WEEKENDGUIDEN – UGE 21

WEEKENDGUIDEN – UGE 21

Forårets sidste Weekendguide er landet til dig, og der er dømt fuld plade med kunst, teater, film, koncert og workshop! Der skal bruges coronapas hele vejen rundt, så få podet næsen i en fart (se søndag), og stryg smittefrit ud i en herlig forårsweekend.

TORSDAG

KUNST, KVINDESYN OG KOLONIHISTORIE I STUDSGADE

Sted: rum46, Studsgade 46 Kl.: 16.30 Mønt: Gratis.

Oplev Pia Arkes videoinstallation Arctic Hysteria, hvor grønlandske landskaber møder den nøgne kvindekrop i et værk, der udfordrer den vestlige kunsthistories kvindesyn. Arctic Hysteria er første udstilling i et dansk-grønlandsk samarbejde om at udforske og udvide vores forståelse af kunst i Grønland. Udstillingen videointroduceres af Nivi Christensen, der er museumsleder på Nuuk Kunstmuseum kl. 16.30 (12.30 grønlandsk tid). Sving omkring rum46 og udvid dit kunstneriske verdenskort – måske du får et kolonialistisk reality check med i købet?

 

COLLIDER + SUPPORT: SAUNA SENERE

Sted: Studenterhus Aarhus, Nordre Ringgade 3 Kl.: 20.00 Mønt: 50 kr. for medlemmer, 80 kr. for ikke-medlemmer.

Collider spiller avant-garde nugaze, så du taber pusten. Bandet har blandt andet spillet på Roskilde i 2019, og nu kan du igen høre deres anmelderroste debutalbum -><- live. Et album der roses for at forene shoegaze, slacker og twee i en harmonisk uharmonisk leg. Sauna Senere varmer op med flødepop og glam-rock, og så er det vist svært at få flere musikspecifikke begreber for en flad 50’er. Billetter skal købes i forsalg.

 

FREDAG

HVALSANG PÅ BISPETORVET

Sted: Bispetorv Kl.: 16-16.25 Mønt: Gratis.

Denne weekend byder også på Aarhus’ internationale teaterfestival ILT. Her præsenteres mange og mangeartede former for performances, om det er dans, ansigtsmaling, poetry slam eller sågar hvalsang. Sidstnævnte finder du på Bispetorvet fredag og lørdag. Her svømmer babyhvalen KUJIRA gennem byen med sin sang til livet.

Find det fulde festivalprogram her.

 

FARVEL OG FERNISERING PÅ KUNSTHAL AARHUS

Sted: KUNSTHAL AARHUS, J.M. Mørks Gade 13 Kl. 16-19 Mønt: Gratis.

KUNSTHAL Aarhus byder på allitterationer og sjælelig nøgenhed under titlen ‘finnisage- og ferniseringsfredag’. Her afrundes årets afgangsudstilling fra Det Jyske Kunstakademi Afgang 21, og en ny udstilling åbnes. Det er gruppeudstillingen La nudité de l’âm, der klippes bånd for, og her møder du de tre camerounske kunstnere Yvon Ngassam, Justine Gaga og Salifou Lindou. Den danske kunstner Stine Deja indgår også i udstillingen, og sammen undersøger de alle Sjælens nøgenhed.

 

LØRDAG

LÆR AT LAVE EN BYKOMPOST

Sted: P.P. Ørumsgade 11 Kl.: 12-14 Mønt: 50 kr.

Lørdag eftermiddag går dine hedeste botaniske drømme i opfyldelse – du kan komme til BYKOMPOST WORKSHOP. For spegede 50 kr. bliver du introduceret til Bokashi-metoden af kompostentusiast Marianne Mikkelsen, og inkluderet i prisen er den kompostspand, som du laver til workshoppen. Det er Det Voksende Værksted, der står bag arrangementet, og i grønne og kreative hænder kan du altså lære at kompostere, selvom du bor i lejlighed. En formentligt efterspurgt lektion i vores ikke-(organisk)affaldssorterende kommune.

 

HÆNG UD TIL ELEKTRONISK MUSIK

Sted: Institut for (X), Godsbanen Kl.: 14-23 Mønt: Drikkevarer og donationer.

Selvom meget er åbnet, må vi vist fortsat kigge langt efter de svedige nattetimer på de klistrede dansegulve. Alligevel FEUM (Forening for Elektronisk Underground Musik) fejrer genåbningen med afslappet hang out-stemning og et fint line-up af elektronisk musik. Der opfordres til, at man ikke selv medbringer drikkevarer, men i stedet støtter arrangementet og den hårdtprøvede kultur ved at købe i baren. Sving forbi Institut for (X) og få dit synthesizer-fix!

 

KVINDER I MUSIK // IOMFRO + REVEAL PARTY + FJER

Sted: Grimhøjvej 20 Kl.: 17-22.30 Mønt: 165 kr.

De Grimmeste Aftner er tilbage, og sæsonen sparkes igang i samarbejde med organisationen Kvinder i Musik, der har den ydmyge målsætning om at komme kønsuligheden i musikbranchen til livs. Formatet er det samme som sidste år – med rullende bar og smukke omgivelser ved Grimhøjgård. iomfro, Reveal Party og Fjer sørger for musikken, mens du blot skal støtte op og sukke efter snarlige sommerdage.

 

SØNDAG

ØST FOR PARADIS

Sted: Paradisgade 7-9 Kl.: 11.40-21.10 Mønt: 75-95 kr.

Biografen Øst for Paradis har programmet spækket med spændende (og lovpriste) film, så det er ingen skam at putte sig i mørket, selvom majsolen står højt på himlen. Måske du vil følge op på nogle af årets Oscar-vindende film som Sound of Metal, Minari, Nomadland og selvfølgelig Druk.

 

BYENS NYE, HOTTE KVIKTESTCENTER

Sted: Scandinavian Congress Center Kl.: 6-23.30 Mønt: Gratis.

Det nyeste kviktestcenter er åbnet i Scandinavian, og der skulle efter sigende være korte køer og højt til loftet. Centeret har åbent 6-23.30 alle ugens dage, og der er ivrige podere i massevis. Prøv det før din nabo!

 

Coverfoto // VINKaarhus

 

Skriv en kommentar