotokunstnere i tidens løb. Kom ned og spot de nyeste stjerner!

Live fra VA15

Sted: Facebook  Kl. 20  Mønt: Gratis

Musikmagasinet GAFFA, SPOT-festival og ROSA – Dansk Rock Samråd er gået sammen om at skabe koncertoplevelser, som du kan opleve hjemme i din stue. Selvom meget er begyndt at føles normalt, er musikbranchen nemlig stadig presset, og du har sikkert ikke været til sådan en vaske ægte fysisk koncertoplevelse endnu. Hvis du har, har du sandsynligvis opdaget, at alt ikke er helt, som det plejer at være. Med Live fra VA15 kan du til gengæld opleve musikken, ligesom du vil, hjemmefra. Du kan se de tidligere live-optagelser fra projektet her.

 

Fredag

Reception for skrivekunstskolens afgangsantologi

Sted: Vogn 1, Godsbanen  Kl. 17-20  Mønt: Gratis

Vi snupper lige en tur mere i vækstlaget. På fredag kan du nemlig komme til reception for Skrivekunstskolens afgangsantologi. Der vil være oplæsninger og et lille glas, samt mulighed for at købe afgangsantologien for en 50’er. Så kom ned og lyt til nogle nye og spirende litterære stemmer på fredag, men kom gerne til tiden – der er nemlig, som bekendt, kun plads til 50 mennesker.

 

De grimmeste aftner // Bogfinkevej

Sted: Grimhøjgaard, Grimhøjvej 20  Kl. 17-22  Mønt: 165 kr

Vi ved det – du savner sikkert sommerens festivaler cirka lige så meget, som vi gør. Det gør folkene bag Grim Festival heldigvis også! Derfor har de arrangeret en række koncerter ude på Grimhøjgaard, der normalt huser Aarhus’ grimmeste festival. Denne fredag får gården besøg af Bogfinkevej, der garanterer god stemning på græsset, hvor du kan nyde din forudbestilte mad og drinks. Der er i skrivende stund kun få billetter tilbage, så vær hurtig!

 

Lørdag

Ditte Dupont på Fairbar

Hvor: Fairbar  Kl. 16.30-17.30  Mønt: Gratis

Lørdag kan du komme til releasefest på Fairbar, når Ditte Dupont præsenterer sin debut-EP ‘Mørkeræd’. Fra facebookbegivenheden: “Med sin overbevisende stemme og lyriske åre, inviterer Ditte dig med indenfor i menneskelige skrøbeligheder og styrker, i et univers hvor de indre kontraster prøver på at finde ro i vores kaotiske samfund, ved at søge tilbage til naturen.” Kom ned og start din lørdag med en smuk musikoplevelse i hyggelige rammer.

 

Lørdagsbonanza under kulbroen

Hvor: Bedre Dage, Kalkværksvej 5G    Kl. 16-00    Mønt: Gratis

Hjemme Disco og Bedre Dage inviterer til premiere på det nye festkoncept: Lørdagsbonanza! Her er der skruet helt op for hjemmehyggen under Kulbroen, og du kan forvente lige dele god musik, mad og naturvin. Festen er for dig, som helst foretrækker at forfesten aldrig stopper, men heller ikke vil undvære dine yndlingsvin fra din yndlingsbar! Programmet byder på navne som Wolfroy, Stine Stengaard og Hjemme Disco. Ses vi?

 

Søndag

Sommerhimlen i Planetariet

Sted: Steno Museet  Kl. 12  Mønt: 30 kr. (+ entre til museet / 30 kr)

Ovenpå weekendens strabadser (er det ikke skønt, at den slags findes igen??) har du måske brug for at læne dig tilbage, skrue ned for lyset og lade dig forundre. Det har du heldigvis mulighed for i Steno Museets planetarium, hvor du denne søndag kan blive klogere på sommerens stjernehimmel.
Oplev årstidens stjernehimmel, mens du hører om stjernebilleder, planeter og andre astronomiske fænomener. I en tid hvor hver centimeter i indkøbskøen føles vigtig, kan det være rart at føle sig lille igen.

 

Fotoudstilling på Dokk1 : Det vi ikke kan se

Sted: Dokk1  Kl. 10-16  Mønt: gratis

Udstillingen “Det vi ikke kan se” portrætterer fotohistorier fra livet under corona i foråret, hvor store dele af det danske samfund var lukket ned. Fjorten fotojournaliststuderende fra DMJX udstiller hver deres fotohistorie på Dokk1. Fotohistorierne er udformet under corona-nedlukningen, og samlet i et magasin, som er afsættet for denne udstilling på Dokk1. Måske du tænker, at du snart har hørt nok om Covid-19, men slå alligevel et smut forbi Dokk1 denne søndag – måske du vil opleve historien fra et nyt perspektiv.

 

Det var ugens weekend-anbefalinger herfra! Pas på jer selv og hinanden – og hav en dejlig sommer-weekend!

 

// Coverbillede: VINKredaktionen

Skriv en kommentar