WEEKENDGUIDEN – UGE 19

WEEKENDGUIDEN – UGE 19

VINKs musikredaktør er så heldig at kunne styre løjerne i denne uges weekendguide. Det betyder, at der er en masse fede koncerter og mini-festivaler på programmet! Der er dømt dobbeltkoncert på Café Mellemfolk, ALTER Festival på Kunsthal Aarhus, improvisationsmusik og meget mere. Udover de mange musikalske indslag, er der også fundet plads til en helt speciel fødselsdagsfest, som du bare ikke må gå glip af! Læs med nedenfor og bliv klogere på denne uges fantastiske kultur-events!

Torsdag

Dobbeltkoncert med Kvinnø og STØV

Sted: Café Mellemfolk, Mejlgade 53, 8000 Aarhus C Kl.: 18.30-21.30 Mønt: Gratis

Café Mellemfolk leverer den perfekte optakt til den kommende weekend med en dobbeltkoncert torsdag aften. Mejlgades hyggeligste café lægger ud med at invitere Kvinnø på scenen kl.19.00. Kvinnøs fire medlemmer fra Aarhus vil i en times tid tage dig med på natlige skovture til tonerne af deres akustiske indie-folk-lyd og fortolkninger af gamle folkesange. Efterfølgende går STØV på scenen til deres første koncert nogensinde! Alt er muligt i STØVs guitarriff-prægede univers. Du opdager hurtigt, hvordan du i det ene øjeblik bjergtages af Adriaterhavets turkisblå bølger, og i det andet øjeblik står ved jernbanens kolde, metalgrå skinner. Aftenen på Café Mellemfolk bliver intim, udtryksfuld, og magisk. Det vil man da ikke gå glip af!

ALTER x Kunsthal Aarhus: Spring 2022

Sted: Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks gade 13, 8000 Aarhus C Kl.: 19.00-23.45 Mønt: 90 kr. (Endagsbillet) / 150 kr. (Partoutbillet)

Den Aarhus-baserede og eksperimenterende festival ALTER inviterer til et todages event denne torsdag og fredag i samarbejde med Kunsthal Aarhus. ALTER søger at udfordre musikkens grænser og udforske relationerne mellem kunstner og publikum. Der skabes et eventyrligt rum, hvor drømmende musik smelter sammen med installationskunst og visuel performance. Torsdag kan du opleve CTM feat. Dawda Jobarteh og Frederik Worm, og Emil Palme & Hasfeldt. Aftenen byder på alt fra henrykkende cello-spil til eksperimenterende guitar-performances og ekspressive house-inspirerede lydlandskaber. Med andre ord bliver torsdag aften en hæsblæsende lydlig oplevelse, hvor ALTER tager dig med på en rejse for at udforske grænserne for det musikalske rum.

Fredag

Grobund LIVE Festival

Sted: TRAIN, Toldbodgade 6C, 8000 Aarhus C Kl.: 14.00-23.30 Mønt: 30 kr.

Aarhus’ legendariske spillested på TRAIN byder i denne weekend på et genialt heldagsevent i lokalmusikkens tegn. I samarbejde med Grobund Bandakademi præsenterer de hele 18(!) spritnye upcoming bands fra Smilets by, der står klar med den nyeste lyd af byens musikalske vækstlag. Eventet giver dig mulighed for at gå på opdagelse i Aarhus’ eget lydlandskab, og støtte op om en række unge, håbefulde kunstnere. Tag derfor din bedste musik-makker med under armen, og find fremtidens næste store kunstner inden din nabo!

FEUM DEEP // Eric_Cloutier x Modest x Pawsi

Sted: Institut for (X), Skovgaardsgade 5C, 8000 Aarhus C Kl.: 21.00-03.00 Mønt: 100 kr. (online presale) / 120 kr. (billet i døren)

Hvis du trænger til at danse dig væk fra hverdagen, og mærke den tunge bas løfte dig op i højere luftlag, skal du blot svinge forbi Institut for (X) fredag aften. FEUM står atter klar til at hylde den elektroniske musikscene, og det er værd at opleve! De har booket hele tre kunstnere til aftenens ekstatiske event, hvor målet er at dykke ned i technomusikkens mørke og pulserende indre. Tag med på et episk eventyr, og oplev Eric_Cloutiers hypnotiske house-produktioner, dansevenlige beats fra Modest, og eksperimenterende dark techno fra Pawsi. Fredag er lig med FEUM, så hop forbi Institut for (X), og indtag floor med dine vildeste moves!

