Weekendguiden – Uge 24

Weekendguiden – Uge 24

Er du stadig ved at samle kræfterne efter Northside, eller gør eksaminerne krav på dit overskud? Træk vejret dybt. Pust ud. Og gør dig klar til endnu en weekend med skønne oplevelser. Denne gang er der ferniseringer, musikalske poesifortolkninger, yoga-festival og litteraturoplæsninger på programmet. Det er bare med at komme afsted! 

 

Torsdag

Torsdag kan du se spændende nye kortfilm fra Journalisthøjskolen // Billede: facebook-begivenhed

Fernisering – Afslutningsudstilling på Fotografisk Skole 

Sted: Byhøjskolen, Mejlgade 53  Kl.: 15-19  Mønt: Gratis

Vil du opleve nyskabende fotografi fra de nyeste stjerneskud på den århusianske kunstscene? Så skal du lægge vejen forbi Mejlgade denne torsdag eftermiddag, hvor Fotografisk Skole holder fernisering for forårsholdets afslutningsudstilling. Og så er sådan et lille glas ferniseringsvin desuden ikke en dårlig måde at tage forskud på weekenden. Udstillingen kan opleves indtil tirsdag d. 18. juni.

 

Alive Festival Pubquiz 

Sted: Vesterlauget  Kl.: 20  Mønt: Gratis

Så er der ikke længe til, at Alive Festival løber af stablen i Thy. Har du endnu ikke helt styr på, hvad det går ud på, kan du kigge forbi Vesterlauget til pub-quiz, skøn musik og lækre øl fra Thisted Bryghus torsdag aften. Og hvis du har, så kom alligevel! Du kan også smage festivalens egen Alive IPA, og i samme omgang få et lod i lodtrækningen om partoutbilletter.

 

DMJX DOX Premiere

Sted: Øst for Paradis  Kl.: 20-22  Mønt: Gratis

Torsdag er også dagen, hvor du kan opleve fire spritnye kortfilmsdokumentarer lavet af studerende ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Her kan du både lære mere om organdonation, smuldrende øsamfund, filmmediet og om at være kvinde i det danske militær. Det foregår alt sammen i Øst for Paradis, og der er plads til 100 i biografsæderne, så det er med at komme til tiden, hvis du skal have plads!

 

Nikolaj Nørlund fortolker Michael Strunge 

Sted: Radar  Kl.: 20-21.30  Mønt: 150 kr

Nikolaj Nørlund udgav i 1996 albummet ’Navnløs’, hvor han fortolkede en række af Michael Strunges digte. Torsdag aften kan du opleve Nørlund spille sangene fra albummet og fortælle om teksterne i samtale med journalist og forfatter Espen Strunk. Så hvis du foretrækker, at din torsdag indeholder lige mål af poesi og musik, så er Radar det helt rigtige sted at befinde sig.

Arrangementet er en del af LiteratureXchange.

 

Fredag

Oplev Peter Sommer fortolke poesi på Godsbanens Åbne Scene // Billede: facebook-begivenhed

Aarhus Yoga Festival (hele weekenden)

Sted: N. J. Fjordsgade 2  Kl.: 16-19  Mønt: 150/450 kr

Har du fået taget godt hul på sommeren allerede? Måske du har været på festival, snuppet et glas hvidvin for meget på altanen eller en øl for meget i Botanisk Have? Eller du er måske midt i en besværlig eksamen? Tag en pause fra ræset og kom helt ned i gear med Aarhus Yoga Festival denne weekend. Der er mange forskellige indslag, og du kan både købe dags- og weekendbilletter, afhængigt af hvor stort et afbræk du skal bruge.

 

Fernisering og sommerfest på Kunsthal Aarhus

Sted: Kunsthal Aarhus  Kl.: 17-20  Mønt: Gratis

Kunsthal Aarhus inviterer til sommerfest og fernisering i anledning af åbningen af to udstillinger samt en monumental skulptur. Udstillingerne er af Helene Nymann (Ars Memoria – Memes for the Imagination) og Rikke Luther (Corruption – We Lost Again) og skulpturen er af Jimmie Durham. De tager udgangspunkt i, hvordan vi husker i den digitale tidsalder, og i hvordan vi behandler naturen omkring os. Kom ned og tjek det ud!

