WEEKENDGUIDEN – UGE 25

WEEKENDGUIDEN – UGE 25

Så blev det ellers varmt igen hva’? Sommeren er for alvor landet, og weekenden er fyldt med lækre kulturarrangementer, der bare venter på, at du dukker op. Weekenden byder blandt andet på digtoplæsning, koncert, kunstudstilling og kaffe-kage i solen. Så hop på cyklen eller i de hurtige kultursko og kom afsted ud i sommersolens kulturlandskab.

 

TORSDAG 

 

// Alle fotos: PR, facebookbegivenhed

 

STÅR PÅ TÆER I MATHILDE FIBIGERS HAVE

Sted: Mathilde Fibigers Have.    Kl. 17.    Mønt: 0 kr.

Forfatter Daniel Boysen inviterer med Forlaget Silkefyret til oplæsning af sine værker, heriblandt den fotografiske digtsamling Står på tæer under vand, som Daniel Boysen har lavet i samarbejde med den lokale fotograf Mariana Gil. Så slå vejen forbi den lille fine have ved siden af Kvindemuseet og kom ned i gear til den forestående weekend.

 

SOMMERBAR UNDER REGNBUEN

Sted: ARoS.    Kl. 17.00 – 20.00.   Mønt: Gratis efter entré

Museerne er åbne igen. Juhu! Tag på ARoS og se deres nye udstilling Mythologies og nyd udsigten over byen med lidt godt til ganen, når de byder indenfor til deres sommerbar. Oplev byen i din yndlingsfarve, nyd solnedgangen fra toppen og drik en kold fra fad i sommervarmen.

 

FREDAG 

 

 

5-ÅRS JUBILÆUM hos Kulbroen

Sted: Bedre Dage.    Kl. 15.00 – 17.00.    Mønt: 0 kr.

Kulbroen fejrer sit 5-års jubilæum med en lille fredagshappening ved Bedre Dage, som har omdannet Kulbroen til et vidunderligt hang-out sted med naturvin og bål hver aften. Så til trods for corona (men med respekt for alle retningslinjer), synes vi, du skal slå vejen forbi Kulbroen og Bedre Dage for at fejre, at den slags steder får lov at leve i vores dejlige by.

 

ÅBNING: JULIAN FICKLER

Sted: Bjorn & Gundorph Gallery.    Kl. 16.00 – 20.00.    Mønt: Gratis.

Det er fredag igen, og det kalder på fernisering og gratis vin! Bjorn & Gundorph Gallery åbner dørene for deres soloudstilling Real Positive med Julian Fickler. Udstillingen præsenterer kunstnerens legende praksis som maler, hvor farver, overflader og taktilitet er i fokus i højere grad end figurativ afbildning, hvor legen fortsætter i beskuerens betragtning.

 

RELEASEKONCERT: OUT OF THE WOODS

Sted: Domen.    Kl.: 15.30-23.00.    Mønt: Gratis.

Den aarhusianske sangskriver Ditte Grube, der går under kunstnernavnet Out of the Woods, udgav 12. juni sit debutalbum Birds and Beast. Det fejres denne fredag med gratis koncerter i Domen. På grund af stedets deltagerbegrænsninger vil der både være en koncert kl. 16.00 og en kl. 20.00. Så smut forbi Domen og oplev Out of the Woods fine musikalske universe, der er præget af hjertegribende lyrik og drømmende kompositioner.

 

LØRDAG

 

 

IN THE ABSENCE OF DEAR FRIENDS

Sted: Det Jyske Kunstakademi.    Kl.: 12.00-17.00.    Mønt: Gratis.

Det Jyske Kunstakademi holder i denne weekend tredjaårsudstilling. Udstillingen bærer titlen In the absence of dear friends, der i høj grad leder tankerne hen mod den seneste tids fravær og afsavn. På udstillingen er der værker af Eleanor Mumford, Eva L. Gammelgaard, Frederik Heidemann, Fritjof Krabbe Nørretranders, Gustav Hooge, Helle Kongstad Holm Petersen, Mathias Riis Andersen, Mikkel H. Kaldal, Olivia Willman og Steen Sperling.

 

TAPE: Mixtape Release 

Sted: TAPE.    Kl.: 12 – 20.    Mønt: 0 kr.

TAPE udgiver deres Mixtape, som er en samling uudgivne numre fra artister, som har spillet på TAPE gennem årene. Det fejrer de hele dagen i denne lille gård i Mejlgade, hvor alle er velkomne! Den lokale musiker og kunstner Natal Zaks har designet albumcoveret i fire særlige versioner, og hvis du køber pladen, støtter du TAPEs fortsatte virke som spillested i Aarhus.

 

SØNDAG

 

 

DE ULEDSAGEDES BOG: JWAN FORTÆLLER

Sted: Soulitate Chaibar.    Kl.: 14.00-15.30.    Mønt: Gratis.

Sving forbi den nyåbnede og max-dejlige Soulitate Chaibar på Sydhavnen, hvor der denne søndag er mulighed for (som altid) at få en lækker chai og høre førstehåndsfortællinger fra Jwan, som var en ung uledsaget flygtning. De uledsagedes Bog er en samling af fortællinger fra unge mennesker, der er kommet til Danmark i det seneste årti: fortællinger, som vi er mange, der kunne have godt af at lære mere om. Arrangementet er en del af festivalen LitteraturXchange.

TAG PÅ TUR TIL GARTNERGÅRDEN

Sted: Gartnergården, Skovlundvej 15, Skødstrup.    Kl.: whenever.    Mønt: afhænger af din kagesult, kaffetørst og grøntsags-begejstring.

Nord for Aarhus finder du en perle af en gårdbutik: Gartnergården. Der er grøntsager og dimser en masse, og måske vigtigst af alt: en café og et bageri, hvor der er is, kaffe-kage og pizza fra stenovn i weekenden. Der er så meget idyl og lagkage på programmet. Og som en ekstra bonus kan du klappe en kanin og fodre en fluffy ko. Det er fedt. Tjek det ud!

 

 


// Coverbillede: VINKredaktionen

Skriv en kommentar