FEUM tænder op for kulturtorvet fredag aften. // Foto: Mads Cornelius

 

Lørdag

Maskens fødselsdag!

Sted: Café Under Masken, Bispegade 3, 8000 Aarhus C Kl.: 12.00 Mønt: Entré er gratis

Hvem er Masken, tænker du? Det er såmænd bare vores alles Café Under Masken, som denne lørdag fejrer sin 27-års fødselsdag! Der skal derfor lyde en varm anbefaling fra ugens Weekendguide til at svinge forbi Bispegade på lørdag og feste løs. Du får tilbudt billige bajere og skøn live-musik, blandt andet i selskab med Bogfinkevej. What’s not to like? Brug da lige din lørdag i det bedst tænkelige fødselsdagsselskab, og giv den op for Masken!

Eurovision Watch-Party

Sted: Café Mellemfolk, Mejlgade 53, 8000 Aarhus C Kl.: 20.00 Mønt: Gratis

Café Mellemfolk har for anden gang sneget sig med i ugens weekendguide. Nu er torsdagens intimkoncert dog skiftet ud med et blændende Eurovision Watch-Party! Uanset om du er verdens største fan af glimmer og glamour, eller normalvis kun ser med, når Danmark optræder, er denne begivenhed helt sikkert noget for dig. Aftenen inviterer til fornøjelig fest og fortryllende farver, og det kan man da ikke sige nej til! Tag derfor ned på Mejlgade lørdag aften, og deltag i den musikalske fejring af mangfoldigheden på tværs af nationaliteter. Festen er garanteret, så sving da lige forbi og tag del i løjerne!

Hop forbi Café Mellemfolk lørdag aften til en underholdende Eurovision fest. // Foto: Mads Cornelius

Søndag

Impromusik med Kalas

Sted: Institut for (X), Skovgaardsgade 5C, 8000 Aarhus C Kl.: 20.00 Mønt: Gratis

Så er vi nået til søndag, og hverdagen lurer lige rundt om hjørnet. Det skal dog ikke stoppe hverken weekendguiden, eller dig, i at udnytte de sidste weekendtimer, inden det bliver mandag. Til at kaste lidt glans over den kommende mandagsblues kan du søndag aften passende besøge det aarhusianske kulturmekka Institut for (X). De inviterer i samarbejde med den aarhusianske musikplatform Kalas til en aften med eksperimenterede improvisationsmusik. Kalas ønsker at skabe et rum for musikalsk innovation, og det er en proces, som er værd at opleve. De forsøger at bryde ud af koncertformens konventionelle rammer og tænke i helt nye baner. Du kan derfor forvente en noget anderledes musikalsk oplevelse i selskab med Kalas’ fantasifulde musikplatform!

Askari besøger Erlings Jazz- & Ølbar

Sted: Erlings Jazz- & Ølbar, Nørreport 8, 8000 Aarhus C Kl.: 20.00 Mønt: 50 kr.

Hvis ikke du er til impromusikkens flyvske udskejelser denne søndag, kan du i stedet afslutte weekenden med en omgang lækker, behagelig jazz på Erlings Jazz- & Ølbar. Baren får besøg af den innovative jazztrio Askari, som står klar med deres nye EP Mesh. Trioen udfordrer på deres debut-EP fortolkningsmulighederne af moderne jazz ved at sammenbinde en række forskellige jazzgenrer og -stilarter. Uanset om du er ny inden for jazzens mangeartede lydunivers, eller en erfaren lytter, vil en koncert med Askari helt sikkert bibringe dig en herlig musikalsk oplevelse. Og udover at kunne opleve Askaris prægtige musikalske håndværk, kan du som altid også dykke ned i barens lækre udvalg af specialøl!

Tag del i lokalkulturen, og nyd din weekend!

Nyd din søndag i selskab med Aarhus’ hyggeligste jazzbar // Foto: Mads Cornelius

 

Coverbillede: // VINKaarhus

Skriv en kommentar