 

Musik og poesi – intimkoncert med Peter Sommer

Sted: Åbne Scene, Godsbanen  Kl.: 20.30-22  Mønt: 150 kr

Hvad sker der, når en etableret sangskriver præsenteres for en række digte og udfordres til at komponere musik til ét af digtene, og hvad sker der, når udfordringen finder sted foran et publikum, og kunstneren kun har en time til at sætte musik til teksten? Peter Sommer tager udfordringen op på Åbne Scene denne fredag og runder af med en halv times intimkoncert. Missede du ham på Northside eller trænger du til et gensyn? Så har du chancen nu.

 

Lørdag

Kom ned og oplev afgørelsen af Fatter Eskild Prisen 2019 på lørdag // Foto: facebook-begivenhed

Nordiske poesidage med LIPS

Sted: LYNfabrikken  Kl.: 15  Mønt: 50 kr

Litteraturen på Scenen har inviteret nogle af de mest markante nordiske digtere til at komme og læse op af deres værker på hver deres modersmål. Du kan denne aften opleve Naja Marie Aidt (DK), Johan Harstad (NO), Johanne Lykke Holm (SE) og Erlend O. Nødtvedt (NO). Tilsammen giver de deres bud på, hvordan den nordiske digterkunst ser ud lige nu. Oplæsningerne er arrangeret af Litteraturen på Scenen i samarbejde med LiteratureXchange.

 

Boggods på Godsbanen (også søndag)

Sted: Rå Hal, Godsbanen  Kl.: 12-17  Mønt: Gratis

Boggods fejrer denne weekend de små forlag i Rå Hal. Her kan du møde utallige mikroforlag, tidsskrifter, bogbindere, illustratorer og grafikere, høre paneldebatter, oplæsninger, artist talks og musikalske indslag, og du kan få et unikt indblik i de praktiske og kunstneriske processer omkring boghåndværk. Du kan også selv prøve kræfter med at lave et zine eller sy din egen notesbog. Der er masser at opleve, så det er bare med at komme afsted!

 

Fatter Eskild Prisen Finale! 

Sted: Fatter Eskild  Kl.: 20  Mønt: 50 kr

Så kom dagen! Der skal kåres en vinder af Fatter Eskild Prisen 2019. Blot fire bands står tilbage ud af de 16, der har deltaget i årets konkurrence. Det er bands af højeste kvalitet, der står tilbage: Ahead (hiphop/jazz), Cellophane Flower (rock), Sauna Senere (punk), og så Rigmor (rock), der gav koncert til VINK POP UP i april. Vinderne af prisen vil optræde under opvarmningsdagene på Smukfest og får desuden 25.000 kr. til indspilning hos Tapetown i Aarhus.

 

Søndag d. 16.

Søndag er der loppemarked på Trøjborg // Billede: facebook-begivenhed

Øer, rødder og brændende steder 

Sted: Dokk1, Store Sal  Kl.: 14-16  Mønt: 40/60 kr

Søndagen rummer endnu et LiteratureXchange arrangement. Her kan du møde Mathilde Walter Clark (’Lone Star’), Hjalte Tin (‘Dem der blev. En rejse i Syrien til kurdernes ukendte revolution’) og Frits Andersen (lektor og forfatter til ‘Sydhavsøen’). De vil diskutere den rejsendes erfaring af det fremmede med udgangspunkt i spørgsmål som: hvad er rejselitteratur? Kan teksten overvinde umulige afstande i århundrederne, verdenshavene og kulturerne? Er det rejselitteraturens ansvar og mulighed at tale politik? Inden du selv smutter til Syden, er det måske værd at få disse refleksioner med i kufferten.

 

Loppemarked på Steen Billes Torv

Sted: Steen Billes Torv  Kl.: 11-16  Mønt: Gratis

Du kan også tage et smut omkring Trøjborg til loppemarked på søndag. Her kan du finde lidt af hvert i klassisk loppe-stil, lige fra solbriller, sommerkjoler og stiklinger til en ”ny” lampeskærm eller lænestol. Kom forbi og drik en kop kaffe, mens du går på udkig – det er da ægte søndagsstemning.

 

God weekend!

Skriv en kommentar