cropped-VINK-logo-sort.png

Sidste weekend var det naturkræfterne, der regerede og styrede byens liv mod strandbrede, vandkanter og havnebade. Nu er vejret vendt. Hedebølgen har lagt sig, og vi kan igen tænke klart og bevæge os ud i kulturtilbud uden fare for hverken solstik eller dehydrering. Læs med og spot et arrangement, hvor du kan nyde den tiltrængte (og velkendte) små-bygede danske sommerstemning.

TORSDAG

EN FAST HÅND I RYGGEN – OM AFVISTE ASYLANSØGERE OG HJEMREJSE

Sted: Café Mellemfolk Kl.: 16.30 Mønt: Gratis

Torsdag eftermiddag kan du blive klogere på en ny rapport fra Refugees Welcome om de seneste 40 års forsøg på at presse asylansøgere til at rejse ‘hjem’, når forfatter Michala Clante Bendixen fortæller om rapportens konklusioner og anbefalinger. Mød desuden nogle af beboerne fra nogle af landets udrejsecentre. Kom og lyt, stil spørgsmål og vær sammen om en af tidens fælles, store udfordringer.

FULDMÅNEAFTEN OM SOMMERHIMLEN

Sted: Steno Museet Kl.: 20 Mønt: 60 kr.

Sjældent er det os byboere forundt at få et kig til en stjerneklar himmel. Vi oplyser hjem og gade og forurener i samme ombæring udsynet til det mørke og (næsten) endeløse univers, vi er en del af. Men denne torsdag aften på Steno Museet er det muligt at få udvidet sit perspektiv, når Planetariet åbner op for en aften i sommerhimlens tegn. Mød op og bliv klogere på stjernebilleder, planeter og andre astronomiske fænomener. Der er et begrænset antal pladser, som fordeles efter først til mølle-princip.

KALEIIDO – MUSIKALSK DUO PÅ RADAR

Sted: Radar Kl.: 20 (døre åbner kl. 19) Mønt: 110 kr.

Er du tændt på idéen om en sfærisk, men helst knapt så videnstung aften, kan du i stedet møde op på Radar og nyde tonerne af den musikalske duo Kaleiido bestående af guitarist Anna Roemer og saxofonist Cecilie Strange. Sammen har de skabt en sonisk, elektronisk og ambient lyd, der beskrives som transcenderende og nærmest spirituel. Musikken improviseres frem og bevæger sig aldrig tilbage til et fast udgangspunkt, men udvikler sig i det uendelige. Så mød op og hop ombord på en musikalsk rumrejse!

FREDAG

FREDAGSBAR PÅ AROS’ TAGTERASSE

Sted: Aros Kl.: 16.30-20 Mønt: Køb af entré (130-160 kr.) eller fremvisning af årskort

Det er fredag og tid til at sænke skuldrene, stemple ud af arbejdspladsen eller endelig løfte blikket fra det bjerglandskab af et pensum, der har tårnet sig op gennem læseferien. Du har weekend – måske endda ferie – og fortjener en drink, en udsigt og et kig til alle regnbuens farver: en fredagsbar på taget af Aros. Der er alt, hvad du behøver (DJ og drinksvogn), så det er bare at møde op.

LØRDAG

ORGELTRIO PÅ FAIRBAR

Sted: Fairbar Kl.: 15.30 Mønt: Gratis

Lørdag eftermiddag har du mulighed for at høre orgeltrioen, Balthazars Karaffel, der af Fairbar beskrives som “en vaskeægte velsoigneret, svedig, fræk og beskidt orgeltrio med den fantastiske Søren Bech bag tangenterne og fodpedalerne på det sexede hammondorgel.” Så følg hammondorglets uimodståelige tiltrækningskraft, og lad Morten Haugshøj, Andreas Skamby og Søren Bech blæse dig bagover, når den står på swing og attitude, jazz og højt humør.

Får du lyst til at blive hængende, eller kan du først slutte dig til senere på aften, så går singer-songwriter Adam Beverly på selvsamme scene kl.19.30. Også dét er gratis, men vil du være sikker på at få plads, skal du ringe og bestille bord på 3168 4466.

KØN LITTERATUR

Sted: Byrådssalen, KØN – Gender Museum Denmark Kl.: 15-16.30 Mønt: 60-75 kr.

På ‘KØN – Gender Museum Denmark’ (der tidligere hed ‘Kvindemuseet’), kan du blive klogere på, hvad der rører sig i den nyeste kønstematiske og/eller -politiske litteratur i Danmark, når tre debuterende forfattere – Cecilie Bødker, Mia Dall og Tina Frank – læser op og og diskuterer emnet ud fra deres dugfriske værker. Tilmeld dig ved at skrive til kontakt@konmuseum.dk og betal i døren.

SØNDAG

FOODSHARING SUNDAY på Café Mellemfolk

Sted: Café Mellemfolk Kl.: 18-20 Mønt: Gratis

Søndag aften, hvor ro og træthed får lov at brede sig, kan du benytte dig af den luksus at hente dig et lækkert – og endda CO2-neutralt – måltid på Café Mellemfolk. Deres ‘Foodsharing sunday’ er et koncept, der drives af frivillige, som tilbereder mad, der ellers var røget i supermarkedernes affaldscontainere. I stedet tilberedes det med kærlighed og deles med alle, der kommer forbi mellem 18-20 med en medbragt beholder. Bon appetit!